Torsdag den 19. December 2002


Målrettet gadeaktion

Det bliver et amputeret men mere målrettet gadekorps, der fra årsskiftet skal ud og opsøge
Gladsaxes unge.
Det kriminalpræventive projekt Gadeaktion Gladsaxe består fra næste år tre ansatte i stedet for de nuværende fem, og derfor har korpset været nødt til at prioritere, fortæller leder Dale Smith.
 
"Vi har gennem de sidste tre års erfaringer fundet ud af, at der er nogle områder, vi ikke behøver bruge vores tid på. Og der er nogle andre områder, som vi skal opprioritere. Dér hvor vi ikke skal være så meget med fremover er med vores generelle opsøgende arbejde. Før i tiden var vi over hele kommunen hele tiden, og havde ikke noget bestemt formål med det opsøgende arbejde, udover at kortlægge. Nu har vi kortlagt nogle områder, og så arbejder vi målrettet i forhold til de områder", siger Dale Smith.
 
Sidste år var gadekorpset i kontakt med godt 700 unge, hvoraf flere tilhørte målgruppen af unge, som har brug for hjælp og støtte.
Gadeaktion Gladsaxe startede som forsøg for tre år siden og faktisk var der ikke sat flere penge af til det mobile gadekorps efter forsøgsperiodens udløb i år, men så blev der alligevel fundet en sum penge i budgettet, og projektetet fortsætter nu frem til midten af 2004 - men i reduceret form med færre medarbejdere.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Brev om uacceptable forhold

"Forestil dig, at der på to tredjedele af din arbejdsplads i perioder er så koldt, at det ikke er muligt at gennemføre et stykke arbejde. Du selv eller dine kolleger må flyttes sammen eller over i andre lokaler. Forestil dig, at temperaturen i lokalet er afhængigt af de udendørs vejrforhold.
Det vil være helt uacceptable forhold, som I ikke ville finde Jer i, og som ledelsen straks ville ændre på, fordi man ikke kan byde sine ansatte det."
Sådan lyder det i brev, der er på vej til Gladsaxes byrådsmedlemmer fra skolebestyrelsen på Egegård Skole.
 
Og den opfattelse deler Enhedslistens byrådsmedlem, Emilce Nielsen. "Børn og lærere fryser, og det er ikke nok at give dem elradiatorer. Det er dyrere i længden, og i sidste ende er det skolen, der betaler mere i varmeafgifter, fordi de radiatorer er så dyre i drift", siger Emilce Nielsen, der ikke har opbakning fra flertallet af byrådet.
 
Varmeproblemerne har været hverdagen på skolen i mange år, og byrådet har da også afsat penge til i løbet af de næste år at forbedre klimaet på skolen.
Men det er ikke godt nok, mener skolebestyrelsen, der i brevet opfordrer politikerne til at gøre noget med det samme.
Skolen mangler nyt gasfyr, varmestyring og bedre isolering, og bestyrelsen ser derfor gerne, at problemet bliver løst en gang for alle til sommer.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Kons: Drop biokompostering

Glem alt om affaldssortering og bioforgasning og brug pengene på noget andet.
Det mener i hvert fald det konservative folkeparti.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så viser en ny redegørelse fra Miljøstyrelsen, at det slet ikke kan svare sig af sortere og bioforgasse affald. Det er ikke hverken til gavn for miljøet eller samfundet og koster borgerne en masse penge.
 
Den konklusion kommer ikke bag på det konservative medlem af Gladsaxes miljøudvalg, Henrik Sørensen.
"Det har vi sagt hele tiden, og der har også hele tiden ligget rapporter, der har påvist det tvivlsomme økonomiske i at lave kompostering. Hver dag bliver der f.eks. smidt masser af metal ud i Gladsaxe, der også ryger til forbrænding. Måske var det bedre, at vi brugte nogle penge på at få samlet det sammen?", siger Henrik Sørensen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Strid om paragrafferne

Strid om lov og paragraffer på ugens møde i børne- og undervisningsudvalget, hvor et medlem blev nægtet at bringe et forslag videre til byrådet.
Udvalget skulle drøfte et forslag fra Dansk Folkeparti om et ekstra stoppested for skolebussen
fra Gladsaxe og Enghavegård skoler ved fritidsklubben Grønnegården.
Forslaget fik opbakning fra SF og enhedslisten men blev alligevel nedstemt af et flertal i udvalget, og derfor bad Dansk Folkepartis Kristian Niebuhr om at få sagen i byrådet. "Formanden nægtede mig at få sagen bragt videre til byrådet. Hun henviste til en paragraf i styrelsesloven, hvor jeg ikke kan standse sagen. Det mener jeg ikke er korrekt. Jeg vil gerne have sagen for byrådet, og det kan jeg få lov til ifølge paragraf 11 i styrelsesloven", siger Kristian Niebuhr.
 
Men udvalgsformand Trine Græse fastholder, at hun har handlet korrekt. "Standsningsretten som han prøvede at benytte sig af, den kan ikke bruges i det her tilfælde, fordi der ikke er nogen beslutning, der skal udføres. Hans forslag blev stemt ned i udvalget, og der var derfor ikke nogen beslutning at standse. Så jeg har handlet fuldstændig korrekt", siger Trine Græse.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Brandalarm på omsorgscenter

Der kan godt gå røg uden brand.
Det fandt de ud af i tirsdags på omsorgscentret Bakkegården i Bagsværd, hvor brandvæsenet blev tilkaldt, fordi der kom røg op fra kælderen, og den bredte sig til de øvrige etager.
Men det viste sig, at det blot var røg, og at der altså ikke var ved at gå ild i Bakkegården.
Håndværkere, der havde været på arbejde i kælderen, havde skåret ledninger over, men ikke lige tænkt på, at røgen ville brede sig til resten af huset via såkaldte ingeniørgange – det er der, ledninger og kabler trækkes.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet