Onsdag den 3. Januar


Fred her til lands

En meget stille nytårsaften og – nat.
Sådan lyder det ens budskab fra de vagthavende hos brandvæsen, ambulancefolk og politi i Gladsaxe.
Brandvæsenet måtte rykke ud seks gange; i to aviscontainere, to hække og to altaner brød der småbrande ud på grund af fyrværkeri, uden at der dog skete større skader.
Politiet var afsted til nogle ganske få husspektakler, og ambulancerne kunne nøjes med ti udrykninger til lettere tilskadekomne og almindelige sygdomstilfælde.
Gladsaxe-området var faktisk så stille, at Falck kunne stille én af tre fuldt bemandede ambulancer til rådighed for stationen i Hvidovre, hvor det gik noget vildere for sig.
I det hele taget var der generelt mere gang i den på Vestegnen, hvor også politi og brandvæsen havde mere at bestille end i Gladsaxe.

Stengård distrikt skal sammenlignes med Søborg distrikt

Søborg distrikt skal bruges som sammenligningsgrundlag, når Gladsaxe Kommune skal vurdere om den udliciterede hjemmehjælp i Stengård distrikt er god nok.
Inden udliciteringen var de to grupper af hjemmehjælpsmodtagere nemlig gennemsnitligt lige tilfredse med hjemmehjælpen.
Det viser en spørgeundersøgelse, som Center for Alternativ Samfundsanalyse har lavet blandt 316 tilfældigt udvalgte hjemmehjælpsmodtagere i Søborg og Stengård distrikt.
Stort set alle var tilfredse med den hjælp, de fik til personlig pleje, af- og påklædning, bad og udskiftning af sengetøj, hvorimod en femtedel var utilfredse med rengøringen.
Nu skal centret så undersøge om, holdningerne ændrer sig efter udliciteringen.
Søborg og Stengård distrikt ligner hinanden, når man ser på gennemsnitsalderen og fordelingen mellem mænd og kvinder, men der er også en række forskelle. Eksempelvis får brugerne i Stengård gennemsnitligt flere timers hjælp end brugerne i Søborg.
Når Center for Alternativ Samfundsanalyse skal sammenligne de to distrikter, vil de tage hensyn til forskellene.

Borgmesteren holdt nytårstale

Borgmester Ole Andersen holdt nytårstale, da der i går morges blev afholdt nytårssammenkomst for rådhusets ansatte og ledere af kommunens institutioner.
Han kom blandt andet ind på, at der skal skabes flere aktiveringspladser i år 2001, at svømmehallen i Værebro skal bygges, og at omgivelserne i Gladsaxe skal forskønnes.
Han talte også om, at informationsteknologien skal udvikles:
- Kunne man ikke tænke sig, at fremtidens nybagte forældre ved at slå op på kommunens hjemmeside kan få at vide, hvor der kan forventes at være en ledig daginstitutionsplads og melde barnet ind med det samme, spurgte han.

Overraskende hårdt at være lærer

Livet som nybagt lærer kan være hårdt.
30-årige Lene Bruun Hansen, der er uddannet fra Blaagaard Statsseminarium i Gladsaxe blev i hvert fald overrasket, da hun i sommers begyndte på Vibeholmsskolen i Ishøj.
Blandt andet er hun overrasket over manglen på disciplin. I reglen bruger hun de første ti minutter på at få ro i klassen, og så er der kun 35 minutter tilbage til undervisningen.
I debatprogrammet Den Varme Stol, der genudsendes klokken 17.30 i aften, sætter Radio Gladsaxe fokus på de nye lærere.

Toilet for 130.000 kroner

Værdigt trængende får nu lettere ved at komme af med, hvad der nu måtte trænge sig på under motionsturen rundt om Bagsværd sø.
I de gamle omklædnings- og baderum for Nybro-Furå Kano- og Kajakklub, bliver der nemlig nu indrettet offentlige toiletter, der vil være åbne døgnet og året rundt.
Der indbydes dog ikke ligefrem til åbent hus for hjemløse eller andre, der kunne tænke sig at få varmet benene i det lille hus.
Det bliver nemlig opvarmet, så det kolde vand i hanerne ikke fryser til, men så heller ikke en grad mere.
Det koster omkring 130.000 kroner at nyindrette toiletterne og første streg kan slåes fra 1. maj.