Torsdag den 13. December


Skolepolitik til debat

Selv om forslaget til en ny skolepolitisk målsætning blev debatteret i en god times tid på onsdagens byrådsmøde på Gladsaxe rådhus, så var der, da forslaget endelig kom til afstemning, ingen imod de nye målsætninger.
 
Debatten handlede egentlig ikke så meget om forslagets visioner, som vel ellers for de fleste nok er det mest spændende, men om et enkelt punkt, nemlig evalueringen af den enkelte skole.
 
Set i lyset af den seneste OECD-undersøgelse om danske elevers standpunkt i forhold til elever i over 30 andre lande samt offentliggørelsen af karaktererne for alle skoler i Danmark fik netop det punkt ekstra megen politisk opmærksomhed.
 
SF stillede forslag om helt at udelade kapitlet om evaluering, men fik kun Enhedslistens ene stemme som støtte.

Ti takker af

Byrådsmødet fik i øvrigt en meget bevæget start, idet nu afdøde byrådsmedlem Sven Nielsen blev mindet. Han døde af et hjertestop blot tre dage før valget i november.
 
Jens Thind-Andersen overtog som 1. suppleant det tomme sæde på mødet.
 
Det var også afskedens aften for de ti, der enten efter eget eller vælgernes valg ikke skal deltage i det nye byråd.
 
En af dem er socialdemokraten Inge-Lise Møller Jensen, som vi talte med lige efter hendes sidste byrådsmøde efter 16 års medlemskab:
 
- Jeg har jo haft tid til at vænne mig til tanken om, at jeg fra nytår ikke længere får min gang her på rådhuset, men jeg er meget taknemmelig for de 16 år, jeg har haft i byrådet, sagde Inge-Lise Møller Jensen.

Eliten flytter fra Gladsaxe

Fra næste år er det slut med at studere eliteidrætsudøvere træne i de lokale sportscentre i Gladsaxe.
 
Team Danmark har nemlig opsagt samarbejdsaftalerne om brug af træningscentrene for svømning, bowling, kunstløb, vægtløftning og ishockey.
 
Team Danmark flytter i stedet aktiviteterne til Brøndby og Farum. Tilbage i Gladsaxe er kun elitecentret for rosport og kano og kajak.
 
Men flytningen af elitecentrene får ikke den store betydning, mener socialdemokraten Peter Nielsen, der er formand for kultur-, fritids- og idrætsudvalget: "Jeg tror, at det er et begrænset antal unge, der fx er blevet inspireret til at gå videre med deres sportsgren, blot fordi eliten har trænet i samme lokaler. Men på et mere overordnet plan kan man da godt sige, at der er tale om et prestigetab ved at flytte eliten andre steder hen".

Chef

Forleden faldt de sidste brikker på plads omkring den politiske magtfordeling i det nye byråd i Gladsaxe, der tiltræder den 1. januar.
 
Det er en større kabale, der skal gå op, for ud over de mest omtalte poster som for eksempel borgmester og udvalgsformænd er der en række andre udvalg, nævn og kommissioner, der skal besættes.
 
Radio Gladsaxe har kigget nærmere på jobbeskrivelsen for de forskellige politiske poster og begynde med borgmesterposten.
 
Kommunaldirektør Marius Ibsen er borgmesterens højre hånd og den øverste administrative leder i Gladsaxe kommune. Her fortæller han om sin chefs arbejdsopgaver:
 
- En borgmester er den øverste politiske leder for en kommune. Og så er han vores alle sammens chef på rådhuset, det vil sige, han har selvfølgelig en del administrative pligter. Der er mange til at hjælpe ham, men i sidste ende er det ham, der har både det politiske og økonomiske ansvar. Derfor er det også meget naturligt, at en borgmester altid er formand for en kommunes økonomiudvalg. Desuden er det også ham, der er kommunens ansigt udadtil. Der ligger mange arbejdstimer i den repræsentative del af en borgmesters arbejde.
 
Ole Andersen er fuldtidsansat og får 600.000 kroner om året for at være borgmester i Gladsaxe.