Torsdag den 4. Oktober


Tre måneders fængsel til pædofil

En 30-årig mand blev tirsdag af en enig domsmandsret i Gladsaxe idømt tre måneders ubetinget fængsel for pædofili.
Overgrebet skete mod en fem-årig pige i starten af år 2000, hvor han skulle passe et vennepars datter.
Men på grund af usikkerhed overfor konsekvenserne af en anmeldelse, så har forældrene først for nylig meldt sagen til politiet.
 
Anklagen mod den 30-årige lød på en overtrædelse af straffelovens § 222 og § 224, der omhandler samleje eller anden kønslig omgængelse end samleje.
Her er straframmen op til seks års fængsel, hvis der ikke har været tale om trusler eller vold.
 
Det mente retten ikke bevist, og derfor blev den nu dømte straffet for blufærdighedskrænkelse efter § 232.
Den kan give op til fire års fængsel, men dommen blev i dette tilfælde altså på tre måneder.
Derudover skal den i øvrigt hidtidig ustraffede 30-årige betale 8.000 kroner i erstatning til den forurettede pige.

Kommunens personalepolitik under anklage i erstatningssag

Gladsaxe Kommunes personalepolitik i sager om pædofili var under anklage, da Østre Landsret i går indledte en sag om erstatning for uberettiget fyring efter mistanke om pædofili.
Det er de to tidligere pædagogmedhjælpere fra henholdsvis institutionerne Mosen og Elverhøj, der hver især har sagsøgt Gladsaxe Kommune for 200.000 kroner. For tre år siden blev de to mænd sigtet for anden kønslig omgang med børn og blufærdighedskrænkelse, men begge blev senere frifundet.
 
Nu skal landsretten tage stilling til, om kommunen gjorde rigtigt i at fyre de to tidligere pædagogmedhjælpere, som fortalte i retten, at de hellere end gerne ville have været tilbage til institutionen og genoptage samarbejdet med forældrene og kollegerne.
Flere vidner, deriblandt et medlem af forældrebestyrelsen, to pædagogiske konsulenter, den tidligere institutionsleder fra Elverhøj og forvaltningsdirektøren forklarede, at det under ingen omstændigheder ville kunne lade sig gøre, at sende pædagogmedhjælperne tilbage til institutionen, uanset om de blev kendt skyldige eller ej. Det gensidige tillidsforhold var ødelagt, og der ville altid være en mistanke hos nogle af forældrene, som ville blive stillet i en ubehagelig situation, hvis pædagogmedhjælperen kom tilbage: Hvem skulle de tro på? Deres eget barn eller pædagogmedhjælperen? Og det ville resultere i, at forældrene ville tage deres børn ud af institutionen, fortalte vidnerne.
 
Ingen af de to tidligere pædagogmedhjælpere blev tilbudt genansættelse på en anden institution, og Gladsaxe Kommune overvejede ikke, at tilbyde dem arbejde inden for et andet område.
 
Erstatningssagen fortsætter i Østre Landsret i dag torsdag.
For et halvt år siden blev Tinglev Kommune dømt til at betale 50.000 kroner i erstatning i en lignende sag. En dom, de to tidligere pædagogmedhjælperes advokat, Thomas Rørdam, formentlig vil henvise til i sin procedure i dag.
Der kan gå flere uger, inden der falder dom.

Skraldet bruges i valgkamp

Gladsaxes socialdemokratiske borgmester Ole Andersen er kommet i gevaldig modvind hos de borgerlige, der beskylder ham for at ryste på hånden og mangle mod til at træffe upopulære beslutninger så tæt op til et kommunalvalg.
Beskyldningerne kommer efter, at han i økonomiudvalget tirsdag besluttede at sende sagen om udliciteringen af skraldet tilbage til Teknik- og miljøudvalget.
 
Skraldemændene fra Christianslyst står til at miste deres arbejde, hvis teknik- og miljøudvalgets forslag om, at opgaven skal gå til et andet vognmandsfirma, bliver ført ud i livet.
Det har fået skraldemændene til at indsamle 10.000 underskrifter fra Gladsaxe-borgere, der tilsyneladende ikke vil have et nyt renovationsfirma.
Samtidig truer skraldemændene med at stille op til kommunalvalget den 20. november, hvis kommunen beslutter sig for at vælge et andet firma.
 
Dét mener de borgerlige er den egentlige grund til, at borgmesteren på økonomiudvalgsmødet i tirsdags overraskende valgte at gå imod indstillingen fra et stort flertal i teknik- og miljøudvalget.
Nu har Ole Andersen bedt udvalget om at undersøge sagen nærmere, og det ser de konservative og Venstre som et forsøg på at vente med at træffe en upopulær beslutning til efter kommunalvalget.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Postrøver efterlyst

Gladsaxe politi efterlyser nu en cirka 25-årig mørklødet mand, der tirsdag røvede 30.000 kroner fra Mørkhøj posthus med et oversavet jagtgevær.
Kort før kl. 16 stillede den godt 180 centimeter høje mand sig op foran den ene af de to ansatte postfunktionærer, der befandt sig i lokalet, og krævede alle pengene i kassen hældt over i en medbragt grå plasticpose.
Da det ikke skete hurtigt nok, sprang gerningsmanden over skranken og fyldte selv op.
Derefter forsvandt han til venstre ad Mørkhøjvej.
'
Politiet har formentlig fået ganske gode fingeraftryk fra manden, da han ved springet over disken støttede på bordfladen, og vil givetvis på et eller andet tidspunkt af den vej identificere gerningsmanden.
Gladsaxe politi vil dog alligevel gerne i kontakt med vidner eller andre, der måtte have oplysninger i sagen.
Som nævnt beskrives røveren som omkring 25 år, ca. 180-185 cm høj, mørklødet, dansktalende med accent, og så bar han under røveriet en sort strikhue, mørk fleecetrøje og mørke bukser.
 
Gladsaxe politi har telefon 39691448.

Ingen sur præmie til Gladsaxe

Danmarks værste cykelsti ligger ikke i Gladsaxe, selvom flere lokale cyklister havde indstillet strækningen mellem Klausdalsbrovej og Hillerødmotorvejen til titlen.
Én cyklist kalder stien for "et forstørret vaskebrædt med huller" og en anden beskriver den som "den mest slidte sti, jeg nogensinde har kørt på".
Men det var ikke anledning nok til at opnå den lidet attraktive titel som landets dårligste.
 
I stedet kan Randers nu bryste sig med at have den værste cykelsti. De to næstdårligste ligger henholdsvis i Hobro og Nakskov.
 
Dansk Cyklist Forbund står bag konkurrencen, der præmierer de værste kommuner med fem liter eddike. Der var i alt 90 nominerede cykelstier.

Klagenævn afviser sag om svømmehal

Der kan roligt graves dybt, når første spadestik til Bagsværd svømmehal den 25. oktober bliver taget.
Naturklagenævnet har nemlig netop afvist en klage fra en af naboerne til den kommende hal.
Naboen plæderede for, at klagen skulle have opsættende virkning, så byggeriet ikke kunne starte, førend der var vedtaget en ny lokalplan for området.
Men det er klagenævnet altså ikke enig i, og derfor kan stikket med spaden roligt tages sidst i oktober.

Budget klar til vedtagelse

Gladsaxes budget for næste år er nu formelt klar til vedtagelse, efter at først det samlede byråd og siden økonomiudvalget tirsdag aften mødtes for at se nærmere på flertallets budgetforslag og det ændringsforslag, der er kommet fra det borgerlige mindretal.
Begge forslag har været gennemgået nøjere i flere udsendelser, men på næste onsdag, når byrådet mødes til 2. behandling af budgettet, så vil der med garanti blive rig mulighed for at stifte bekendtskab med, hvor forskellene i holdning til det kommunale budget på de to fløje og forligsparter egentlig er.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet