Torsdag den 10. maj



Nyt beredskab for vold mod inkassofolk

Vold og trusler om vold har gjort det nødvendigt for kommunens inkassoafdeling at indføre et nyt beredskab.
En skyldner smed med en pc´er, end anden smækkede døren så hårdt, at karmen faldt af, og en smed en postbakke efter en medarbejder.
"Nogle af de voldsomme situationer der har været gennem årene, har gjort, at man har fundet anledning til at lave en decideret politik på området, så man kan komme situationerne i forkøbet"
fortæller kontorchef i opkrævningsafdelingen Flemming Olsen.
 
"Når vi tager ud på udlægningsforretning, så har vi den sikkerhedsforanstaltning, at inden man tager afsted, så lægger man en plan over, hvilken rute man kører, og skyldnerens adresse og navn. Når man tager afsted, tager man altid en mobiltelefon og nummeret til kontorchef og forvaltningschef med", siger Flemming Olsen.
 
Hele formålet med den nye sikkerhedspolitik er selvfølgelig at skabe større tryghed for de ansatte i afdelingen.
Der er også retningslinier for, hvordan personalet skal forholde sig, hvis de oplever trusler eller vold på kontoret. Og når der har været en episode, bliver hele afdelingen kaldt til møde, og episoden bliver snakket igennem.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Status for TV-byen skal afklares

Må de store studier og lagerhaller i TV-byen bruges til arbejdspladsintensive formål af kontorlignende karakter?
Det er et af de temmelig afgørende spørgsmål at få afklaret for de nye ejere af DRs tidligere lokaler i Mørkhøj.
Politikerne i Gladsaxe kommune har i det kommuneplanforslag, der har ligget fremme til debat de seneste måneder, klart lagt op til, at bygningernes brug konverteres fra tv-aktivitet til kontor- og servicemål med en bebyggelsesprocent 80.
Men TV-byen ligger ikke stationsnært, og derfor må der ifølge regionplanen ikke indføres eller opføres nyt kontor- og servicebyggeri.
Det kulkaster de planer, som Sjælsøgruppen A/S, der er de nye ejere, har for området. Planer, der inkluderer et helt nyt byggeri på den tomme grund syd for Mørkhøj Parkallé.
 
Regionplanmyndigheden, HUR, skulle have behandlet sagen for et par uger siden, men den blev udsat, indtil HURs formand Kristian Ebbensgaard og Gladsaxes borgmester Ole Andersen har holdt et uddybende møde.
Det holdes formentlig i uge 21.
 
De kommunale planlæggere venter, at både planprocessen og eventuel byggesagsbehandling kan være afsluttet i juli næste år, så aktieselskabet Sjælsøgruppen kan komme i gang med byggeri og udlejning.

Flugtbilist frakendt kørekortet

En flugtbilist med alkohol i blodet.
Den beskrivelse fremmaner ofte et billede af en ung mand med fart over feltet, men i går var det en 63-årig kvinde, der sad på anklagebænken i retten i Gladsaxe.
Iført sine højhælede sko og mørke buksedragt måtte hun høre vidner beskrive, hvordan hun først bankede op i en holdende bil og lidt senere drønede ud for rødt lys, hvor hun ramte en stor kassevogn.
 
Uheldene skete den femte februar i år, og den 63-årige kvinde havde drukket champagne, inden hun kørte af sted for at aflevere noget til en veninde.
På Bagsværd Hovedgade ramte hun en bil, der holdt stille for at dreje til venstre ad Pinjevej. Hun steg ud af bilen og talte med chaufføren i den anden bil, men da modparten ville have hende til at køre ind på parkeringspladsen ved Netto og aflevere sin adresse, stak den 63-årige af
sted. Kort efter kørte hun over for rødt på Ringvej 4, hvor hun ramte en kassevogn med en mor og hendes 4-årige datter. Bilen snurrede 180 grader rundt, men ingen kom til skade.
 
"Det er et under, at kun en bil blev ramt, for der var biler i alle fire vejbaner," sagde et vidne i retten.
Den 63-årige stak også af fra ulykken på Ringvejen, men vidner tilkaldte politiet over mobiltelefonen, der kort efter fandt frem til kvinden. Det viste sig, at hun havde en alkoholpromille på 1,2.
 
I retten forklarede kvinden selv, at foden var gledet fra bremsen til speederen, men det troede retten ikke på. Kvindens forklaring om, at hun ikke ville stikke af, men blot var i chok, blev heller ikke godtaget.
Den 63-årige fik en bøde på 5000 kroner og frakendt kørekortet i to år.

Valgforbund i midten

Stemmer på Kristeligt Folkeparti kan meget vel gå hen at blive radikale stemmer, når der til november er valg til rådene i amter og kommuner.
I Københavns amt har kristelige, radikale og Cdere nemlig indgået valgforbund, ligesom det også var tilfældet ved valget i 1997.
Partierne siger i en pressemeddelelse, at de vil arbejde for, at den politiske midte i amtsrådet får størst mulig indflydelse – hvis muligt, større end de nuværende to radikale medlemmer.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet