Mandag den 27. august


Tarmsygs sag undersøges

Enhedslistens medlem af Gladsaxe byråd, Emilce Nielsen, vil nu tage affære i sagen om en borger med en særlig tarmsygdom.
Sagen blev omtalt her i Nyhedsmagasinet fredag, og handler om den 26-årige Jan Bakhauge, der i sine velmagtsdage har været helt oppe på 50 kilo, men som i dag vejer 40 kilo.
Han lider af en kronisk tarmsygdom, der gør, at han skal spise fire gange så meget som os andre. 
Derfor befinder han sig i en situation, hvor han ikke har råd til at købe mad, men selv om han sulter, vil Gladsaxe kommune ikke bevilge et kosttilskud, som den ellers har gjort tidligere.
 
Emilce Nielsen har nu kontaktet socialforvaltningens direktør for at få en redegørelse hurtigst muligt.
"Det er anden gang indenfor en uge, at jeg høre om den slags sager, hvor hjælpen pludselig er blevet frataget borgeren, og nu vil jeg finde ud af, om der er noget om snakken", siger Emilce Nielsen til Nyhedsmagasinet.

Planteskole på vej mod lovlige tider

Der var ikke den store slinger i valsen, da den i dobbelt forstand planmæssige lovliggørelse af Aldershvile Planteskole blev danset igennem Gladsaxe byråds seneste møde.
Kun liste Ø stemte imod, resten af byrådet sagde god for det tillæg til kommuneplanen, der ændrer områdets status, så den store glasbygning i sidste ende bliver lovlig.
 
Dertil hører en landzonelokalplan, som bliver det næste skridt, så bygningen får lov at blive stående og ikke skal rives ned, sådan som naboer og naturfredningsforening ellers havde foreslået.

Knallert med endetal

Gladsaxe politi eftersøger en knallert 45, hvor de sidste tre cifre på nummerpladen er 562.
Knallerten blev brugt til et røveri torsdag ved 17.30-tiden på Værebrovej, hvor en kvinde, der stod ved sin bil, blev fravristet sin taske af en mand, der kørte på førnævnte knallert.
Han bar en hvid styrthjelm, og kørte efter røveriet mod Smørmosen, men ellers er der intet signalement.
Bortset altså fra de tre sidste cifre på nummerpladen, 562, så hvis du kender nogen, der har en knallert 45 med de endetal, så vil Gladsaxe politi være glad for en opringning på 39 69 14 48.

Røgpolitik på ungdomsuddannelserne

Så de røgen?
Det gør de i hvert fald ikke mere på folkeskolerne, hvor elevrygning har været forbudt siden 1. august.
Men på ungdomsskoler, gymnasier, tekniske skoler og andre uddannelsesinstitutioner gælder loven ikke, og derfor opfordrer forebyggelsesrådet i Københavns amt de unge til selv at lave en røgpolitik.
 
I Gladsaxe har byrådet netop besluttet, at det er op til forældrebestyrelserne i ungdomsklubberne og på ungdomsskolen at formulere en røgpolitik, som skal præciseres i årsplanen. Bestyrelserne kan også beslutte, om der skal indrettes særlige rygerum, så ingen ufrivilligt udsættes for passiv rygning.
 
Forebyggelsesrådet udgiver snart en hel mappe med forslag til, hvordan den enkelte institution kan bære sig ad med at få indført en rygepolitik.
En linie i forslagene er, at de unge selv skal være med hele vejen.
Materialet bliver præsenteret for interesserede på onsdag.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet