Torsdag den 26. april



Udbygning af TV-byen stadig uvis

De nye ejere af TV-byen i Mørkhøj må holde vejret i spænding lidt endnu, før de ved, om planerne om at bygge på 80.000 m2 mere, bliver til noget.
Planerne indgår i forslaget til kommuneplan 2001, som i går skulle have været behandlet i Hovedstadens Udviklingsråd, HUR, der er regionplanmyndighed.
Rådet ventes at gøre ikke så få indsigelser, der kan spænde ben bl.a. for ønsket om udbygning af TV-byen.
Og HUR skulle som nævnt på et møde i går have behandlet og vedtaget sine indsigelser i forbindelse med kommuneplanforslaget. Men behandlingen blev udsat i sidste øjeblik, da formanden for HUR ønsker en samtale med borgmester Ole Andersen, for at få uddybet nogle af punkterne i forslaget.
 
En af de mange indsigelser der forventes at komme fra HUR handler altså om udbygning af TV-byen. Den indsigelse er Det konservative folkeparti ikke enig i. De mener, den nye ejer skal have lov til at udbygge.
 
"Det man gør, det er faktisk at man fratager både DR og TV-byens nye ejere muligheden for at udnytte de 80.000 m2 som allerede eksisterer", mener Lars Abel, de konservative. "Jeg vil opfordre borgmesteren til, hurtigst muligt, simpelthen at gå i kontakt med HUR og også inddrage Københavns amtsborgmester, så vi kan få fastholdt de 80.000 m2. Det er meget afgørende for den erhvervsmæssige udnyttelse af det område og for at vi fortsat kan have noget dynamik i området, når DR flytter", siger Lars Abel til Nyhedsmagasinet.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)


Spillehaller ude af kommunalt regi

"Vi vil ikke have spillehaller og helst heller ikke opsat flere enkeltstående spillemaskiner, og da slet ikke i nærheden af boligkvarterer".
Sådan lød meldingen fra politikerne i Gladsaxes økonomiudvalg, da de i går bla. behandlede en sag om etablering af spillehaller.
Men hvor det tidligere lå i kommunalt regi at tage den slags beslutninger, så ligger den kompetence i dag hos staten, og kommunen er blot høringspart i sager om spillemaskiner og dermed i realiteten sat udenfor indflydelse.
 
Borgmester Ole Andersen siger i en kommentar, at "spillemaskiner og spillehaller hverken er forbedrende for miljøet eller for livskvaliteten som sådan".
Men som sagt er det nu op til staten at finde ud af, om og i givet fald hvor mange spillemaskiner og –haller der skal være.
 
I år er en overgangsordning fra den kommunale til den statslige ordning. Til næste år skal alle maskiner og haller være koblet op på det statslige computersystem, der kan holde øje med hver en 25-ører, der puttes i de enkelte maskiner.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)


Genbrugsplads lukket efter strejke

Genbrugspladsen i Gladsaxe lukkede i går formiddag, fordi chaufførerne hos vognmandsfirmaet Renoflex-city, der normalt tager sig af at køre affaldet bort, er gået i strejke.
Der er nu blevet strejket i tre dage, og hvis dagens faglige møde blandt chaufførerne ikke ender med, at der igen køres, så er genbrugspladsen også lukket i dag.
 
Tirsdag blev de fyldte containere fjernet af en anden vognmand, men frygten for fysisk blokade har fået folkene på den kommunale genbrugsplads til at sige nej til dén trafik.
 
Tre andre genbrugspladser i hovedstadsområdet er ligeledes blevet ramt af strejken med lukkede pladser til følge.

Svenske børn bor hos danske skoleelever

I denne uge har 5a på Marielyst Skole besøg af svenske kammerater fra Solna i Sverige.
Svenskerne bor privat hos de danske børn, der skal på genvisit om godt to uger.
Klasselærer Aino Aalykke er godt tilfreds med udvekslingen og mener, at børnene får en masse ud af det:
"Der står i folkeskoleloven, at eleverne skal stifte bekendtskab med det svenske sprog, og dette er den bedste måde at lære et andet sprog," siger hun til Nyhedsmagasinet.
 
Børnene har dog en del genvordigheder med sproget.
Blandt andet så en af de svenske drenge meget mærkelig ud i hovedet, da danskeren spurgte om, han skulle have sin taske med i skole.
På svensk betyder taske nemlig luder.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Renovering giver radiostøj!

Den igangværende renovering af pladsen foran Gladsaxe rådhus har nu vist sig også at få betydning for frekvensen her.
Der har i nu godt en uges tid været en del støj på signalet her fra radioen, og støjen viser sig at skyldes arbejdet på rådhuspladsen, som ligger lige bagved radiohuset på Kildebakken, og lige over de kabler, der er med til at få signalet videre ud.
Vi beklager naturligvis støjen, og vi forsøger at forbedre signalet allerede fra i dag.
 
Arbejdet med renoveringen af rådhuspladsen startede tirsdag sidste uge og forventes at vare ca. tre måneder.
Til den tid er der lagt ny flisebelægning, opsat ny belysning – og formentlig, som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, plantet fire nye lindetræer omkring springvandet.


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet