Fredag den 2. Marts


Novo-nej til medfinanciering af motorvejsramper

Der bliver ikke tale om en privat medfinanciering af nordvendte ramper, eller tilkørsler, fra Vadstrupvej i Bagsværd til Hillerødmotorvejen.
Det fastslår koncerndirektør Kåre Schultz i Novo Nordisk overfor Nyhedsmagasinet.
 
Novo har ellers i et brev til Gladsaxe kommmune bla. skrevet, at selskabet "ikke umiddelbart kan indgå i en medfinanciering af ramperne". En formulering, der godt kunne give håb om en mulig senere økonomisk involvering, men sådan skal det ikke tolkes, siger Kåre Schultz:
"Vi betaler en fornuftig skat, som bla. kan bruges til infrastrukturen i de områder, hvor vi opererer.På den måde er vi medfinancierende i forvejen. Men ellers tager vi os af at drive forretningen Novo, og myndighederne sig af vejanlæg som fx ramperne."
 
Bygningen af ramperne er måske alligevel tættere end nogensinde før på at blive realiseret.
I hvert fald er trafikminister Jacob Buksti meget positivt stemt overfor projektet, der senest har fået lovning på medfinanciering fra Gladsaxe kommune i forbindelse med byrådets budgetforlig sidste efterår.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Kirke vil ikke sælge jord

I Gladsaxe kommuneplan 2001 foreslår byrådet, at et areal ved Gladsaxe kirke udlægges til boligbyggeri.
Men politikerne har gjort regning uden vært, i dette tilfælde kirkens menighedsråd, der står som ejer af området.
Rådets formand, Pia Andersen, siger nemlig, at rådet ingen planer har om at bortsælge jord:
"Kirken er i forvejen arealmæssigt trængt af den kommende motorringvejsudvidelse, så vi er ikke interesseret i at blive klemt yderligere".
 
Heller ikke beboerne i den nærliggende bebyggelse, Egeparken, er synderligt interesserede i et kommende byggeri og har derfor startet en underskriftindsamling imod planen.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Drabssag endte som uopklaret trods to mistænkte

Det lykkedes aldrig at finde beviser nok til at rejse tiltale i en sag om drabet på en 42-årig mand i Høje Gladsaxe. Den 42-årige Poul Mortensen blev i januar sidste år fundet død i en stol i sin bolig, dræbt med fire knivstik. Politiet efterforskede i det misbrugsmiljø, som den 42-årige færdedes i, og fik fængslet en 39-årig mand. Senere blev yderligere en mand sigtet for drabet. Men trods det, at der var to mistænkte, er sagen nu alligevel endt som uopklaret.
 
Politiassessor Marianne Iversen bekræfter, at sagen er sluttet for begge mænds vedkommende.
"Det har ikke været muligt at bevise om de to mænd, og i givet fald hvem af dem, som skulle have begået drabet, siger hun til Ritzau.
 
Det er efter samråd med Statsadvokaten for Sjælland, at politiet har valgt at slutte sagen.

Hvem skal finansiere dyre voksenelever?

Elever over 25 år på social- og sundhedsuddannelsen i Gladsaxe får det dobbelte i løn i forhold til deres yngre medstuderende, det har byrådet besluttet.
Det betyder, at der skal findes 2,7 mio. kroner ekstra til løn.
 
I socialudvalget blev et flertal enige om, at kommunekassen betaler den ene halvdel, mens den anden skal findes indenfor socialområdets eget budget.
Men da den model skulle godkendes i økonomiudvalget, så vente stemningen, og nu skal socialudvalget så se på sagen endnu engang.
Venstre ville nemlig ikke være med til den kassefinancierede model, det ville være at gå ud over budgetforliget fra efteråret.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Restaurant Bolden restaureret

Lørdag den 3. marts bliver et særligt stykke arkitektur genindviet.
Det drejer sig om Restaurant Bolden på Gladsaxe Stadion, der er ført tilbage til sin oprindelige form fra 1937.
Bygningen er tegnet af den verdenskendte arkitekt Vilhelm Lauritzen, der også har tegnet rådhuset og en række skoler i Gladsaxe, og Restaurant Bolden er et originalt eksempel på dansk modernisme.
 
Gladsaxe Kommune har investeret 3,9 millioner kroner i restaureringen af Vilhelm Lauritzen-bygningen, og restauratøren Poul Lyng har selv skudt 700.000 kroner ind.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Nyt magasin fra amtet

I næste uge dumper et anseeligt hæfte i A4 størrelse ind af brevsprækken hos samtlige husstande i amtet.
Afsenderen er Københavns Amt, og hæftet er en service overfor borgere, der gerne vil vide lidt mere om, hvad skattekronerne egentlig bruges til, og hvad der er i vente af markante tiltag det næste års tid. Det gælder bl.a. en ny ældreplan, Danmarks første hovedpinecenter og en målrettet indsats for at mindske antallet af trafikuheld på amtets veje.
 
Hæftet hedder slet og ret "Amtets Magasin" og det vil blive sendt ud i løbet af næste uge.


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet