Ydmygende og uanstændigt.
Det kalder Kristeligt Folkeparti i Gladsaxe kommunens behandling af flere bistandsmodtagere og førtidspensionister.
Den lokale næstformand, Frank Dahlgaard siger:
- Vi har kendskab til flere, som må vente op til tre uger på at få deres penge. Det betyder, at de ikke har til huslejen eller mad og må leve på familiens og venners nåde. Og det er ikke forhold, der er værdige for Gladsaxe kommune. Derud over kender vi også førtidspensionister, der føler sig så dårligt behandlet, at de går hjem og græder. Og det er jo fuldstændigt uacceptabelt, derfor har vi skrevet brev til borgmesteren, og jeg er overbevist om, at hun heller ikke kan acceptere det og vil tage affære hurtigst muligt, siger Frank Dahlgaard.
Formand for socialudvalget, Erling Schrøder, siger til Nyhedsmagasinet, at den sociale forvaltning allerede, frivilligt, har igangsat en evaluering af sagsbehandlingen, og det første udkast er lige blevet færdigt.
"Papir om god borgerbetjening" hedder udkastet, der, i sin endelige form, skal behandles politisk.
Det glæder Frank Dahlgaard, men han mener ikke, det løser problemet for de mennesker, der har problemer her og nu. Og hvis ikke andet hjælper, er han parat til at være personlig bisidder for de mennesker, der har svært ved at få deres bistand eller som ydmyges af sagsbehandlere.
Samtlige tankstationer som i det seneste år er blevet gået efter i sømmene af Gladsaxes miljøafdeling har vist sig at være forurenede.
Nærmere undersøgelser skal nu vise, om forureningerne er så kraftige, at de er til fare for grundvandet, fortæller kemiingeniør i miljøafdelingen, Claus Frydenlund.
"Vi har med sikkerhed fundet forureninger på 3 af tankstationerne. Den sidste er en indikation af, at der er forurening. Men umiddelbart kan vi ikke sige noget endeligt, fordi det kræver nogle yderligere undersøgelser. Vi kan bare sige, at det i hvert fald er et område, vi vil holde øje med fremover. Men det kræver noget mere viden og nogle flere undersøgelser for at sige, om der er noget grundvandstruende i det", siger Claus Frydenlund.
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)
Der bør ikke kunne trænge så store mængder tungmetal ned jorden, at der kan ske skade på blandt andet grundvandet og det fremtidige drikkevand, hvis der sker uheld i forbindelse med projekt rensning af Bagsværd sø.
Venstremanden Ebbe Skovsgaard har stillet ni spørgsmål til, hvad der kan ske, hvis der eksempelvis går hul på en af de to ca. en kilometer lange plastikslanger fra søen til rensningspladsen ved Skovbrynet. Hvis er ansvaret og hvem skal erstatte og udbedre eventuelle skader, lyder nogle af spørgsmålene.
Den tekniske forvaltning beroliger med, at hvis der opstår en lækage, så stoppes pumpearbejdet øjeblikkeligt, ligesom den nærmeste drikkevandsboring ligger mere end 300 meter væk.
Desuden er der ingen giftige elementer i det oppumpede vand, der ved et ledningsbrud kan få betydning for grundvandet.
Ebbe Skovsgaard føler sig dog ikke synderligt beroliget over svarene og oplyser til Nyhedsmagasinet, at han først i det nye år vil have uddybende svar om konsekvenserne af en eventuel lækage.
Nogle af de Gladsaxeborgere, der normalt får afhentet deres skraldesække på tirsdage eller torsdage, må belave sig på larm fra den årle morgenstund her i julen.
Renovationsfirmaet HCS har nemlig fået dispensation fra kommunen, så skraldemændene kan gå i gang med arbejdet allerede fra klokken halv fem om morgenen.
På den måde kan medarbejderne nå nogenlunde tidligt hjem på de store traditionelle festdage, og samtidig nå ud med det indsamlede skrald til Vestforbrændingen, der lukker tidligt både den 24., den 26. og den 31 december.
Midt i julen bliver der mulighed for et genhør med kultur- og budgetdagen fra den skoldhede augustlørdag år 2002.
Radio Gladsaxe transmitterede dengang direkte fra hovedscenerne, hvor navne som Rubberband, Caledonian Pibeband, Sigurd og hans Bjørnetime og Buddinge kirkes gospelkor optrådte.
Den 10½ time lange udsendelse bliver genudsendt to gange i julen, nemlig mandag den 23.december og tirsdag den 31. december, begge dage fra klokken syv.
Ud over de musikalske indslag fra scenerne er der interview med repræsentanter fra alle de politiske partier, med masser af de medvirkende kunstnere samt festdagens gæster.
Radio Gladsaxes jule- og nytårsprogram byder i øvrigt på en lang række debatprogrammer, nyhedsrevyer fra det seneste halvår, lokalhistoriske specialudsendelser, musikalske talkshow, udsendelser om miljø og gode råd fra advokaten.
Radio Gladsaxe sender de særlige udsendelser mandag til fredag fra 6.30 til 18.00 både i årets sidste og årets første uge.
Det fuldstændige og udførlige program kan ses på www.radiogladsaxe.dk.