Fredag den 24. august


Massetyverier fra biler

Regattakvarteret i Bagsværd blev natten til onsdag udsat for en organiseret gang tyveri fra parkerede biler.
I løbet af natten var hele 14 biler blevet brudt op, og så var der stjålet alt lige fra digitalkameraer til RayBan-solbriller. Fra de fleste biler var radioerne og cd-afspillerne fjernet, ligesom mobiltelefoner var et yndet objekt for tyvene.
 
Gladsaxe politi står umiddelbart uden spor, men det er efterhånden meget udbredt, fortæller Torben Lund fra kriminalpoliet, at kriminelle fra de tidligere østbloklande tager den slags raid, hvor biler i hele områder bliver ribbet for løse værdier. Han advarer imod at lade værdigenstande ligge synligt fremme og opfordrer i øvrigt til, at folk husker at låse deres biler.

Grundig lovovertræder

En 28-årig mand fra Søborg stod for en længere række lovovertrædelser, da han tirsdag aften blev anholdt i en sort BMW på Provst Benzonsvej i Gladsaxe.
Nummerpladerne på bilen var nemlig stjålet, bilen var uregistreret, den var uforsikret, manden havde ikke kørekort, han slog ud efter en betjent under anholdelsen, og så overtrådte han loven om euforiserende stoffer.
 
Alene slaget efter betjenten udløser formentlig en frihedsstraf, onsdag fik en mand i retten i Gladsaxe en måneds ubetinget fængsel for at have nikket en betjent en skalle, og så kommer dette tilfælde de øvrige overtrædelser oveni.

Monopol til Vestforbrænding

I/S Vestforbrænding, der håndterer hovedparten af skraldet fra Gladsaxe kommune, er på vej til at få monopol på affaldsområdet.
Selskabet er nemlig ved at få godkendt en række vedtægtsændringer, der sikrer det eneret, og fratager kommunerne muligheden for frit at vælge mellem indsamlingsordninger.
 
Gladsaxe kommune er selv en af interessenterne i selskabet, men er alligevel ved at gå med på de monopolsikrende vedtægtsændringer.
Det første skridt bliver taget på teknik- og miljøudvalgets møde på mandag, men det bliver et skridt uden konservativ støtte, siger Henrik Sørensen, konservativt medlem af teknik- og miljøudvalget.

Syg kan ikke få hjælp

I sine velmagtsdage har han været helt oppe på 50 kilo, i dag vejer 26-årige Jan Bakhauge 40 kilo.
Han lider af en kronisk tarmsygdom, der gør, at han skal spise fire gange så meget som os andre, og kosten alene er en udgift på næsten 8.000 kroner om måneden for ham.
Efter skat har han 9.000 kroner fra den månedlige pension fra kommunen, og når udgifterne er betalt, står han tilbage med cirka 2500 kroner til kost og alt det øvrige.
 
Derfor befinder han sig i en situation, hvor han ikke har råd til at købe mad, men selv om han sulter, vil Gladsaxe kommune ikke bevilge et kosttilskud, som den ellers har gjort tidligere.
 
"Jeg har snart kontaktet alle, jeg kan komme i tanke om, vores egen borgmester, Ole Andersen, ja sågår Poul Nyrup Rasmussen, men der er åbenbart ingen, der vil tage min sag op. Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal gøre, for jeg kan ikke blive ved på denne måde. Jeg kan ikke forstå, jeg ikke kan få økonomisk hjælp til min kost, så jeg på længere sigt kan få et arbejde og klare mig selv", siger Jan Bakhauge.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Nye elektroniske muligheder på bibliotekerne

Så er Gladsaxe-bibliotekerne klar med nye elektroniske tilbud til lånerne:
"Vi har haft en hjemmeside i flere år, og den har vi nu revideret ud fra forskellige undersøgelser, vi har lavet. Vi har fundet ud af, at det der bliver benyttet mest er vores søgesystem og mulighed for at reservere og forny via hjemmesiden, og de muligheder har vi nu forenklet" fortæller bibliotekar Astrid Lyngby.
Den nye mulighed for at få besked om reserveringer via e-mail træder i kraft den 1. september, og tilbuddet er ganske gratis.
 
Bibliotekernes hjemmesideadresse ja den hedder stadig: www.gladsaxe.dk/biblio
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet