To forskellige mindre grupper af unge med indvandrerbaggrund står bag tre røveriske overfald i den forgangne weekend.
Fredag eftermiddag gik det ud over en beboer i Høje Gladsaxe, der netop havde hævet penge i den lokale bank. Da han var på vej ind i sin opgang, blev han overfaldet af tre mænd i 18 til 20 års alderen, der truede ham til at udlevere en taske indeholdende de netop hævede penge.
Signalementet af de tre er sparsomt, ud over at de var mørkhårede.
Lørdag aften gik det ud over to personer, den ene blev overfaldet ved Egegården skole, den anden på Klausdalsbrovej.
Begge gange var det en flok på fem, der ved hjælp af trusler fik udleveret punge og mobiltelefoner.
Efter det sidste overfald omkring kl. 22 tog de fem bussen, som kort tid efter blev stoppet af Gladsaxe politi – alle fem, i 14 til 16 års alderen, blev anholdt.
Det måske sidste lokalplanforslag for området ved Aldershvile planteskole i Bagsværd er fra i dag lagt ud til offentlig debat.
Forslaget, der bærer nummeret 153, har primært til hensigt at sikre planteskolens fortsatte eksistens, inklusive den store, og stærkt omdiskuterede, glasbygning.
Det var også hensigten med det seneste forslag, nummer 142, men det mødte stor modstand, og en trussel om et veto fra regionplanmyndigheden lå i luften.
Det nye forslag er derfor ændret på en række punkter – arkitekt og souschef i den kommunale byplanafdeling Karin Ege siger: "Vi fik af HUR meget klar besked på, at reglerne om detailhandel skulle med i forslaget, så det er de kommet. Det er vel den vigtigste ændring i forhold til første forslag".
Indsigelser til forslaget skal ligge på Gladsaxe kommunes bord senest den 23. april i år.
Der er ikke på nuværende tidspunkt planlagt et borgermøde om lokalplanforslaget.
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)
Lønningerne på folkeskoleområde i Gladsaxe er et hovedbrud for forvaltningen og politikerne.
For andet år i træk er udgifterne nemlig blevet væsentlig højere, end hvad der var afsat i budgettet.
Sidste år overskred skolerne budgettet med 11 millioner kroner, og kommunen regner med, at det samme vil ske i år.
Derfor vil forvaltningen og de politiske ansvarlige for området nu overveje, hvad man skal gøre for at holde udgifterne til lønningerne i ro.
I første omgang betyder det, at forvaltningen nu indleder en undersøgelse, der skal belyse, hvorfor der er så langt mellem budget og faktiske forhold.
Fra Gladsaxe Lærerforening lyder en af de forsigtige forklaringer, at budgettet simpelt hen er sat for lavt til at begynde med, og dernæst kan det også hænge sammen med, at der er indført nye lønsystemer, som kan gøre det sværere at udregne lønningerne.
I dag skal politikerne i børne- og undervisningsudvalget drøfte muligheden for en ændret og bedre styring af lønningerne til folkeskoleområdet, men der bliver formentligt ikke truffet nogen afgørelse før til marts, når overenskomstforhandlingerne på området er færdige.
Er en fyring af en inspektør nok til at skabe ro på en skole?
Det tvivler Kristian Niebuhr fra Dansk Folkeparti på, og derfor har han nu bedt om en redegørelse for situationen på Søndergård skole i Bagsværd.
Lang tids utilfredshed blandt lærere og forældre kulminerede i efteråret i en afskedigelse af skoleinspektøren Lena Hylager. Hun var i øvrigt ansat til bringe orden i forholdene på skolen. Det lykkedes ikke, og hun fik en fyreseddel af kommunen.
Kristian Niebuhr mener ikke, alle punkterne er tilstrækkeligt belyst og derfor har han bedt
skoleforvaltningen om en redegørelse:
- Jeg vil gerne vide, am der er arbejdet med de 36 kritikpunkter, som Lena Hylager fremsatte om forholdene på Søndergård. Det er jo ikke nødvendigvis kommet i orden, bare fordi man søger en ny inspektør. Som nyt byrådsmedlem vil jeg derfor gerne have at vide, hvad situationen er nu på skolen, siger Kristian Niebuhr fra Dansk Folkeparti, der også gerne vil vide, hvilke instrukser forvaltningen har pålagt lærerne på Søndergård skole.
Det kunne have været gået langt værre, da to cykler søndag røg af en personbil i fuld fart på motorringvej 4, omkring det sted, hvor den passerer Hillerødmotorvejen.
Nu slap to efterfølgende biler med lettere skader, da de med mere end 100 kilometer i timen drønede ind i cyklerne.
Men det kræver ikke den store fantasi at forestille sig, hvor galt det kunne være endt.
Der skete ingen personskader, men vi skulle hilse fra vagthavende hos Gladsaxe politi og sige, at gods af enhver slags på biler skal sikres forsvarligt.
Det siger loven - og i øvrigt også logisk tankegang.