Torsdag den 11. Oktober


Budgettet vedtaget efter timelang debat

Onsdag aften klokken 22.27 blev kommunens budget for de kommende år vedtaget i Gladsaxe Byråd.
Borgmester Ole Andersen indledte den mere end tre timer lange budgetdebat, hvorefter et flertal i byrådet, ikke overraskende, vedtog den budgetaftale, der er indgået mellem Socialdemokratiet, SF, Det radikale venstre og Enhedslisten.
Et budget, der af forligspartierne selv betegnes som et godt og afbalanceret budget, og af den borgerlige fløj er blevet kaldt for en uansvarlig budgetaftale og en gavebod.
I budgettet er der bl.a. sat flere penge af til folkeskolerne, specialundervisningen, ældreområdet og
oprensning af Bagsværd Sø.
 
"Det budget, som det røde flertal vedtager i aften, er ikke ansvarlige partier værdigt. Det er endnu værre end det forslag, borgmesteren forelagde til 1. behandlingen. Og det er bl.a. fordi, socialdemokraterne er ramt af panik forud for det valg, vi skal have om 40 dage. Derfor tyr man til gammelkendte virkemidler: Bestikkelse af vælgerne", sagde Venstres Bjarne Rasmussen bl.a. i sin ordførertale.
De borgerlige partiers ændringsforslag til budgettet blev, ikke uventet, forkastet af byrådet. Og efter 3 ½ times debat blev flertallets budgetforslag og Gladsaxes budget for de kommende år vedtaget med 15 stemmer mod 10.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Prognose: Stor tilbagegang for S

Socialdemokratiet står til at miste tre mandater eller medlemmer af byrådet, SF, Venstre og Enhedslisten går frem, Dansk Folkeparti tilbage, mens de øvrige partier er uændrede i forhold til nuværende mandattal.
Det viser den seneste, og sidste prognose inden kommunalvalget i november, foretaget af elever fra Bagsværd Friskole i samarbejde med Radio Gladsaxe.
 
Den nyeste prognose viser dermed samme tendenser, som den tidligere fra maj måned.
Det skal dog understreges, at prognoserne ikke har taget højde for aldersmæssige eller sociale forhold, men udelukkende er gået frem ad tilfældighedens vej ved, efter et sindrigt system, at vælge et antal fra lokaltelefonbøgerne.
I forhold til den første prognose, hvor eleverne fik svar fra over 500 anonyme deltagere, så er det tal denne gang kun på 270, hvilket giver ekstra usikkerhedsmomenter.
Der blev ringet rundt tre aftener i starten af september, den sidste aften var i øvrigt den 11. september, og meget kan have ændret sig på baggrund af begivenhederne netop denne dag.
På lokalt plan har problematikken om skraldafhentningen måske også ændret noget på mandatfordelingen indenfor den seneste måneds tid, ligesom forældreutilfredsheden omkring Søndergård skole ligeledes kan gå hen og få indflydelse.
 
Den målte tilbagegang på to mandater for Dansk Folkeparti lyder umiddelbart lidt voldsom i forhold til landstendensen, men er ikke desto mindre samme resultat som fra maj-undersøgelsen.
SFs fremgang på henholdsvis to og tre mandater lyder måske også noget stor i forhold til det større landsperspektiv, men det bliver vi alle sammen meget klogere på om en god måneds tid.

Kun få politikere til skolemøde

Der vil ikke være den store politiske repræsentation, når forældre på Søndergård skole i Bagsværd i aften holder åbent stormøde om den tilspidsede situation mellem på den ene side skoleinspektøren og den anden forældre og personale.
Byrådspolitikerne er ellers blevet inviteret, men en rundringning viser, at kun de færreste har tænkt sig at møde op.
Flere giver til kende, at de allerede via økonomiudvalget har givet udtryk for deres holdning og derfor ikke ønsker at deltage, andre at de skal til andre møder, og atter andre af begge årsager.
 
Mødet på Søndergård skole starter kl. 19 i aften.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)


Lærerforening: Personsager skal ikke ud til offentligt skue

Gladsaxe Lærerforening har i lighed med flere politikere valgt at blive væk fra aftenens konfliktmøde på Søndergård skole.
I en pressemeddelelse giver foreningens formand, Henrik Poulsen, udtryk for, at personsager ikke skal sagsbehandles i fuld offentlighed, og at offentligt ansatte har krav på diskretion.
Lærerforeningens bestyrelse diskuterede situationen på Søndergård skole på et møde i går, og bestyrelsen finder det kritisabelt, som det hedder, at forvaltningen alt for længe har ladet konflikten udvikle sig, samtidig med at forvaltingen ensidigt har bakket ledelsen op.
I pressemeddelelsen anerkender lærerforeningen, at det er Gladsaxe kommune, der har kompetencen til at ansætte og afskedige kommunens medarbejdere. Foreningen har ingen ønsker om, hedder det videre, at denne kompetence skal overlades til forældrene, fx gennem en skolebestyrelse.


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin