Tirsdag den 13. November


Skrald: Ny vognmand behandler selv klager

Når der fra april næste år er klager over afhentningen af skraldet i Gladsaxe, så skal klagerne gå til den nye vognmand og ikke som i dag til kommunen.
 
Det er nemlig en del af den nye aftale om afhentning af dagrenovation, storskrald og haveaffald, der er indgået med vognmandsfirmaet HCS.
 
Men det er en uheldig sammenblanding, når det firma, der bliver klaget over, selv skal behandle klagen, mener en Gladsaxe-borger, der derfor har indbragt sagen for tilsynsrådet.
 
Når nu det er sådan, at kommunen både inddrager renovationsafgiften og har det endelige ansvar for renovationen, så bør det også være kommunen, der vurderer eventuelle klager, hedder det blandt andet i henvendelsen til tilsynsrådet.
 
Rådet har nu bedt politikerne i Gladsaxe byråd om en udtalelse om problemet.

Hashlugt i fiskeklub

Politiet i Gladsaxe har et særdeles godt øje til en fiskeklub på Solnavej i Søborg, hvor der lugter af alt andet end fisk.
 
Faktisk lugter der allermest af hash, og det er da også derfor, at politiet ofte besøger klubben, der offentligt gerne vil fremstå som en fiskeklub.
 
Ved seneste besøg, det var fredag nat, ransagede en civilpatrulje klubben. Det gav 15 gram hash, lidt kokain og forskellige rygeredskaber.
 
Med den nye lov om hashklubber i hånden er det meningen at give medlemmerne forbud mod at komme i lokalet, og på længere sigt helt at få lukket arrangementet.
 
Det er sket i Københavns politikreds et par gange, mens klubben på Solnavej er den første i Gladsaxe, der er kommet i søgelyset.

Gammelt forslag om nye bygninger

Bygning af nye boliger er nu igen på den politiske dagsorden, denne gang til møde i økonomiudvalget i dag.
 
Her peger borgmester Ole Andersen på de kommunale grunde på Buddingevej 214, 228 og 232 samt Gladsaxevej 9-13 som egnede arealer til at bygge boliger på. Han henviser til, at mange borgere indenfor de seneste måneder har udtrykt ønske om seniorbofællesskab.
 
Forslaget er ikke en ny tanke, men derimod en gentagelse, for så sent som i sommer forsøgte borgmesteren i forbindelse med lokalplanforslaget at få et flertal bag sig til bebyggelse på samme arealer.
 
Dengang blev det forkastet ved byrådets anden behandling, hvor blandt andre Det Konservative Folkeparti stemte imod.
 
Derfor undrer den konservative Henrik Sørensen sig over, at Ole Andersen nu stiller det samme forslag:
 
Der er klart et tegn på, at der er gået valg i den. Vi mener ikke, der skal bygges der, det mente vi heller ikke, da borgmesteren foreslog det sidst. Og så er det oven i købet Arbejdernes Boligselskab, det er jo deres socialdemokratiske venner, så det er måske ikke så underligt, siger Henrik Sørensen.
Det er blandt andet procenter, der skiller de politiske vande.
 
Borgmesteren vil gerne visse steder bygge, så der er en bebyggelsesprocent på 60, hvilket de konservative mener, er for meget. De ser hellere en bebyggelsesprocent på 40 og foreslår, at man i stedet bygger på Signalvej, når forsvaret forlader området i 2003 samt at kommunen omdanner området omkring Sømods Vognmandsforretning på Tinghøjvej til boligområde.

Miljøministeriet kritiserer Gladsaxe

"Useriøst" og "for dårligt".
 
Det er miljø og energiministeriets Landsplansafdeling, der giver lokalplanen for Aldershvile Planteskole så hård en medfart.
 
Landsplansafdelingen vil gerne have yderligere oplysninger om den 1200 kvadratmeter store tilbygning til planteskolen, som blev opført med kommunens tilladelse.
 
Den tilbygning er ikke lovlig, og nu går kunsten for kommunen så ud på at få den lovliggjort. Det gør man ved at ændre lokalplanerne, men det er der altså flere, der skal godkende.
 
I et brev til byrådet efterlyser landsplansafdelingen flere oplysninger om, hvad tilbygningen skal bruges til og understreger, at kommunen er for upræcis og ikke tager stilling til, hvad der skal ske med bygningen.
 
Normalt kommer miljø- og energiministeriet ikke med kritik af kommuner i denne slags sager, men da ministeren har fået så mange henvendelser omkring Aldershvile Planteskole, har afdelingen valgt at udtrykke sine kritikpunkter. De lyder blandt andet:
 
"Lokalplanen indeholder ingen bestemmelser, der lovliggør den eksisterende anvendelse af bygningen som salgslokale" og afdelingen konstaterer:
 
"Lokalplanforslaget er ikke et seriøst forslag til en retlig lovliggørelse af forholdene på ejendommen".
I sidste uge kunne vi her på stationen fortæller, at også HUR – Hovedstadens Udviklingsråd_- er kommet med kritik af lokalplanen.

Gal cyklist nikker skalle

Det er en ualmindelig vred og voldelig cyklist, der eftersøges af politiet i Gladsaxe.
Og det er en cyklist, der er meget lidt begejstret for løse hunde.
 
For anden gang indenfor kort tid blev en hundelufter torsdag i sidste uge udsat for vold.
 
Den vrede cyklist slog hundeejeren og gav ham en skalle, så én tand røg ud og tre blev slået løse.
Overfaldene sker i den såkaldte hundeskov ved Bagsværd rostadion, hvor netop løse hunde er tilladt.
 
Den gale mand beskrives som dansk, 35 til 40 år, 180 til 190 centimeter høj, almindelig til kraftig af bygning, lys i huden, mellemblond hår med halvmåne. Han kører på en grå-hvid cykel.