Fredag den 9. Februar


Ens behandling af handicappede børn

Gladsaxe kommune har nu genoptaget betalingen til ergo- og fysioterapien for børn med svære handicap fra Gladsaxe.
Det betyder, at de nu igen kan modtage den terapi, de siden årets start har måttet undvære, fordi Københavns Amt og Gladsaxe Kommune ikke har kunnet blive enige om, hvem der skal betale.
Det er der stadig uenighed om, men det skal ikke mere gå ud over de handicappede børn, siger Erling Schrøder, socialdemokratisk formand for socialudvalget i Gladsaxe.
Der skulle altså gå næsten halvanden måned, førend der blev fundet en løsning på problemet – og så er den ovenikøbet kun foreløbig.
Pia Skov Larsen, der er mor til ét af de 12 involverede børn, er da også på samme tid både glad og forundret:
"Det betyder utroligt meget for vores barn at få de daglige udstrækninger på de rigtige tidspunkter af dagen, så vi er kun glade for, at terapien nu starter igen. Samtidig er vi dybt forundrede over sagsforløbet – vi har intet officielt hørt, hverken fra kommune eller amt, om, hvorfor behandlingen stoppede og nu går i gang igen".
Med den genoptagede betaling kan børnene fra Gladsaxe kommune fra på mandag få samme terapeutiske behandling som deres kammerater fra de øvrige kommuner i amtet.
Tilbage står så det økonomiske mellemværende mellem amt og kommune – her kan en varig løsning godt komme til at trække ud.
 

Populær præst og venstremand stopper i byrådet

Venstres stemmesluger ved flere kommunalvalg i Gladsaxe, sognepræst Edvard Nielsen, stopper i byrådet ved efterårets valg. Det betyder, at halvdelen af Venstres gruppe trækker sig, for Jette Aagaard Madsen vil ligeledes vælge det lokalpolitiske fra.
Edvard Nielsen tog beslutningen sidste sommer. Begrundelsen er blandt andet, det store arbejdspres.

To spritbilister skyld i færdselsulykker

I denne uge var to spritbilister skyld i færdselsuheld i Gladsaxe.
Det første uheld skete mandag eftermiddag, da en beruset mand i en Fiat Duna påkørte en scooter.
Da politiet fik fat i ham, var han tydeligt påvirket af spiritus og betjentene tog en blodprøve.
Det andet uheld skete lidt senere samme eftermiddag, da en fuld kvinde fra Bagsværd kørte op i en anden bil på Bagsværd Hovedgade.
Hun stak af og kørte kort efter op i en anden bil ved Ring fire.
Også denne gang tog hun flugten, men lidt senere fandt politiet bilen på en adresse i Bagsværd.
Da kvinden pustede i ballonen viste det sig, at hun havde en promille på 1,08. 

Sindsforvirret mand gik amok på Buddinge Station

Mandag eftermiddag blev ventende passagerer ved Buddinge Station skræmt af en mand, der råbte og skreg, mens han med en aflang ting slog ud efter nogle af passagererne og bankede på gelænder, trapper og andet.
Politiet blev tilkaldt, og det viste sig, at nogle betjente knap to timer forinden havde været hjemme hos manden. De var blevet kaldt ud, fordi han var trængt ind i en andens lejlighed, men da politiet kom, var han tilbage i sin egen.
Han var meget støjende, og da politiet gik ind i lejligheden for at se om, manden havde det godt, opdagede de, at han havde en del sabler og andre blankvåben i lejligheden.
Våbnene blev inddraget, og manden blev sigtet for overtrædelse af våbenloven, men kort tid efter var den som sagt helt gal, da han gik amok på Buddinge Station.
Anden gang fik betjentene manden med hen til en læge, deri ndlagde ham på psykiatrisk afdeling.

Debat om økologisk skolemad og andre miljøideer

Økologisk mad på alle Gladsaxes skoler. Et grønt aktivitetshus med information, kampagner, aktiviteter og lege. Vandbesparende toiletter ved kommunens idrætsanlæg.
Det er nogle af de forslag, Gladsaxes borgere nu skal tage stilling til.
Forvaltningerne har nemlig lavet en række forslag til miljøforbedringer, der er samlet i et udkast til en ny Agenda 21 plan.
Frem til den 6. april 2001 er planen i høring, og der bliver borgermøde torsdag den 29. marts klokken 19.30 på Rådhuset.

Hackerfri kommune

Den kommunale datasikkerhed er høj og Gladsaxe Kommune har aldrig oplevet, at nogen, der ikke var i lovligt ærinde, er kommet ind i det kommunale computersystem.
Computere på de store undervisnings- og forskningsinstitutioner har ellers de seneste måneder været under kraftig beskydning fra hackere, der via de elektroniske indbrud i kortere perioder har taget magten over flere netværk.
I en artikel i Jyllands-Posten forleden fremgik det, at det såkaldte Forskningsnet, med mere end 100 forskningsinstitutioner tilkoblet, for nylig for en stor part var underlagt hackeres magt.
Der skete ikke noget ved aktionen, men magtdemonstrationen har alligevel vagt bekymring i det offentlige, hos politiet og i regeringens IT-sikkerhedsråd.
"Vi skal mere end to år tilbage for at finde et hackerangreb på et af kommunens systemer", siger it-chef i Gladsaxe kommune Jens Permin.
"Dengang kom en hacker ind via bibliotekets computersystem og ændrede på kommunens hjemmeside. Men siden da er sikkerheden blevet væsentlig bedre, og vi har ikke oplevet, at nogen er kommet ind", siger it-chefen til Nyhedsmagasinet.
Den kommunale datasikkerhed er opdelt i tre niveauer: Administrationen med stor sikkerhed. Bibliotekets offentlige del, hvor der er mindre sikkerhed og endelig skolernes undervisningsdel, hvor sikkerheden er endnu lavere.
Datasikkerheden i administrationen blev tjekket i sidste måned af et uafhængigt institut, som ikke fandt anledning til bemærkninger.