Torsdag den 15. august 2002


Borgmesterroser til kommunalt ansatte

Der var spænding i luften og masser af friskbrygget kaffe på kanden, da medarbejderne på Gladsaxe Rådhus i går morges var samlet i rådhushallen for at høre deres nye chef, borgmester Karin Søjberg Holst sige ord:
 
"Der er gennem årene gjort en stor indsats af kommunens medarbejdere. Jeg tænker her på det ganske almindelige daglige arbejde med at løse de mange serviceopgaver over for borgerne. I er kommunens ansigt. I møder de ældre borgere. I møder de unge, børnene og deres forældre. Og ikke mindst den utilfredse borger. Derfor er det afgørende, at der er et godt samarbejde mellem politikerne der beslutter og medarbejderne, der omsætter beslutningerne til virkelighed. Et sådant samarbejde var der i Ole Andersens tid, og det vil jeg gerne fortsætte. Kommunen skal være et spændende og attraktivt sted at være ansat", sagde borgmester Karin Søjberg Holst, som ved samme lejlighed afslørede, at hun i løbet af efteråret vil komme rundt på rådhuset og i institutionerne for at hilse på.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Voksenundervisning reduceres

60 millioner kroner årligt er, hvad Københavns Amt skal spare indenfor kultur og undervisning.
Det kommer især til at handle om en omstrukturering af voksenundervisningen, fortæller Lars Abel, der er formand for amtets udvalg for undervisning, kultur og internationalt samarbejde.
 
Men den konservative formand erkender samtidig, at besparelserne vil koste stillinger indenfor eksempelvis undervisningsområdet:
"Det er rigtigt, at udvalget relativt bliver ramt af flest besparelser, der i alt vil udgøre 60 millioner kroner om året. Det største punkt i forslaget er en omstrukturering af voksenundervisningen. Her er der langt færre tilmeldte nu, og derfor vil vi gå ind og reducere antallet af centre, formentligt fra seks til tre. Det kan ikke undgås, at det vil komme til at koste stillinger eller at de ansatte skal flyttes til andre områder", siger Lars Abel.
 
"Det er aldrig rart at skulle spare, men i udvalget er der bred enighed om, at det er nødvendigt, også set i lyset af, at der kommer flere elever på amtets gymnasier, og det skal vi selv finansiere", siger den konservative udvalgsformand for undervisning og kultur.
 
Lars Abel peger på, at antallet af idrætslærere i gymnasierne formentligt bliver reduceret. Der er ikke tale om færre timer, men derimod færre lærerkræfter til den enkelte gymnastiktime.

Forventninger til tilskuertal skrues ned

De kommunale forventninger til interesssen for AB´s hjemmekampe på Gladsaxe Stadion bliver formentlig fra næste år skruet gevaldigt ned.
AB betaler hvert år ca. en million til Gladsaxe kommune for leje af stadion, og dertil kommer en afgift på fem kroner pr. tilskuer.
Den aftale kommer alene i år til koste kommunen ca. en halv million kroner, fordi man på forhånd havde kalkuleret med, at flere ville følge AB´s bedrifter på grønsværen, end det reelt er tilfældet, siger formand for Kultur- fritids- og idrætsudvalget, Peter Nielsen. "Da vi skulle lave budget for 2003 dukkede der lige pludselig nogle tal op, som vi ikke rigtig har set før, gående på at der både i 2002 og 2003 var lagt et skøn ind, der sagde, at der skulle komme 5500 tilskuere til AB´s hjemmekampe på stadion. Og det er jo helt hen i skoven ift det antal der kommer", siger udvalgsformand Peter Nielsen.
 
De manglende tilskuerindtægter for i år bliver dækket ind dels af de godt 400.000 der var afsat til de senere aflyste Gladsaxe Ungdomslege og 75.000 kroner fra budgettet til anskaffelse af traktorer og lignende til kommunens idrætsanlæg.
Og politikerne i Kultur- fritids- og idrætsudvalget har nu overfor forvaltningen udtrykt ønske om, at man i budgettet for næste år kalkulerer med et tilskuertal på 3000 i stedet for 5.500.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

44-årig ny vicekriminalinspektør

Politiet i Gladsaxe får ny vicekriminalinspektør.
Blandt otte ansøgere er det skarpe blik faldet på den 44-årige Claus Hilborg, der kommer fra en stilling i rigspolitiets personaleafdeling.
 
Han blev færdig på politiskolen i 1980 og tilbragte de næste 16 år hos naboerne i Gentofte politi.
Siden var han et smut på et par år omkring kriminalpolitiet i Helsingør og har de seneste par år, som nævnt, været hos rigspolitiet.
 
Claus Hilborg tiltræder til oktober og kommer i Gladsaxe hovedsageligt til at tage sig af det operative ansvar i samarbejde med kriminalinspektør Niels Larsen.

Unge på vandværk

En fritids- og ungdomsklub på vand er der ikke tale om, selv om arealet ved Søborg Vandværk på Gladsaxevej skal lægge adresse til en institution i Gladsaxe kommune.
Ved sidste års budgetforhandlinger enedes byrådsmedlemmerne om, at en ny fritids- og ungdomsklub skal bygges, og at den skal tilgodese børn og unge fra Maglegårdskvarteret.
Den beslutning har forvaltningen i Gladsaxe nu arbejdet videre på, og økonomiudvalget vedtog forleden et tillæg til kommuneplanen, der skal gøre den bebyggelse mulig.


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet