Tirsdag den 26. juni


SF peger på Ole Andersen

En stemme på SF er en stemme på Ole Andersen som borgmester.
SF og Socialdemokratiet i Gladsaxe har netop indgået en såkaldt konstitueringsaftale, der går ud på, at begge partier vil stemme på Ole Andersen ved valg af borgmester og forsøge at fordele udvalgsformandsposterne imellem sig.
 
"Ole Andersen er en dygtig politiker. Socialistisk Folkeparti vil prøve at holde ham på den rette kurs, som han har brug for hjælp til at finde. Vores valg hviler på personlig tillid, og tillid til Socialdemokratiets valgprogram og kongresudtalelser, hvor de for eksempel går imod udlicitering af hjemmeplejen," siger SFs formand, Poul Reher Jensen.
Derimod lægger han ikke op til tæt samarbejde i valgkampen.
"Hverken borgmester Ole Andersen eller Socialdemokratiet kan forvente et tæt parløb med Socialistisk Folkeparti i valgkampens hede. Vi ønsker ikke, som højrefløjen, at holde fælles gruppemøder med andre partier," siger Poul Reher Jensen.
 
Konstitueringsaftalen svarer til de aftaler, der blev indgået forud for valgene i 1993 og 1997.
I sin fulde ordlyd lyder aftalen således:
Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti i Gladsaxe Byråd er indstillet på at videreføre de to partiers samarbejde i byrådsperioden 2002-2005.
Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti i Gladsaxe Byråd er enige om i fællesskab at søge størst mulig indflydelse på byrådets konstituering efter valget den 20. november 2001. De to partier vil stemme på Ole Andersen ved valg af borgmester og vil fordele udvalgsformandsposter og andre poster, der er til rådighed, efter nærmere forhandling med udgangspunkt i de to partiers mandattal i byrådet.
 
Konstitueringsforhandlingerne optages straks efter valget. Efter aftale kan andre partier søges inddraget i forhandlingerne.
 
I morgen onsdag bliver der mulighed for at høre meget mere om konstitueringsaftalen, når borgmester Ole Andersen kommer i studiet for at diskutere med Venstres Bjarne Rasmussen, Lars Abel fra de Konservative og SF´s Peter Brooker. Det sker i udsendelsen Den Varme Stol, der sendes klokken 7.30 og genudsendes klokken 17.30.

Naturklagenævn: Kommune for skrap

Gladsaxe kommune gik for vidt, da den opstillede en række vilkår for nybygningen på Buddinge Trælast.
Det har Naturklagenævnet afgjort efter en klage fra trælasthandlens ejer.
Den store bastante firkantede bygning på hjørnet af Buddingevej og Klausdalsbrovej blev af arkitekter og entreprenør placeret tættere end lovligt på de to veje, og derfor stillede kommunen betingelser for at dispensere for fejlplaceringen.
 
To af betingelserne gik på bygningens og områdets udseende, som kommunen ville være medbestemmende om.
Alt for bestemmende, siger Naturklagenævnet, der mener, at kommunen har stillet vidtgående og ubestemte krav, der kunne have uoverskuelige praktiske og økonomiske konsekvenser for ejeren.
Nævnet har derfor bedt Gladsaxe kommune om at behandle sagen igen, denne gang med en, som det hedder i afgørelsen, "mere rimelig proportionalitet mellem det, der vil være umiddelbart tilladt efter lokalplanen og de krav der stilles".
 
Gladsaxe kommune har på sin side bedt Naturklagenævnet om at uddybe afgørelsen, som kommunen mener må være taget på et forkert eller ufuldstændigt grundlag.

Følgegruppe uden indflydelse

Beboere i Værebro Park, grundejerne i Bagsværd og repræsentanter fra sportens verden blev efter pres fra afdelingsbestyrelsen i Værebro inviteret med i en følgegruppe, da planerne om en svømmehal i Bagsværd var ved at tage form.
Det er da også ved at blive mere og mere almindeligt at inddrage borgergrupper, når der er tale om større projekter i nærområderne, eksempelvis det første 40 km/t-projekt ved Maglegårds Allé.
 
Men følgegruppen omkring svømmehallen er ikke blevet hørt, siden den første arkitektkonkurrence blev sat i værk, og det har skabt surhed hos nogle af gruppens medlemmer, nu da det endelige projekt er vedtaget.
Afdelingsbestyrelsesformand i Værebro Park, Egil Dræger, er én af dem, og han har nu sendt en skriftlig klage til byrådet over den manglende delagtiggørelse.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Mand fik 10. dom for spritkørsel

For tiende gang blev en 47-årig mand i går fradømt sit kørekort for bestandig.
Det skete i retten i Gladsaxe.
Allerede i 1981 mistede manden på grund af spritkørsel for altid retten til at køre bil, men siden har forskellige retter i alt måtte gentage forbudet ni gange, fordi han bliver ved med at overtræde det.
 
Denne gang blev han dømt for to gange at have kørt med en promille over 1,20, og ud over den gentagne frakendelse fik han 60 dages ubetinget fængsel. De bliver lagt oven i 60 andre dage, som han venter på at afsone for en anden spritdom.
 
I retten forsøgte forsvareren at overtale manden til at acceptere tilbudet om at veksle fængselsstraffen til samfundstjeneste og alkoholbehandling, men det nægtede manden på det bestemteste. Han mente, afvænningen ville være en større frihedsberøvelse end opholdet bag tremmer.
"Det kan vel være lige meget om, jeg får et glas rødvin efter maden og et par fyraftensøl. Jeg står op hver morgen og passer mit arbejde, så jeg har ikke noget problem. Jeg mangler mit kørekort, det er det eneste problem, jeg har," sagde manden i retten.
 
Han har tidligere været i fængsel på grund af spritkørsler.

Færre kommunale sygedage

Flere års målrettet indsats for at få nedbragt sygefraværet hos de kommunalt ansatte giver nu pote.
Sygefraværet i Gladsaxe Kommune er faldet og er i dag det laveste siden 1988.
"I 1996 vedtog vi en sygefraværspolitik, som bl.a. indebærer, at vi laver sygefraværssamtaler efter et vist fravær, vi beder om lægeerklæring og drøfter i det hele taget årsagen til sygefraværet", siger personalechef Charlotte Wulff.
 
"Vi bør nok forsøge at reducere fraværet yderligere, men det er faktisk nået til et niveau, hvor det er svært at finde ud af, hvordan man kan gøre det lavere", mener Charlotte Wulff.
 
Gladsaxe Kommune har i dag det femte-laveste fravær i Københavns Amt.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet