Fredag den 23. Februar


Biblioteks-chikanerier fortsætter trods videoovervågning

Trods videoovervågning er der stadig problemer på Høje Gladsaxe Bibliotek.
En gruppe unge lader sig nemlig ikke længere afskrække af kameraet, der snart har overvåget indgangspartiet i et halvt år.
 
"I begyndelsen havde det en god effekt, og det virkede som om, de unge blev nervøse af det. Men her efter nytår er det faldet tilbage i den gamle gænge", siger afdelingsleder, Birgitte Flindt, til Nyhedsmagasinet.
Problemet består i grupper af unge, der larmer på biblioteket og nægter at gå, når bibliotekarerne beder dem om det.
 
Når der har været problemer, kan biblioteket udlevere videobåndene til politiet, gadeaktionen eller SSP-lærerne, der så kan tage hånd om problemet.
I alt er båndene blevet udleveret 8-10 gange. Tre unge har stoppet chikanerierne efter at være blevet optaget på video, men den generelle situation er altså ikke blevet forbedret.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Mange udgifter retfærdiggør ikke besparelser

Som vi tidligere har omtalt i Nyhedsmagasinet bruger Gladsaxe Kommune årligt næsten 2.500 kroner mere pr. folkeskoleelev end gennemsnitskommunen.
Det viser de nyeste tal fra Indenrigsministeriet, der bygger på kommunale nøgletal fra år 2000.
Men formanden for Gladsaxe Lærerforening, Henrik Poulsen, mener ikke, det retfærdiggør besparelser.
"Jeg tror ikke, man kan spare sig til kvalitet, og gennem 90´erne er udgifterne pr. elev faldet med 16 procent", siger han.
 
Endvidere mener Henrik Poulsen, det er svært at bruge statistikken, fordi de forskellige kommuner tager forskellige ting med i beregningerne.
 
På et år bruger Gladsaxe Kommune 44.773 kroner pr. folkeskoleelev, mens landsgennemsnittet lyder på 42.319 kroner.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


30 års uenighed om ansvar for skilt

I over 30 år har det statslige Vejdirektorat og Gladsaxe kommune ikke kunnet blive enige om, hvem der havde ansvaret for at sætte et advarelsesskilt med lav brohøjde op.
Skiltet er derfor aldrig kommet op, med det resultat til følge, at en lastbil for nylig naturligt nok ikke var forberedt på den lave højde og derfor bangede imod broen.
Det har så igen resulteret i et forsikringsslagsmål – for hvem er nu ansvarlig for det manglende skilt og dermed også ansvarlig for skaderne på lastbilen.
 
Skiltet, der burde stå ved en lille sidevej under broen ved Skovbrynet i Bagsværd, kommer nu op, i første omgang betalt af kommunen, der dog vil sende regningen videre til Vejdirektoratet.
Så nu kan de to myndigheder slås både om skilteregning og regningen fra forsikringsselskabet.
 
I kommunen mener man, at ansvaret er direktoratets, fordi vejen lå der, inden broen blev bygget i 1970.
I Vejdirektoratet siger man, at det lille vejstykke er kommunalt, og derfor er det også et kommunalt anliggende at skilte.
Og som sagt kommer skiltet også op nu, men regningen bliver også sendt videre.

Debat om vand

Gladsaxes politikere lægger på ny planer, ja faktisk er hele det samlede byråd involveret – og nu skal borgerne også indvies i planerne.
Som vi tidligere har fortalt i Nyhedsmagasinet, så skal kommunen, for første gang nogensinde, lave en særlig plan for det nuværende og forventede forbrug af vand i Gladsaxe de næste små ti år.
Forslaget til Vandforsyningsplan er netop sendt til offentlig debat de næste tre måneder.
Og i den anledning er der udkommet en tryksag, som bl.a. indeholder en udførlig beskrivelse af vandforsyningsforholdende, som de ser ud i dag, ligesom sløret løftes for, hvordan kommunen vil få borgerne til at spare lidt mere på vandet i fremtiden.
 
Borgmester Ole Andersen opfordrer i hæftet både private og virksomheder til at yde en aktiv indsats ved bl.a. at lade være med at bruge kemiske sprøjtemidler og ved at spare på vandet i den daglige husholdning.
Onsdag den 2. maj er der borgermøde på rådhuset, og her bliver der masser af mulighed for at komme med spørgsmål og kommentarer til vandforsyningsplanen.
 
Og hvis man vil vide mere om kommunens vandplaner, ja så kan man ringe efter et eksemplar af hæftet Forslag til Vandforsyningsplan hos vand- og afløbskontoret på Gladsaxe rådhus.
Sidste frist for at komme med nye idéer og forslag til fremtidens vandforsyning er den 18. maj.


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet