Fredag den 12. Januar


Dræbte ældre kvinde med slag og stik i ansigtet

En 87-årig kvinde i Stengårdsparken i Bagsværd blev i går aftes dræbt af en tilsyneladende psykisk uligevægtig 29-årig mand fra Helsingør.
Kvinden blev fundet liggende livløs i en blodpøl i sin entré kort efter kl. 21 af en hjemmehjælper fra Gladsaxe Kommune.
Kort forinden var gerningsmanden blevet anholdt på en anden adresse i nærheden, hvor han var trængt ind.
Kvinden er formentlig død som følge af slag og stik.
 
Motivet til drabet er endnu ukendt, men gerningsmanden er kendt for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer og tyveri, hvorfor der kan være tale om et rovmord, oplyser vicekriminalinspektør Ole Andreasen fra Gladsaxe politi.

Flere Gladsaxe-lærere søger krisehjælp

Et stigende antal Gladsaxe-lærere har det så dårligt på deres arbejdsplads, at de søger hjælp hos en terapeut eller psykolog.
Danmarks Lærerforening oprettede for seks år siden en rådgivning for lærere med psykiske arbejdsmiljøproblemer, og alene i løbet af sidste år henvendte 800 lærere sig.
 
I Gladsaxe Lærerforening kender man absolut også til problemet med udbrændte eller psykisk nedbrudte lærere, fortæller arbejdsmiljø-ansvarlig Poul Hansen. Sidste år henviste lærerforeningen ca. 10 lærere videre til DLF´s rådgivning.
Antallet af henvendelser hos den lokale lærerforening er ikke nødvendigvis det samme som antallet af lærere, der søger hjælp.
Lærerne kan nemlig henvende sig anonymt, udenom den lokale kreds, hos Danmarks Lærerforenings rådgivning. Og erfaringerne viser, at der tit skal meget lidt til, før indsatsen hjælper, fortæller Poul Hansen.
 
Gladsaxe Kommune har også en anonym psykologordning, en "hotline" hvor en psykolog én gang om ugen sidder parat ved telefonen.
 
Arbejdstilsynet vil i øvrigt de kommende måneder sætte forkus på lærernes psykiske arbejdsmiljø, og bl.a. aflægge besøg på 200 udvalgte skoler over hele landet.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Uenighed om flextid

Medarbejdere og ledelse på Gladsaxe Rådhus er helt uenige om, hvordan fravær skal registreres.
Det har betydning for det såkaldte flex-tidssystem, der gør det muligt at tilrettelægge arbejdet, så man for
eksempel møder senere den ene dag og kommer tidligere den anden.
Under fravær vil ledelsen regne med en gennemsnitlig arbejdsdag på 7,4 timer, mens medarbejderne vil regne med korte fredage og lange torsdage.
 
For øjeblikket er det ledelsens system, der bliver brugt, og det er HK´erne så sure over, at de er klar til eventuelt at køre en fagretslig sag.
Set med medarbejdernes øjne er det blandt andet et problem, at man kun bliver registreret for 7,4 timer, hvis man er fraværende en torsdag, mens det tidligere gjaldt for ti timer på grund af den lange åbningstid.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Debataften om voldtægt

Gladsaxeseminariet og Dansk Kvindesamfund vil fjerne fokus fra straf og tremmer, når de den 23. januar holder debataften om voldtægt fra 19-22.
Diskussionen skal i stedet handle om forebyggelse og hjælp til ofre, og oplægsholderne er formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Yvonne Herløv Andersen, Berit Schei, der er professor og overlæge på Center for Voldtægtsofre, og Gitte Høck, der er centerkoordinator udviklingsafsdelingen på Askovgården, der blandt andet står for behandling af unge med problemer.
 
Der er gratis adgang, men man skal melde sig til inden fredag den 19. januar. Det sker på telefon 39 55 01 52 eller 39 56 12 11.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet