Politiets Efterretningstjeneste, bedre kendt som PET, er på vej til at flytte til Gladsaxe.
Ifølge Nyhedsmagasinets oplysninger har PET indgået et lejemål i Buddinge i hele den tomme del af Sophus Berendsen hovedsædet, der vender ud mod Klausdalsbrovej.
PET har omkring 300 ansatte fordelt på jurister, analysefolk, kontoruddannet personale, oversættere, politifolk og teknikere.
PET ligger i dag på Bellahøj i København og har desuden en mindre afdeling i Århus.
PETs hovedopgave er, som det hedder i lovteksten, "at overvåge, forebygge og modvirke foretagender og handlinger, som må antages at rumme en fare for Rigets selvstændighed og sikkerhed og den lovlige samfundsorden".
Det handler især om spionage, terrorisme og det, der under et, kan kaldes samfundsundergravende virksomhed.
Det har ikke været muligt at få oplyst, hvornår udflytningen til Gladsaxe sker, men der kommer formentlig til at gå et godt stykke tid, da bygningen skal være omgivet med omfattende sikkerhedsforanstaltninger.
Kravene til Gladsaxes renovationsfirma HCS bliver ikke slækket, selv om miljøminister Hans Christian Schmidt fra Venstre nu åbner for en mulig lempelse af miljøkravene til tunge lastbiler.
Han vil nemlig først have dokumenteret virkningen af de partikelfiltre, som lastbilerne skal montere for at mindske forureningen.
HCS har netop fået tre måneder til at anskaffe tre biler med partikelfiltre, og det krav har den radikale formand for Gladsaxes miljøudvalg, Lis Smidsholm, ikke tænkt sig at ændre på:
- Vi skal fortsat være en foregangskommune på miljøområdet, uanset hvad Venstres miljøminister siger. Derfor har jeg tænkt mig at holde fast i de krav, vi har stillet til HCS, om at partikelfiltrene skal være monteret i deres lastbiler, siger Lis Smidsholm.
Hun understreger samtidig, at står det til hende, skal partikelfiltre også være et krav, næste gang, der skal forhandles kontrakt med et renovationsfirma.
Politimester i Gladsaxe Finn Meilby er glad for perspektivet om, at politikredsen ikke bliver større, i hvert fald sådan som planerne om politiets fremtidige struktur ser ud lige nu.
Sidste år blev der lukket to lokalpolitistationer i området, og derfor er det fint med arbejdsro.
Til gengæld deler politimesteren ikke holdningen fra den strukturkommission, der foreslår, at Gladsaxe retskreds lægges sammen med tre nabokredse med hovedtingsted i Gladsaxe: Der er simpelthen ikke plads til de ekstra 100 retsfolk og deres kontorer, som det ser ud nu – så skal der bygges helt nyt et andet sted".
Bornholm er i øvrigt den eneste anden politikreds, der ikke kommer til at blive ændret.
Det frivillige, sociale arbejde i Gladsaxe får ikke alene et hus til at samle alle aktiviteterne, men har også for nyligt fået en frivillighedskoordinator, som skal have overblikket over det mangeartede arbejde.
Hun hedder Annette Skov og mener, at frivillighedshuset på Taxvej samt hendes egen nyoprettede stilling er et udtryk for, at kommunen vil gøre det frivillige arbejde mere synligt:
- Gladsaxe vil sætte mere fokus på det frivillige arbejde. Og det sker så både med det nye frivillighedshus, hvor alle, der er interesserede i frivilligt arbejde, kan henvende sig og hvor også mange af aktiviteterne vil få lokaler. Samtidig er jeg så ansat til at koordinere det hele, siger Annette Skov.
Skole-fritidsordningen - SFO - i Gladsaxe er mere populær, end hvad politikere og embedsmænd havde forestillet sig, da de lagde budgettet for i år.
Der er i alt blevet oprettet 42 ekstra pladser til de børn og unge, som gerne vil gå i SFO efter skole.
De ekstra pladser betyder samtidig en personaleudvidelse med 5,2 pædagogstillinger, som allerede er sket første juni i år.
Gladsaxe er med de ekstra 42 pladser oppe på i alt 2.629 pladser i SFO og hvad, der svarer til 234 pædagogstillinger.
I kroner og ører koster det små 700.000 kroner ekstra for i år.
Hvordan må lånerne opføre sig på biblioteket? Skal toiletterne på skolerne forbedres? Skal kommunen stadig bruge AOF-daghøjskolen til aktivering af arbejdsledige? Og bliver der langt om længe sat en stopper for bilisters hasarderede og forbudte kørsel gennem en bussluse?
Det er spørgsmål, som der formentlig alle kommer svar på i aften, når Gladsaxe byråd samles under ledelse af borgmester Karin Søjberg Holst fra Socialdemokratiet.
Vi sender som vanligt fra mødets start kl. 18 og til dagsordenens 16 punkter er udtømt.