Torsdag den 31. maj


Flere millionærer fra Værebro skole

Der bliver udklækket flere kommende millionærer fra Værebro skole end fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium. Det er en af de mere spøjse og for den sags skyld også overraskende konklusioner, der er at finde i Internetavisen Jyllands-Postens landsdækkende skoleundersøgelse.
 
Avisen har bla. undersøgt, hvordan det er gået samtlige årgang 1988-elever, hvad angår beskæftigelse, indkomst, familieforhold, antal biler mm. Udover at Værebro skole altså har sørget for procentvis flere millionærer, så overhaler dén folkeskole også den private konkurrent i lokalområdet i antal personer fra årgang 88, der tjener mere end 300.000 om året.
 
Et kig på årsindkomsten for forældrene til årgang 97 viser et helt andet billede. Her ligger forældre til børn på den private skole i den tunge ende af indtægtsskalaen; 80% tjener her mere end en halv mio., mens husstandsindkomsten på folkeskolen for lige så mange er under den halve mio.
 
Enghavegård skole er den skole i Gladsaxe, der har leveret flest årgang 88ere, der er i fast arbejde, nemlig 94%, og er dermed på en 208. plads ud af landets 1.500 offentlige og private skoler.
 
Bagsværd Kostskole har leveret flest fra årgang 97, der har søgt gymnasium, hvilket bringer skolen ind på en 49. plads, hvad det angår.
 
Alle har jo et eller andet forhold til skoler, om ikke andet, så har vi jo alle gået i en, så den store undersøgelse skal nok blive et af forårets helt store hit på nettet.

Retssag aflyst

I retten i Gladsaxe skulle der i går være afsagt dom i en sag om tyveri af paller og overtrædelser af færdselsloven. Men da politiet ikke kunne finde den ene af de to tiltalte og forkynde retsmødet, så blev sagen udsat.
 
Det sker forholdsvist sjældent, at politiet eller retten ikke kan få fat i tiltalte eller vidner. Men er en tiltale eller vidneindkaldelse først bekendtgjort, og folk alligevel bliver væk, så kan retten træffe afgørelse om umiddelbar afhentning, så retsmødet kan fortsætte, eller give en dom for udeblivelse.
 
Den aktuelle sag genoptages, så snart politiet har forkyndt anklagen for begge tiltalte.

Kriminalinspektør går på pension

Efter mere end 40 år hos politiet går kriminalinspektør Palle Sanvig i dag på pension.
Han kan se tilbage på et arbejdsliv med mange gode oplevelser, men han har en stor ærgrelse:
Kriminalinspektøren må forlade politikredsen med en uopklaret drabssag bag sig. Det skete dog ikke i Gladsaxe, men i Værløse.
 
Palle Sanvig skal blandt andet bruge pensionisttilværelsen til at arbejde for Rotary og sejle i sin båd.

Toiletter på torvet

I sidste uge gik startskuddet til den store ombygning af Søborg Torv. Torvet får helt nyt udseende og bliver bl.a. udsmykket med vandkunst.
 
Men det nye torv skal ikke bare være pænt at se på, der skal også være mulighed for at træde af på naturens vegne, når man besøger torvet. Og det, i en splinterny toiletbygning.
 
Toiletterne er godt nok foreløbig kun på tegnebordet, men forleden godkendte politikerne i Økonomiudvalget projektforslaget til den nye bygning, der får træfacader og pyramidetag. Arkitekturen kommer til at gå igen, når der senere skal bygges kiosk og evt. café på Søborg Torv. Den nye toiletbygning kommer til at koste den nette sum af godt 700.000 kroner.
 
Renoveringen af Søborg Torv gik i gang i sidste uge. Men de friske arbejdsmænd måtte i går se sig slået af naturen, da regnen satte en stopper for arbejdet på torvet. Men, der er taget højde for det lunefulde danske vejr i tidsplanen for arbejdet. I planen for maj måned er der f.eks. lagt én dag ind i kalenderen til regnvejr, og i juni måned må regne tre dage, uden at ombygningen bliver forsinket.
 
Hvis en mørk sky skulle finde vej til Søborg Torv, kan arbejderne søge ly for regnen i den gamle kioskbygning på torvet, hvis sidste opgave inden den bliver revet ned er at huse arbejderne.
 
Renoveringen af Søborg Torv kommer til at koste små 20 mio. kroner, og anlægsarbejdet forventes at vare resten af året.

Idræt amtspenge

Gladsaxe Kano- og Kajakklub får nu del i en lille halv mio. amtskroner til idrætsformål. Ikke dem alle sammen, men dog 37.000 af dem, hvis det vel at mærke bliver nødvendigt.
 
For Københavns amts kultur- og undervisingsudvalg har nemlig bevilget pengene i form af en underskudsgaranti i forbindelse med afvikling af Copenhagen Olympic Open i den sidste weekend i juni på Bagsværd sø.
 
Det største beløb, små 300.000, render Danmarks Rulleskøjte Unions hockeyafdeling med. De går til indkøb af et specialgulv til skaterhockey. Der er i øjeblikket syv klubber i amtet, en ottende er i øvrigt på vej i Gladsaxe, og Rødovre kommune har på forhånd stillet sig positivt overfor at lægge hal til engang imellem.
 
Københavns amt har i år afsat i alt 1,8 mio. kroner til at opfylde de politiske idrætsmål, der går på at forbedre mulighederne for at afholde nationale og internationale idrætsbegivenheder og at give penge til regionalt idrætsudstyr.

Genvalg til FSB-formand

Foreningen Socialt Boligbyggeri i Gladsaxe, FSB, genvalgte forleden beboerformanden fra Høje Gladsaxe, John Brown Brabant Althoff-Andersen, som bestyrelsesformand for en ny to-årsperiode. Det skete på det årlige repræsentantskabsmøde.
John Brown har også hidtil siddet FSBs Københavnerbestyrelse, men den post trækker han sig nu fra for at få mere tid til efterårets valgkamp, hvor han stiller op til byrådet for socialdemokratiet.
Tid til valgkamparbejde kan også blive endog meget nødvendig for beboerformanden, han er nemlig placeret som en af de allernederste på partiets liste.
Ud over valgkampen, så meddelte John Brown, at tiden de næste to år frem ville blive helliget værnet om lejernes interesser i Gladsaxe kommune.