Tirsdag den 4. september


Mangelfuld økonomisk sagsbehandling

Den økonomiske side af den kommunale sagsbehandling indenfor integrationsområdet lader meget tilbage i Gladsaxe. En stikprøve fra revisorerne har vist fejl i samtlige gennemgåede sager i år 2000.
 
Der er udbetalt støtte for næsten otte mio. kroner, og da der var fejl i alle stikprøver, så er der god grund til at antage, at der også er fejl i resten af sagerne. Grundlæggende er der tale om mangelfuld dokumentation, udmåling af hjælp, konteringsproblemer og lovhjemmel.
 
Et par sager drejer sig om udbetalinger til fiktive personnumre, andre handler om forkert og for meget udbetalt børnetilskud og børnefamilieydelse, dobbelt underholdshjælp, og atter andre er mere eller mindre banale konteringsfejl.
 
Revisionen anbefaler derfor en styrkelse af sagsbehandlingskvaliteten og ledelseskontrollen – et arbejde socialforvaltningen allerede er godt i gang med i form af intern revision, brug af fagspecialist, en gennemgang af samtlige udbetalingssager og uddannelse af sagsbehandlerne.

Fred i kolonihaverne

Her til morgen beslutter økonomiudvalget i Gladsaxe Kommune, om de syv kommunale kolonihaveområder i kommunen skal gøres "varige". Det er kommunen, der ejer jorden, men har siden lige efter anden verdenskrig lejet den ud til byboere, der gerne ville have lidt jord under neglene.
 
Hvis forslaget vedtages, hvad det formodentligt gør, vil det betyde, at de mennesker, der allerede har en kolonihave, kan få varige aftaler og ikke længere behøver at spekulere på, om de nu også kan beholde deres lille lod idyl om to år, eller hvornår deres lejekontrakt udløber.
 
Og det er et forslag, der bliver vel modtaget af Lis og Poul, to haveentusiaster, der i 30 år har boet og passet "Musvit" i kolonihaveforeningen Skrænten ved Hillerødmotorvejen:
 
- Det ville da være dejligt, så havde vi også noget at se frem til, siger Lis, og Poul supplerer:
- Det er lidt mere betryggende at vide, at vi kan have det resten af vore dage, nu er vi jo oppe i årene efterhånden.

Ejendomsvurderinger: Klag og få ret

Det kan godt betale sig for boligejere i Gladsaxe at klage over ejendomsvurderingerne
Sidste år fik således næsten halvdelen af klagerne ret, og i alt 154 fik efterfølgende nedsat vurderingen.
I klagesager er det typiske billede, at grundskylden oftest stadfæstes, mens der godt kan pilles lidt ved ejendomsværdiansættelsen.
 
Af de 15.397 ejendomme i Gladsaxe valgte 319 ejere at klage over 2000-vurderingen – i år er tallet nogenlunde det samme, nemlig 307. Det er et forholdsvist lavt antal klager, og tilsynsmyndigheden, der er Told og Skat, mener da også, at vurderingsrådene i både Søborg- og Gladsaxekredsen har udført arbejdet på tilfredsstillende vis.

Må skære 1,6 mio. af klubprojekt

En totalt fejlslagen licitation på en større udbygning af ungdoms- og fritidsklubben 222 i Buddinge betyder nu ændringer flere steder i det oprindelige projekt.
 
Der var afsat godt 3,5 mio. kroner til udbygningen, men selv den mest prisbillige entreprenør skulle have omkring 5,2 mio. for at udføre arbejdet. Nu bliver der så ændret i projektet, så tilbuddene i en ny licitationsrunde formentlig bedre vil matche det afsatte beløb.
 
Men der bliver nok under alle omstændigheder tale om et dyrere projekt, fordi der er blevet rejst krav om indretning af et handicaptoilet, som ikke var med i de første planer. I de første planer indgik også, at den nye udbygning ville kunne tages i brug til december i år – nu bliver der tidligst tale om ibrugtagning til august næste år.

Rød-grønne vil indgå valgforbund

Enhedslisten håber igen på fælles front med Det radikale Venstre, Gladsaxelisten og Solidariske Alternativ til det kommende kommunalvalg den 20. november. Lige som partiet for fire år siden indgik valgforbund med andre mindre partier, stræber de også i år efter at findes fælles fodslag med De Radikale, Gladsaxelisten og Solidariske Alternativ.
 
Partier stiller op på hver deres grundlag, men skal Enhedslisten lave et valgteknisk samarbejde med andre partier, kræver de rød-grønne, at visse krav er opfyldt.
 
Det er, at partierne arbejder for større demokrati og reel borgerindflydelse, forbedringer for børnefamilier og ældre, forbedringer på miljøområdet samt en anstændig flygtninge- og indvandrepolitik.

Upopulære ræve

En flok sultne byræve har sat sindene i kog i Høje Gladsaxe. Rævene, deriblandt et kuld nye rævehvalpe, holder til i- og omkring sandkasserne neden for især én af blokkene, og beboerne har nu samlet underskrifter, for at komme af med de firbenede gæster.
 
Beboerformand i Høje Gladsaxe, John Brown Brabant Althoff-Andersen fortæller:
- Ræven bruger sandkassen til afføring og til at grave mad ned, og det kan vi ikke have. For der er jo små rollinger, der leger i sandkassen. Vi skal have gjort noget ved det med det samme, så jeg vil foreslå, man sætter et hegn omkring sandkassen.
 
Sagen om de almennyttige byræve bliver nu en sag for forretningsføreren og den daglige ledelse i Høje Gladsaxe.

Unge måske gratis til superbold

Hvis Lyngby Boldklub overhovedet kan stille et superligamandskab til søndagens kamp mod AB på Gladsaxe stadion, så kan det blive med en hel del unge under 16 år som tilskuere. I hvert fald er der lagt op til, at de kan komme gratis ind til superbold lige netop den dag.
 
AB har nemlig spurgt økonomiudvalget i Gladsaxe om lov til at blive fritaget for afgiften til kommunen på 5 kroner pr. tilskuer i den aldersgruppe. ABs forhåbning er at skabe en festlig ramme for kampen med mange tilskuere.
 
Økonomiudvalget tager stilling til afgiftsfritagelsen i dag, men uanset afgørelsen, så er det efterhånden svært at se, hvad der skal til for at lokke folk på stadion. De seneste hjemmekampe har der ikke været meget mere end 1.300 tilskuere pr. kamp – og det, hvad enten AB har spillet godt eller skidt i kampen forinden.
 
Ovenikøbet må AB undvære en af de mere spektakulære kreatører på holdet, Michael Johansen, der mod AGF fik sin anden advarsel og derfor har karantæne mod Lyngby.