Onsdag den 28. august 2002


Cirkus Arena flytter i protest

Cirkus kommer ikke til byen alligevel.
"Gladsaxe kommune stiller urimelige krav om en bankgaranti på 25.000 kroner i to måneder ud over selve lejebeløbet på 8.000 kroner", lyder det fra cirkusfolkets pressechef, Christian Warrer.
På plakater på lygtepæle rundt om i Gladsaxe er det ellers den seneste tid fremgået, at cirkus Arena ville træde op ved Gladsaxe sportscenter på tirsdag.
"Det er for mange penge for os at have ude at svømme i så lang tid. Vi vil gerne betale depositum, mens vi er i byen, men vil ikke have pengene stående to måneder efter, siger talsmanden fra Arena, der i denne turnéperiode besøger 104 byer.
 
Inspektør Ove Aaboe fra Gladsaxe sportscenter siger til Nyhedsmagasinet: "Vi er nødt til at kræve garantien. Da cirkus var i byen sidst – det var i år 2000 - blev drænsystemet på grusbanen ødelagt af de lange teltpløkker, der røg ned i rørene. Det opdagede vi først, da regnsæsonen begyndte, og da var garantien for længst hævet i banken, og cirkus taget til næste by".
 
Cirkus Arena aflyser i protest over, og som en konsekvens af, den økonomiske uenighed forestillingen i Gladsaxe, men bliver til gengæld to dage i Herlev – og det er på mandag og tirsdag.

Mindre sårbar sagsbehandling

Forslaget om at lukke de fire sidste lokalkontorer i Gladsaxe og i stedet samle social- og sundhedsforvaltningen på rådhuset får nu opbakning ikke bare politisk men også fra lokalkontorerne selv.
Det er efterhånden et halvt år siden det blev foreslået at nedlægge lokalkontorerne, og siden har en arbejdsgruppe under ledelse af kommunaldirektøren undersøgt konsekvenserne af at samle den sociale administrations aktiviteter under ét. Og i en ny rapport konkluderer samme arbejdsgruppe, at fordelene er langt større end ulemperne.
 
På lokalkontoret i Høje Gladsaxe er de positive overfor en sammenlægning - faktisk ser personalet ligefrem frem til det, fortæller teamleder Bente Mikkelsen. "Vi er i øjeblikket det næstmindste lokalkontor, og når vi bliver samlet på rådhuset, så vil sårbarheden blive mindre. Det vil være nemmere at erstatte hinanden i forbindelse med ferier, kurser og andre situationer, så der altid er nogen at få fat i, hvis man skal have løst nogle problemer", vurderer Bente Mikkelsen.
 
Forslaget om at samle social- og sundhedsforvaltningen var til behandling i økonomiudvalget i går, hvor et flertal stemte for forslaget, som også optræder også i det budgetudspil, som det samlede byråd skal diskutere første gang på næste onsdag.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Ny ishockeyklub får hjælp i opstarten

Gladsaxe kommune er indstillet på at se bort fra reglerne for at få den nye ishockeyklub i Gladsaxe til at fungere.
Den er opstået i ruinerne af det konkursramte GSF og har søgt kommunen om at overtage den gamle klubs timeantal og trænertilskud.
Den nye klub, der har fået navnet Gladsaxe Ishockey, har midlertidigt overtaget den gamle klubs andel af timer på isen, og forvaltningen er ligeledes indstillet på at bevilge et ekstraordinært trænertilskud til klubben.
Begge dele sker tidligere end normal kommunal procedure, ud fra et ønske om at hjælpe den nye klub i gang og ikke give den en alt for svær start.
Embedsmændene vurderer, at i modsætning til en nystiftet klub, har Gladsaxe Ishockey allerede en del aktive medlemmer, og skal ikke begynde helt fra bunden.
Når klubben så i september kan oplyse, hvor mange medlemmer den kan tælle, bliver istiderne endeligt fordelt, og trænerlønnen vil fremover blive behandlet på lige fod med ansøgninger fra andre klubber i Gladsaxe.

Erhvervskonference om unge

Det er ungdommen det handler om, når der til november er erhvervskonference i Gladsaxe.
I år er temaet for konferencen nemlig "De unge og erhvervslivet".
"Vi vil gerne hjæpe de unge og give dem en bedre baggrund for at vælge. I dag er der jo så mange valgmuligheder, og hvis du endelig har en idé om, hvad du gerne vil være "når du bliver stor", så er spørgsmålet, hvordan man så bliver det. Og det vil vi gerne hjæpe de unge med at blive lidt klogere på, så de ikke i så høj grad vælger forkert de første par gange", siger erhvervschef i Gladsaxe Kommune, Kirsten V. Nielsen.
 
Der er ca. 500 inviterede til årets erhvervskonference, og til at sætte skub i debatten har man blandt andet inviteret en forsker i unges valg af uddannelse og en personaleansvarlig fra BS Supermarked som vil fortælle om, hvordan de tiltrækker unge medarbejdere og elever.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet