Fredag den 22. juni


Vold på plejehjem

En mandlig plejehjemsvikar er med øjeblikkelig virkning blevet bortvist fra arbejdspladsen, Egegården i Gladsaxe, mistænkt for at have optrådt voldeligt overfor mindst én beboer og for at have hugget penge på plejehjemmet.
Efter anmeldelsen torsdag er Gladsaxe politi nu i gang med at efterforske, om flere beboere har været udsat for vold eller har mistet værdier i den tre-ugers periode, vikaren har nået at være ansat.
 
Vikaren er ikke dømt, men hos kontorchef Ole Maymann, omsorgsafdelingen i Gladsaxe kommune, er der ikke den store tvivl om, at voldsepisoden har fundet sted:
"Vi mener, at der er så meget hold i den klage, vi har fået fra beboeren, at vi må konstatere, at hændelsen har fundet sted. Både vi her på rådhuset, personalet og beboerne på Egegården er temmelig chokerede og frygter nu, at der kan være tale om flere episoder med andre beboere".
 
Vikarer og løstansatte er de eneste kommunale medarbejdere i Gladsaxe, der ikke skal vise straffeattest ved ansættelsen, men blot skrive under på en tro- og loveerklæring.
Men med det voldelige overfald in mente er der nu grund til at overveje, siger Ole Maymann, om ikke også vikarer skal vise straffeattest.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Tre røvere varetægtsfængslet

Politiet har nu kontrol over tre mænd, der er mistænkt for medvirken til røveriet mod Danske Bank i Høje Gladsaxe Centret.
Retten i Gladsaxe varetægtsfængslede i går to af mændene for fire uger.
Den tredje er kun 17 år gammel, så han blev i stedet surrogatfængslet på en lukket ungdomsinstitution frem til den 5. juli.
 
Røveriet skete onsdag eftermiddag. Med et oversavet jagtgevær truede den ene røver bankpersonalet til at udlevere kassebeholdningen

Mild straf for vold mod betjent

Retten i Gladsaxe tog den allermildeste straf i brug, da en 50-årig mand i går fik ti dages betinget hæfte for hærværk og vold mod en politimand.
Det var nemlig nogle ganske særlige omstændigheder, der sidste efterår fik den i øvrigt veluddannede og tidligere velfungerende mand til at prikke en betjent i brystet og true med at brænde ham og hans familie.
 
Da en ung læge fredag den 2. november 2000 ved halv syv-tiden om morgenen kørte ned ad Søborg Hovedgade på vej til sit arbejde på Rigshospitalet, blev han mødt af et underligt syn.
Foran ham sagtnede de andre bilister farten, og så fik lægen øje på en mand, der kom gående midt ude på kørebanen – råbende og truende af bilerne.
"Han må enten være fuld eller sindssyg," tænkte lægen, da manden kom frem til hans egen bil og to-tre gange bankede knytnæven ned i kølerhjælmen.
Lægen kørte stille og roligt videre og slap med et par buler i bilen, og lidt efter nåede politiet frem – tilkaldt af blandt andre personalet i en nærliggende butik.
Da to betjente steg ud af bilen for at tale med manden og få ham hjem i seng, blev de mødt med megen aggression.
Med en af betjentenes ord lugtede manden af gammel brandert, og han talte højt og usammenhængende om den forfærdelige trafik på Søborg Hovedgade, som han ville prøve at stoppe.
 
Da betjentene prøvede at få manden til at gå hjem og sove, blev han sur. Han prikkede den ene betjent i brystet med to fingre og tog pegefingeren op under hagen på ham.
Ifølge betjenten skubbede manden også, men det nægtede han i retten.
På grund af problemerne og aggressionerne tog politiet manden med på stationen og i bilen kom han med trusler mod betjenten.
"Jeg sagde intet mindre end, at jeg ville brænde ham og hans familie," indrømmede den 50-årige i retten.
Her kom det også frem, at manden forud for episoden havde været meget uligevægtig. Han var blevet skilt i løbet af sommeren og kørte nu en retssag mod ekskonen om forældremyndigheden over deres fælles barn.
De personlige problemer gik ud over hans arbejde som leder, og efter nogle klager og uoverensstemmelser med personalet, blev han sendt hjem.
Herefter begyndte han at drikke mere og vendte op og ned på dag og nat.
Manden var selv klar over, at han var på vej ud i uoverskuelige problemer og kontaktede selv sin læge og psykiater for at få hjælp.
Han fik samtaleterapi og medicin, og har det godt i dag.

Kulturfest ved søen!

I morgen går det løs.
De idylliske rammer ved Bagsværd sø danner rammen om den absolut største kulturbegivenhed i Gladsaxe nogensinde – Kulturfest 2001.
Det er de lokale foreninger, der står for arrangementerne på og omkring søen
og i parkområderne, og fra to store scener vil der være masser af musik, dans og skuespil, fortæller fritidskonsulent Ivan Klitte, der sammen med idrætskonsulent Pia Bagger er med til at organisere hele kulturfesten. Mek Pek kigger forbi med familieshowet "Åh Abe", og der bliver folkedans, sækkepibespil og rockmusik med bands fra Klubben Søborg.
 
Kulturfesten er også en Sankt Hans-fest – Sankt Hans bålet bliver tændt på bålpladsen ved tribuneområdet klokken ca. 22 og skuespilleren Terese Damsholt holder båltalen. Og efter det store festfyrværkeri er der natbio ved Aldershvile slotsruin.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Stor forskel på forbrug af el, vand og varme

Der er stor forskel på, hvor meget vand, el og varme Gladsaxes institutioner bruger.
Det kan man se i kommunens grønne regnskab, hvor den enkelte institution kan gå ind og sammenligne sig selv med de andre.
Eksempelvis brugte den mest vandforbrugende folkeskole næsten ti gange så meget vand pr. person, som den mest vandbesparende skole.
Hvor 10. klasse-centret kun lod 1,4 kubikmeter vand pible ud pr. person, fossede 11,4 kubikmeter vand ud af afløbene på Høje Gladsaxe Skole. Endnu værre ser det ud på Værebro Skole, der brugte 12,9 kubikmeter vand, men det skyldtes til dels en rørsprængning.
10. Klasse-centret havde derimod skiftet gamle klosetter ud med nye, vandbesparende modeller.
 
Men når man ser på det generelle billede, bliver der sparet på vandet i hele Gladsaxe.
Som vi har omtalt i en tidligere udgave af Nyhedsmagasinet, er vandforbruget i alt faldet med 4,2 procent.
Forbruget af el er faldet med 2,4 procent, mens varmeforbruget er mindsket med 2,8 procent.


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet