Fredag den 16. marts



Stadionudvidelse modtages positivt

Planerne om en stor cykelbane-arena ved Gladsaxe sportscenter forårsagede for nogle år siden store protester fra politiske partier, foreinger og en lang række borgere.
Med AB-aktieselskabets planer om et stort sports- og forlystelsescenter ved et eventuelt køb af området er der måske igen grundlag for protester.
Men én af dem, der dengang var imod cykelbanen, beboerformand i Høje Gladsaxe John Brown Brabant Althoff-Andersen, er i dag mere positivt stemt overfor en udvidelse af aktiviterne i området: "Nu skal vi selvfølgelig lige se projektet først, men det vil da være positivt, hvis der kommer mere for de unge lige her i nærheden".
 
Direktør Flemming Østergaard, der sammen med FC København og Parken har været samme tur igennem, som AB nu planlægger, har ikke mange kommentarer til den måske kommende konkurrent: "Held og lykke, jeg er altid glad for nye initiativer", dristede Flemming Østergaard sig dog til at sige til Nyhedsmagasinet.

Nevø begik underslæb over for onkel

Retten i Gladsaxe dømte i går en 50-årig mand fra Skjern for underslæb, fordi han uberettiget havde lænset sin nu afdøde onkels konto for 200.000 kroner.
Da den 50-åriges farbror flyttede ind på plejehjemmet Møllegården i Gladsaxe, fik nevøen fuldmagt til at hæve på onklens bankbog, så han havde penge til at dække flytteudgifter og lignende.
Men da flytningen og salget af farbroderens lejlighed var gået i orden, beholdt nevøen kontokortet, og da onklen døde i november 1999, havde nevøen i alt taget over 300.000 kroner.
"Min onkel sagde, at jeg ikke skulle mangle noget. Det skulle absolut ikke koste mig noget at besøge ham," forklarede den 50-årige nevø i går i retten i Gladsaxe.
 
Den 50-årige medgav, at han havde brugt konto-kortet lidt for meget, men at de fleste penge var brugt i overensstemmelse med onklens ønsker. For eksempel havde han brugt nogle af pengene til en bil.
"Og det var vel også i hans interesse, for så kunne jeg jo køre over og besøge ham," sagde den 50-årige, der kom på Møllegården med to, tre eller fire måneders mellemrum.
 
Derudover forklarede nevøen, at onklen havde givet ham 100.000 kroner som en gave, men det troede retten ikke på. Til trods for at den 50-årige selv sagde, at onklen havde fortalt en af medarbejderne, at han skulle have pengene, kunne ingen af de fem indkaldte vidner fra plejehjemmet bekræfte det. Den 50-årige havde heller ikke hævet 100.000 kroner på en gang, men i mange små beløb.
 
Den 50-årig blev dømt et halvt års betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste. Derudover skal han betale de 200.000 kroner tilbage til onklens arvinger.

Usikkerhed op til kommunalvalg

På nuværende tidspunkt er det formentlig kun seks ud af ti gladsaxeborgere, der har en klar forestilling om, hvor de vil placere krydset til efterårets kommunalvalg.
I hvert fald var det kun 60 procent af de danske vælgere, der var nogenlunde sikre på, hvad de ville stemme på, da valgkampen gik i gang til kommunalvalget i 1993.
Det kan man læse i bogen "Kommunalvalg," der er redigeret af valgforsker og professor Jørgen Elklit fra Århus Universitet og lektor Roger Buch Jensen fra Syddansk Universitet.
 
En af årsagerne til de mange usikre vælgere er, at de fleste er langt bedre informeret om det, der foregår nationalt end det, der foregår lokalt.
"Der er ikke nogen scene for den kommunale valgkamp. Det er svært for borgerne at følge med i, hvad der foregår i kommunerne, medmindre de er topmotiverede og går til vælgermøder. Medierne i dag er meget nationalt orienterede, og derfor er der et meget tydeligt informations- og kommunikationsproblem op til et kommunalvalg," siger Jørgen Elklit til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.
 
Her på kanalen bliver der dog god mulighed for at orientere sig op til kommunalvalget i Gladsaxe, da Radio Gladsaxe dækker valgkampen tæt.


 

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet