Onsdag den 23. maj


 

Videoovervågning i gang

Den målrettede videoovervågning af Gladsaxes skoler går nu i gang.
På Mørkhøj skole blev der sidste år begået hærværk og indbrud for over en halv million kroner og Enghavegård skole var i efteråret plaget af indbrud næsten hver anden weekend. De to skoler har siden august betalt Securitas´ hundepatrulje for at patruljere i weekenden og om natten.
Over halvdelen af Gladsaxes skoler var sidste år hårdt ramt af indbrud og hærværk. Men nu er kommunen klar til at opsætte mobile videokameraer på skolerne.
"Vi har skrevet til skolerne og spurgt, hvor mange indbrud de har haft. Og ud fra de rapporter har vi udvalgt fire skoler, hvor vi starter med at opsætte videoudstyr", fortæller risikokoordinator Gert Jensen.
"Det første videokamera bliver formentlig sat op indenfor en måned, og så følger de andre skoler kort tid efter. Loven kræver, at vi mærker skolerne med skilte, der fortæller, at der kan være videoovervågning på skolen. Videoudstyret er mobilt, og flyttes alt efter hvor behovet opstår, Men alle skolerne bliver mærket, så de kriminelle elementer kan ikke på forhånd vide, hvor udstyret er sat op", fortæller Gert Jensen, der står for den daglige drift af videoovervågningen af skolerne.
Overvågningen skal dels have en præventiv funktion og dels være med til at identificere gerningsmændene.
 
 

 

Kvicklysag fortsætter

Sagen om støj fra og udvidelsen af Kvickly i Buddinge bliver nu påklaget til Naturklagenævnet.
Tilsynsrådet i Københavns amt har ellers i en kendelse for nylig sagt god for støjniveauet fra supermarkedet, men flere beboere er så utilfredse, at de nu vil have nævnet til at se nærmere på sagen.
Et flertal i teknik- og miljøudvalget i Gladsaxe har netop godkendt bygning af en tilkørselsrampe for last- og varevogne til butikken – byggeplaner, der har ligget stille, fordi beboerforeningen først har villet acceptere byggeriet efter Tilsynsrådets afgørelse.
Nu er det så Naturklagenævnets tur til at få forelagt problematikken.
 

 

Børnefamilier opprioriteres på venteliste

Ventelisterne til de almennyttige rækkehuse og enkelthuse er så store og lange, at børnene i familierne er nået at flytte hjemmefra, inden der endelig kommer et boligtilbud.
Derfor vil Gladsaxe almennyttige Boligselskab, GAB, lave om på den traditionelle anciennitetsventeliste og i stedet benytte særlige kriterier, der giver børnefamilier fortrinsret.
Forslaget om at ændre ventelistebetingelserne skal godkendes politisk af byrådet, inden de bliver ført ud i livet.
 

 

Badevand i orden

Furesøen er stadig nærmeste badevand for folk i Gladsaxe, der har lyst til at dyppe tæer og måske endda endnu mere af luksuslegemet ned i afkølende sø- eller havvand.
For både ved Frederiksdal, Holte og Farum er badevandskvaliteten god, viser Københavns amts undersøgelser.
Vil man i havvand, så byder Hellerup og Charlottenlund også på acceptabelt vand.
Amtet undersøger vandet hver 14. dag, og teknikerne ser specielt efter antallet af colibakterier og masseopblomstring af giftige alger.
Dem er der ingen af så tidligt på sæsonen, så det er bare med at nyde det, selv om vandtemperaturen endnu måske er lidt for lav til længere tids vandpjaskeri.
 

 

Grønt eksamensregnskab

Omkring 60.000 børn i folkeskolens afgangsklasser har de seneste dage stiftet nærmere bekendtskab med Gladsaxe kommunes grønne regnskab.
Det har nemlig, sammen med samme type regnskab fra Esbjerg, dannet grundlag for den afsluttende prøve i matematik.
Det er Jørgen Uhl Pedersen fra Pædagogisk Central i Gladsaxe, der har undfanget ideen med det meget tidssvarende og –typiske regnskab, der fortæller hvordan eksempelvis vand- og strømforbruget udvikler sig på de enkelte institutioner.
Det ved så 9. og 10. klasseelever landet over alt om nu.