Fredag den 16. Februar


Lærer bider elev

En mandlig lærer på Gladsaxe skole er blevet suspenderet fra undervisningen efter at have bidt en pige fra 3. klasse i hånden.
Pigens mor har klaget til skolens ledelse, der har haft læreren til tjenstlig samtale.
Efter fælles overenskomst søger læreren, der har fejret 25 års jubilæum i skolevæsenet, nu væk fra Gladsaxe skole.
I kølvandet på klagen over biddet i hånden er der nemlig fulgt en række klager fra andre forældre over lærerens angivelige hidsighed og råberi på gangen.
Men sagen er ved at komme ud af proportioner, mener tillidsmanden på skolen, Willi Bjerregaard.
"Efter min allerbedste overbevisning er der hverken tale om hidsighed eller seksuelt overgreb, men blot om en kåd leg med det temmelig uheldige bid til følge", siger tillidsmanden til Nyhedsmagasinet.
Biddet er ikke blevet anmeldt til politiet, men kommer der en anmeldelse, så vil sagen blive behandlet som en almindelig voldssag.
"I den slags sager vil vi typisk afhøre begge parter, men måske er her mere tale om en sag, der har med arbejdsmiljø end med vold at gøre", siger vicekriminalinspektør Ole Andreassen fra Gladsaxe politi.
 

Omstridt vaskeordning opsagt

Nu bliver den stærkt kritiserede aftale om tøjvask for hjemmehjælpsmodtagere i Gladsaxe opsagt.
Siden Institutionsvask overtog opgaven fra hjemmehjælperne har kritikken haglet ned over ordningen, forid tøj gik i stykker, blev væk, blev misfarvet eller røg retur til de forkerte.
Det blev med al tydelighed dokumenteret i en brugerundersøgelse sidste år, som Gladsaxe Kommunes egne kvalitetskonsulenter stod bag.
Nu følger så konsekvensen, nemlig en opsigelse af kontrakten kun en måned efter, at kommunen selv, sammen med de øvrige offentlige ejere af Institutionsvask, har solgt vaskeriet til et helt og holdent privatejet selskab.
Tøjvasken forbliver dog udliciteret – en ny licitationsrunde skal afgøre, hvem der skal overtage hjemmehjælpsmodtagernes tøjvask.
 

Enhedslisten venter med valgteknik

Som vi omtalte i gårsdagens udgave af Nyhedsmagasinet har SF foreslået et valgteknisk samarbejde mellem Det Radikale Venstre, Socialdemokratiet, Enhedslisten og SF selv. Formålet er med SF-øjne at bygge et værn mod en borgerlig borgmester.
I går var der bestyrelsesmøde i Enhedslisten, hvor SF´s forslag blev diskuteret, men bestyrelsen fastholder en tidligere beslutning om, at de valgtekniske afgørelser først skal tages, når vi nærmere os valget.
 

Sund skolemad fra plejehjem

Dårlige spisevaner hos skolebørn medførte sidste år, at børne- og undervisningsudvalget i Gladsaxe begyndte at sætte fokus på maden.
Det har nu ført til et forslag om projekt ’det sunde måltid’, der skal være et samarbejde mellem et storkøkken på et af kommunens plejehjem og samtlige skoler.
Køkkenet skal levere sund mad til skolernes kantiner og madboder og bortset fra en mindre startkapital, skal projektet hvile økonomisk i sig selv.
Forslaget skal nu behandles politisk, og hvis projektet bliver gennemført, er der sundere mad i skoleboderne fra 1. januar 2002.
 

Klaus Kjær kræver svar fra politiet

Dansk Folkepartis Klaus Kjær vil stille to spørgsmål til Gladsaxe Politi, når der er møde i Det Kriminalpræventive Kontaktudvalg.
For det første vil han høre, hvad Gladsaxe Politi gør for at bekæmpe gadebander. For det andet vil han vide, hvordan Gladsaxe Politi tager sig af børn i Høje Gladsaxe, der er udsat for omsorgssvigt.
På sidste møde mellem socialudvalget og fællesledelsen i Høje Gladsaxe kom det frem, at der er et problem med børn, der færdes ude midt om natten.
Det er kun politiet, der kan ringe til socialforvaltningens medarbejdere om natten, men det gør de ikke.
"Politiet siger, at de ikke har tid. Men det kan jo ikke være meningen, at de ikke har tid til at tage sig af børn, der bliver udsat for omsorgssvigt", siger Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti til Nyhedsmagasinet.
Der er møde i Det Kriminalpræventive Kontaktudvalg den første marts.
Klaus Kjærs spørgsmål til gadebørnene er ikke kommet på dagsordenen, men han håber at få det med som et tillægsspørgsmål.
 

Gladsaxe bruger mange penge på børn

Sammenlignet med resten af landet har børnefamilierne i Gladsaxe ret gode forhold.
I hvert fald hvis man bruger Indenrigsministeriets kommunale nøgletal fra år 2000 som udgangspunkt.
Ikke alene er der pasningsgaranti for børn helt ned til et halvt år, Gladsaxe bruger også forholdsvis mange penge på hvert barn i institutionerne.
Eksempelvis bruger Gladsaxe Kommune i alt 137.000 kroner på en enkelt vuggestueplads, mens landsgennemsnittet kun er 105.000 kroner.
Kommunen bruger også flere penge pr. børnehave-, dagpleje- og SFO-plads, mens der i Gladsaxe er lidt færre udgifter pr. fritidshjemsplads end landsgennemsnittet.
Med hensyn til forældrebetaling slipper Gladsaxe-forældre med skolebørn billigere fra pasningen end gennemsnitsforælderen, mens forældre med små børn i vuggestue- eller børnehavealderen skal af med mere eller det samme som gennemsnittet.