Tre koncertsale, en multimedieskole og et mindre hotel – alt sammen under ét og samme tag.
I morgen er indholdet i det foreslåede og meget omdiskuterede Gladsaxe kulturhus for første gang til debat i et politisk udvalg.
Det er kultur- fritids- og idrætsudvalget der i morgen skal diskutere, om der skal gives en anlægsbevilling på knap en halv million kroner til udarbejdelse af et idéoplæg til det, der nu går under navnet Gladsaxehuset.
Og forvaltningen har nu opstillet en række eksempler på, hvad der kunne være af aktiviteter og faciliteter i huset, bl.a. forestiller man sig, at det kunne rumme to til tre koncertsale med plads til at holde mindre symfonikoncerter, musikfestivaler og foredrag. Andre eksempler er kunstudstillingslokaler med skiftende udstillinger, der skal være med til at give det samlede hus et kunstnerisk præg, en ny multimedieskole med mulighed for at kombinere billedkunst og IT og arbejde med musikcomputere, forenings- og mødelokaler, detailhandel i stueetagen og et mindre hotel med ca. et halvt hundrede værelser. Endelig peges på muligheden for at den kommunale musik- og billedskole flytter ind i huset.
Kulturforvaltningen vurderer, at der er brug for ekstern bistand til at udarbejde et idéoplæg til et Gladsaxehus, og det skønnes altså at koste ca. en halv million kroner.
Gladsaxehuset indgår i kulturplan 2000, hvor en af målsætningerne er at undersøge, om der er mulighed for at bygge et hus som kan bruges til koncerter og større arrangementer på arealet mellem rådhuset og Buddingevej. Den idé har ved flere lejligheder mødt modstand fra de borgerlige samt det socialdemokratiske byrådsmedlem, John Althoff-Andersen, der bl.a. gik til valg på sin modvilje overfor et kulturhus i Gladsaxe.
Lange øjenvipper er det pudsige signalement af den ene af de to røvere, der i torsdags overfaldt en pengetransport ved Søborg Postkontor på Søborg Hovedgade.
Derud over lyder signalementet på, at røveren med de lange øjenvipper var bevæbnet med en pistol og formentlig er dansk, hvorimod hans medskyldige er af fremmed herkomst, muligvis pakistansk, bevæbnet med en sølvfarvet pistol og så var han iført sort kedeldragt.
Begge mænd er i alderen 20-25 år, almindelige af bygning, 175-180 centimeter høje og bar sorte huer med huller til øjnene.
Røveriet fandt sted torsdag i sidste uge klokken 18.30, hvor pengetransporten var parkeret i baggården ved postkontoret. De to mænd hoppede over hegnede ind til de to postmedarbejdere, der blev truet med pistol til at udlevere tre postsække med mønter. Røverne forsvandt tilbage over hegnet, hvorefter de formentligt er forsvundet på en scooter, der beskrives som sort med sølvfarvet sæde.
Gladsaxe Politi opfordrer eventuelle vidner til at henvende sig på telefon 39 69 14 48. Det gælder ikke mindst, hvis man har set de to postsække, som politiet ikke har fundet endnu.
De har numrene 306 981 og 306 745.
Det er endnu ikke klart, hvor mange penge, sækkene indeholdt.
De havde frygtet en sand telefonstorm af klager, når den nye vognmand startede med skraldeindsamlingen.
De kommunale medarbejdere har endog været på særlige telefonkurser, der skulle ruste dem til at give god service selv til meget sure borgere.
Men syndfloden af vrede borgere er udeblevet, selv om der naturligt nok har været nogen indkørselsvanskeligheder, siger Anette Otto fra affaldskontoret:
"Telefonerne har ikke stået stille, hverken hos os eller hos HCS, men folk har generelt været meget flinke og forstående. De har været mere nysgerrige end egentlig vrede".
I sidste uge fortalte Kræftens Bekæmpelses lokale afdeling i Gladsaxe, at de manglede indsamlere. Men i løbet af weekenden havde så mange tilmeldt sig, at antallet af indsamlere i Gladsaxe til gårsdagens indsamling overgik sidste år, fortæller formanden for afdelingen, Kirsten Ploug:
- Heldigvis var der mange, der hørte, vi manglede folk og som derfor meldte sig i sidste øjeblik. Vi endte med at være omkring 150 indsamlere, små 50 mere end sidste år, fortæller Kirsten Ploug.
Resultatet af indsamlingen blev derfor også bedre end sidste år. Cirka 60.000 kroner mere, i alt omkring 200.000 indsamlede Kræftens Bekæmpelse i Gladsaxe.
Pengene skal bruges til forskning og ugeophold for mennesker, der har været syge.
Digitalisering og internet er efterhånden en så integreret del af dagligdagen i Gladsaxe, at flere og flere af kommunale opgaver bliver løst ad denne vej.
Således kan borgerne i år aflæse vandmåleren og indberette det elektronisk til kommunens hjemmeside, og på den måde slippe for tast-selv-telefoner eller den endnu ældre facon; sende et brev med posten for at oplyse, hvor meget vand man har brugt.
Og det er ikke kun vand, den digitale kommune handler om. Indberetningen af vandforbruget over internettet er blot det første af i alt syv punkter, hvor borgerne kan betjene sig selv elektronisk uden fysisk kontakt med kommunens personale.
Men det er altså stadig muligt at indberette sit vand enten ved hjælp af telefonen eller ved at sende et brev. Uanset hvilken måde man vælger, skal man dog sørge for, at aflæsningen sker så tæt på den 30. april som muligt. Og så skal kommunen have aflæsningsresultatet senest den 15. maj.
For de fleste have- og altankasseejere er Aldershvile Planteskole et af de mest hotte steder at handle ind i øjeblikket.
For andre er samme sted, eller rettere den store glasbygning, en torn i øjet.
Den blev nemlig opført med kommunal velsignelse tilbage i 1998, men uden at have været i den lovpligtige naboorientering.
Naturklagenævnet har siden udtalt, at bygningen er ulovlig og overtræder regionplan, kommuneplan, lokalplan og søbeskyttelseslinie.
Så enten skal bygningen rives ned, eller også skal den lovliggøres ved at ændre planerne. Og det er den sidste metode, som Gladsaxe kommune har valgt at benytte.
Planteskolens naboer og den lokalpolitiske liste, Gladsaxelisten, har tidligere udtalt sig meget kritisk om kommunens rolle i sagen, og vil derfor formentlig være at finde på Gladsaxe rådhus i aften.
Fra kl. 19.30 er der nemlig indkaldt til borgermøde om et nyt lokalplanforslag og kommuneplantillæg for planteskolen og det omkringliggende område.
Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin