Tirsdag den 30. Oktober


Gladsaxe Kommune skal betale lille erstatning

100.000 kroner.
 
Det er, hvad Gladsaxe kommune ifølge Østre Landsret skal betale for at have afskediget to pædagogmedhjælpere for tre år siden.
 
De tidligere medarbejdere fra henholdsvis institutionen Mosen og Elverhøj blev dengang sigtet, men senere frifundet, for blufærdighedskrænkelse og anden kønslig omgang med børn, men i mellemtiden var de blevet fyret fra deres arbejde.
 
I fredags kom Østre Landsret så med en tilkendegivelse, der siger, at Gladsaxe kommune har afskediget de to medarbejdere på et sagligt grundlag. Når kommunen alligevel skal betale 50.000 kroner til hver af de to tidligere medarbejdere, skyldes det, at landsretten mener, at forvaltningen burde have undersøgt nærmere, om de to pædagogmedhjælpere kunne få arbejde i en anden afdeling i kommunen, for eksempel indenfor rengøring.
 
Trods regningen på 100.000 kroner betragter Børne- og kulturdirektør Svend Erik Haase tilkendegivelsen som et bevis på, at kommunen har fulgt reglerne:
 
- Jeg er meget tilfreds med, at retten siger, at vi har afskediget dem på et sagligt grundlag. Også selv om vi skal betale 100.000, for det er en anden sag, der handler om, at vi skulle have prøvet at finde et andet arbejde til dem, hvilket vi ikke mente, vi var forpligtede til. Vi vil nu anbefale politikerne, at de accepterer tilkendegivelsen på tirsdag.
 
Thomas Rørdam, der har ført sagen for de to tidligere pædagogmedhjælpere, vil ikke kommentere sagen, fordi han endnu ikke har talt med sine klienter.
 
Begge parter har to uger til at beslutte, om de vil følge Østre Landsrets tilkendegivelse, eller om de vil have en egentlig dom i sagen. En dom vil lyde på det samme, men vil til gengæld kunne ankes.
 
Thomas Rørdam har på et tidligere tidspunkt nævnt et erstatningskrav på 200.000 kroner til hver klient og set i det lys kan 50.000 kroner per mand ikke være et tilfredsstillende resultat for ham.

Socialdemokratiet og SF i valgforbund

Nu melder Socialdemokratiet og SF sig under valgforbundsfanerne. De to partier har nemlig valgt at indgå et valgteknisk valgforbund med hinanden.
 
Det betyder, at fronterne til Gladsaxes kommunalvalg er trukket op med i alt tre valgforbund:
 
Et borgerligt bestående af de konservative, Venstre, Fremskridtspartiet, Dansk Folkeparti og Kristeligt Folkeparti.
 
Og i går kunne vi fortælle her på stationen, at de små partier har indgået valgforbund, det drejer sig om De Radikale, Centrumdemokraterne, Gladsaxelisten, Enhedslisten og det nye parti, Skraldelisten – som i øvrigt stiller op under bogstav Å.
 
Med SF og Socialdemokratiets valgforbund er der kun en spiller tilbage på banen i det kommunalpolitiske spil, det er Forældrepartiet, der ikke har indgået valgforbund med nogen.

Entré i Borgernes Hus

Det Konservative Folkeparti i Gladsaxe vil nu have åbnet Borgernes Hus på Søborg Hovedgade for arrangementer, hvor der opkræves entré.
 
Alle aktiviteter i huset skal ellers være åbne og gratis for alle, men når Husets egne ansatte kan lave jazz-aftener, hvor det koster penge at komme ind, så skal andre også have lov.
 
Men jazz-arrangementerne er ikke en ny opfindelse, siger daglig leder af Borgernes Hus Tonny Jakobsen: "Vi har på opfordring fra borgere kørt med disse jazz-aftener igennem syv år, og de er arrangeret af personalet".
 
Den konservative Henrik Sørensen vil nu tage sagen om entré eller ej op i kultur-, fritids- og idrætsudvalget.
 
I øvrigt kan Borgernes Hus, i lighed med flere andre kommunale bygninger, lejes af private til det, der kaldes familielignende arrangementer udenfor den normale åbningstid. Det koster 2.500 kroner.

Møde mellem Byråd og boligselskaber

Spørgsmålene var mange og diskussionslysten stor på boligselskabernes årlige møde med byrådet mandag aften.
 
Der blev blandt andet spurgt til kommunens ansvar overfor psykisk syge i almennyttige boliger.
 
En afdeling bad om lov til at tage 127 ubrugelige skorstene ned og så blev der stillet forslag om visitation af havehjælp. Mange af de ældre eller svage beboere kan ikke selv magte at passe den have, der nogle steder hører til stuelejlighederne - og hvem skal så hjælpe dem, spurgte Fællesdriften af Høje Gladsaxe. Og det viste sig hurtigt, at andre boligselskaber har samme problem.
 
Borgmester Ole Andersen opfordrede på mødet til indførsel af en slags nabohjælp, også når det gælder havepasning.
 
Boligselskaberne mener, der allerede eksisterer nabohjælp, men det er ikke alle beboere, der kan få nogen til at hjælpe sig.

Kristeligt Folkeparti mangler energi

Fornyelse, nyt blod og ny energi.
 
Det står højt på ønskelisten hos Kristeligt Folkepartis lokale formand, Ane-Mette Kamstrup Jørgensen her op til kommunalvalget.
 
I dag skulle det nemlig have været dagen, hvor vi her på Radio Gladsaxe indledte "Valg Ekstra", der er en præsentationsrunde for de partier og lister, der stiller op til kommunalvalget den 20. november.
 
Kristeligt Folkeparti skulle have været det første parti, der præsenterede sig, men har nu meldt afbud på grund af manglende ressourcer.
 
- Det er meget beklageligt, selv om vi har otte kandidater, har vi ikke mulighed for at deltage. Det kræver meget her op til valget, når man samtidig har et arbejde at passe. Vi mangler nok nye medlemmer, der kan tilføre partiet i Gladsaxe fornyelse, lidt ny energi og lidt nyt blod, siger Ane-Mette Kamstrup Jørgensen.
 
Hun tilføjer, at partiet lokalt oplever en medlemstilgang, blandt andre er den nyomvendte Frank Dalgård kommet til og det er hendes håb, at han, og andre nye medlemmer, måske kan tilføre partiet den ekstra energi, hun eftersøger.
 
Valg Ekstra begynder i stedet i morgen, hvor det er Dansk Folkeparti, der lægger ud.
 
Vi sender Valg Ekstra hver dag fremover i Nyhedsmagasinet til og med torsdag den 15. november.

156 kandidater til byrådet

Socialdemokratiet og Enhedslisten opstiller flest kandidater til byrådsvalget den 20. november, nemlig 25, skarpt forfulgt af Det Radikale Venstre med 24 kandidater og Socialistisk Folkeparti med 22. Venstre stiller med 13, Dansk Folkeparti med 11 og Det konservative Folkeparti med 10 kandidater. Kristeligt Folkeparti har 8 kandidater på listen, Centrum-Demokraterne har 6 og Gladsaxe listen har denne gang 5 kandidater, med Karl Bencke som spidskandidat.
 
I 1997 var han eneste kandidat på stemmesedlen for Gladsaxelisten. De to nye partier, Forældre-Partiet og Skraldelisten, stiller hver med 3 kandidater, mens Fremskridtspartiet kun har 1 kandidat, nemlig Lars Franyó.
 
Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Det konservative Folkeparti, Centrum-Demokraterne, Venstre og Skraldelisten har sideordnet opstilling, hvor stemmetallet for den enkelte kandidat er afgørende, mens de øvrige 7 partier har en såkaldt partiliste, hvor partiet har bestemt i hvilken rækkefølge kandidaterne får andel af de stemmer hvor X’et er sat på selve partiet.