Mandag den 22. Januar


21-årig dømt for vold og uagtsomt manddrab

En 21-årig mand fra Gladsaxe var i efteråret skyld i et andet menneskes død, da han overskred hastighedsbegrænsningen på 50 og i stedet med 110 km/t. kørte ind i en knallertkører, der døde af kvæstelserne
I december gik den 21-årige helt uden grund amok på to unge piger og en taxachaufør, som han både slog og sparkede.
Fredag blev han så dømt i retten i Gladsaxe, så han i alt skal afsone fem måneders ubetinget fængsel. Det var dog kun voldssagen, der blev oprullet i retten i Gladsaxe, da den 21-årige allerede var dømt for uagtsomt manddrab.
Voldssagen gav i sig selv to måneders ubetinget fængsel.
 
Voldsepisoden fandt sted den 9. december, da den 21-årige ved 1-tiden om natten uden videre slog og sparkede to unge piger og en taxachaufør. Det skete ved krydset mellem Gladsaxevej og Maglegårds Allé, og forinden havde den 21-årige siddet i en lejlighed og drukket tæt. Både vin, vodka og elefantøl.
Da han mødte de to unge piger på gaden gik han amok.
Den ene pige blev sparket i øret, så hun var døv i flere dage, og den anden blev blandt andet slået i ansigtet.
Pigerne var på vej hjem fra en bytur, og i retten sagde de begge, at slaget kom som lyn fra en klar himmel.
De prøvede at få en taxachaufør til at ringe efter politiet, men da han holdt stille, fik han også et knytnæveslag i ansigtet.
Heldigvis kom politiet tilfældigvis forbi i samme øjeblik, og så blev den 21-årige anholdt.
I retten sagde han, at han overhovedet ikke kunne huske noget, men sluttede med at sige, at han fortrød det, han havde gjort.
 
Dommen bliver lagt oven i en anden dom på tre måneders fængsel for uagtsomt manddrab. I september måned kørte den 21-årige alt, alt for stærkt i en by på Falster, og med 110 kilometer i timen ramte han en knallertkører, der døde af kvæstelserne.
I sin procedure holdt anklageren en dundertale.
"Det er noget af det alvorligste, at han først kører fuldstændig utilgiveligt dumt, og så slet ikke tager ved lære, men derimod drikker sig så fuld, at han går ud og laver meningsløs vold", sagde han anklageren, der mindst krævede tre måneders fængsel.
Forsvareren procederede derimod for frifindelse, fordi den 21-årige havde erklæret sig uskyldig. Men hvis han skulle dømmes, slog hun på, den 21-årige netop havde fået arbejde og lejlighed, og at han derfor burde få en betinget dom, så han fik en chance for at få styr på sit liv.
 
Som sagt blev den 21-årige idømt to måneders ubetinget fængsel, der blev lagt oven i straffen for uagtsomt manddrab, så han i alt skal fem måneder bag tremmer.

Forsøg med bioaffald diskuteres igen

Gladsaxe Kommune er gået over gevind i grøn tankegang.
Det mener partierne Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti i forbindelse med forsøget med indsamling af bioaffald, som et flertal i økonomiudvalget for nylig sagde god for.
De tre partier vil have genoptaget sagen, efter at det er kommet frem, at Helsingør kommune er stoppet med et lígnende forsøg, bla. fordi gylle skal være end del af bioblandingen. Og gylle er der ikke meget af, hverken i nærheden af Helsingør eller for den sags skyld Gladsaxe.
 
Den lange transportvej for bioaffaldet til nærmeste forbrændingsanlæg i Herning falder også de tre partier for brystet, så på dagens møde i teknik- og miljøudvalget skal indsamlingsforsøget igen diskuteres.

Interesse hos idrætten for regnskabsnetværk

Idrættens interesse for tilbuddet om hjælp til regnskabet er stor - allerede inden den nye service går i gang i praksis, har fire idrætsklubber bestilt tid hos en konsulent.
Som den første kommune i landet har Gladsaxe, som forsøg, indført et regnskabsnetværk for idrætten. Idrætsklubbernes fællesforening, F.I.G., stiller en konsulent til rådighed, som skal hjælpe klubberne med at finde frem til den nemmeste måde at tilrettelægge regnskab på.
En slags hjælp til selvhjælp, som skal lette de administative byrder.
 
"Hvis det ikke kører i administrationen i en klub, så er der ingenting der kører", siger formanden for F.I.G., Bent Thøger Andersen, der slår fast, at fællesforeningen ikke går ind og agerer revisor, men blot vil sikre sig, at klubberne tilrettelægger arbejdet på den mest hensigtsmæssige måde.
Flere klubber mangler eksempelvis en klar arbejdsstruktur, og det kunne afhjælpes med en udvidet telefonliste, hvor man til enhver tid kan se, hvem der laver hvad i afdelingen, siger Bent Thøger Andersen.
 
Folkeoplysningsudvalget har allerede sidste år bevilget 60.000 kroner til løn til konsulenter, og nu har F.I.G søgt om tilskud på 150.000 kroner. Idrætsklubberne skal nemlig have en økonomisk kompensation, der skal være med til at gøre arbejdet som kasserer mere attraktivt.
 
F.I.G. har foreløbig udpeget 12 klubber, som dækker et bredt udsnit af idrætsgrene, klubstørrelser og sammensætning af medlemmer. Og i øjeblikket er der lavet aftale med de første fire klubber om konsulentbistand - det er alle middelstore klubber med op til 700 medlemmer.
F.I.G.´s ansøgning er til behandling på Folkeoplysningsudvalgets møde på onsdag.

Udvidet kontrol af cyklister

Tirsdag den 23. januar tager færdselsafdelingen hos Gladsaxe Politi hul på en udvidet kontrol af cyklister.
"Vi stopper cyklerne for at se, om de er i lovmæssig stand. At der er ringeklokker, reflekser og lys på i de mørke timer", siger daglig leder af færdselsafdelingen hos Gladsaxe Politi, Kim Wessel-Tolvig.
 
Den udvidede cyklistkontrol kører til og med torsdag den 25. januar.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Konkurrence om svømmehal i Bagsværd

Der har været stor interesse blandt entreprenørfirmaerne for at komme til at stå for byggeriet af den nye svømmehal i Bagsværd.
Men kun fire firmaer bliver valgt ud til en indbyrdes konkurrence om det endelige projekt.
De fire får hver 200.000 kroner for deres ulejlighed, og én af dem formentlig desuden muligheden for at opføre den 42 mio. kroner dyre hal.
 
Det beløb levner ikke plads til både en konkurrencesvømmehal og en såkaldt oplevelsessvømmehal under samme tag, men de konkurrerende firmaer får alle besked på, at projekterne skal indeholde planer for udvidelse.
I første omgang bliver hallen altså mere en spændende vandoplevelse – siden må de kendte mere firkantede konkurrencebaner så komme til, hvis økonomien prioriteres i den retning.

Mindeord ved John Storgaards død

I fredags blev John Storgaard bisat fra Bagsværd kirke.
John Storgaard var leder af Værebro Rådgivning i Bagsværd.
John Storgaard døde pludseligt efter kort tids sygdom den 14. januar, 60 år gammel.
Vi bringer her et uddrag af mindeordene fra Johns kollega gennem mange år, Kirsten Wedel:
 
" John besad en helt naturlig respekt og lydhørhed over for beboere og samarbejdspartnere. Få er kommet forgæves til ham, når der var brug for et godt råd eller en skulder at græde ud ved.
Der var aldrig tvivl i Johns sind, hvor han skulle lægge sin solidaritet. Mennesker, som i kortere eller længere tid i deres liv havde svært ved at se meningen med livet gik aldrig forgæves til John. For ham gik mennesker forud for systemer.
Evnen til at fornemme andre menneskers situation var altid udgangspunktet for John, når han kom med forslag til nye aktiviteter og projekter, der kunne være så forskelligartede som f.eks. idrætslederuddannelse for unge i Værebro Park og som noget af det sidste, Værebro Fårelaug.
Arbejdet med børn og unge har altid fyldt meget hos John. I de senere år har han været en stærk og stabil drivkraft i det kriminalitetsforebyggende arbejde. John holdt af de unge, og selv om de ikke altid fik ret, vidste de, hvor de havde ham uanset hvor tåbeligt de havde opført sig.", skriver Kirsten Wedel bl.a. i sine mindeord.


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet