Torsdag den 21. Februar


Røveri mod Danske Bank

Røveri mod Den Dansk Bank i Høje Gladsaxe onsdag eftermiddag.
Klokken halv tre kom to mænd ind i banken hvor de truede med pistoler og fik udleveret ca. 90.000 kroner. De stak af fra bagsiden af centret, hvor et vidne så dem aflevere udbyttet til en mand på en hvid knallert, som derefter forsvandt fra stedet ad Skolesvinget.
De to gerningsmænd beskrives som værende mellem 20 og 25 år, den ene 185 – 190 cm. høj og kraftig af bygning, Under røveriet bar han sort hue, grå jakke og blåt halstørklæde.
Den anden gerningsmand beskrives som ca. 175 – 180 cm. høj og han var iført sort hue og sort tøj.
 
Gladsaxe politi efterlyser også gerningsmanden til et røveri onsdag eftermiddag klokken kvart over fem begået mod kiosken på Gladsaxe Trafikplads. Røveren truede ekspedienten med en pistol og slap afsted med ca. 25.000 kroner.
Politiet blev tilkaldt, da et postbud så to kvinder komme løbende ud fra kiosken imens de råbte "røveri". Politiets patrulje kunne følge gerningsmandens fodspor i sneen over Gladsaxe kirkegård mod Provst Bentzonsvej, hvor de fandt den sorte tophue, manden bar under røveriet. Herefter forsvandt sporerne.
Gerningsmanden beskrives som ca. 25 – 30 år, ikke særlig høj, kort sort hår, og så havde han en blå jakke på.
Gladsaxe politi har telefon 39 69 14 48.

Aftenskoler trues af lukning

Ændrede tilskudsregler fra den nye regering indenfor folkeoplysningsområdet kan betyde lukning af flere aftenskoler – det bliver simpelthen for dyrt at være kursist, vurderer flere skoleledere, heriblandt Jens Thomsen fra Gladsaxe Oplysnings Forbund: "Tilskuddet pr. deltager nedsættes fra 2/3 til 1/3, hvilket går ud over alle, men specielt handicappede, der tidligere har fået dækket 8/9 af udgiften".
 
Der er fire større aftenskoler i Gladsaxe, der til kommer flere mindre, og skolerne planlægger i fællesskab et stort borgermøde om ændringerne.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Lærere er dyrere end forventet

Lønninger til folkeskolelærerne i Gladsaxe er steget væsentligt mere, end forvaltning og politikere havde regnet med.
Igen i år har lønnen overskredet budgettet med 11 millioner kroner, lige som det var tilfældet sidste år og lige som det formentligt vil ske igen til næste år.
 
Den store forskel mellem de planlagte udgifter og de faktiske giver panderynker hos formanden for børne- og undervisningsudvalget, Karin Søjberg Holst fra Socialdemokratiet:
"Forvaltningen er i gang med at foretage analyser, så vi kan finde ud af, hvorfor der er den underbudgettering. Det er ikke fordi, vi ikke kan regne, men især lærernes lønninger er steget mere, end vi havde forventet. Det er i øvrigt et generelt problem i Københavns Amt, men det skal ikke være en undskyldning. Vi skal have styr på det", siger Karin Søjberg Holst.
 
Hun understreger, at underskuddet ikke reelt er på 11 millioner kroner, da der i budgettet ikke er taget højde for penge fra forskellige lønpuljer, der dækker en del af folkeskolernes gager.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Primas udvidelse stadig usikker

Naboerne til Prima på Søborg Hovedgade er alt andet end begejstrede for supermarkedets ønske om at udvide med 300 kvadratmeter.
De er urolige for, hvad en eventuel udvidelse kan medføre af lugt- og støjgener, og om deres private parkeringspladser bliver inddraget og endelig vil en ombygning af et centralfyr formentlig blive nødvendigt, hvis Prima udvider. Det skønner beboerne vil koste en halv million kroner.
 
På et beboermøde i mandags havde Prima lejlighed til at forklare sig nærmere og ledelsen lovede, at den vil gøre hvad som helst for at undgå gener i den retning. Til gengæld føler naboerne ikke, at Prima på beboermødet kom med klare tilkendegivelser omkring fyr og parkeringspladser.
Det står derfor stadig hen i det visse, om grundejerne i området vil stemme for en udvidelse.
Dén afgørelse bliver først truffet endeligt på en generalforsamling til maj. Til gengæld udløber fristen for indsigelser over kommunens lokalplan 150 om udvidelsen allerede nu på tirsdag, den 26. februar.
 
Men selv om naboerne ikke skulle komme med indsigelse til kommunen, har de stadig det afgørende ord; hvis blot mere end en tredjedel er imod udvidelsen, må Prima skrinlægge planerne. Og her kan det afgørende punkt meget vel blive Primas villighed til at gribe til pengepungen og betale den halve million for et nyt fyr.

Forældre efterlyser flere legepladser

Flere småbørnsforældre har i den senere tid - uafhængigt af hinanden - kontaktet kommunen, fordi de mener, der er alt for få offentlige legepladser i Gladsaxe.
I legestuen i Stengård kirke er der i forvejen dårlige indedørs pladsforhold, og én af brugerne er nu kommet med et konkret forslag til ny legeplads.
 
"Vi har kigget lidt på den plads der ligger bag ved Stengård Station. Det har stået tomt i flere år og er efterhånden blevet en slags p-areal, hvor man reparerer biler og smider sine gamle batterier osv.
Vi foreslår, om der ikke kunne blive lavet en slags grøn legeplads, som de også har i Lyngby-Taarbæk Kommune. Der har de nogle virkelig gode forhold, og det kunne vi også godt tænke os, både til legestuen men også til andre borgere. Vi kunne også godt tænke os, at legepladsen skulle være bemandet, så vi kan have nogle ordentlige ting og at tingene bliver passet på", siger Randi Hansen.
 
Forslaget om grøn legeplads blev drøftet på ugens møde i trafik- og teknikudvalget, og her besluttede politikerne at afvente en redegørelse fra forvaltningen omkring parkeringspladsen bag ved Stengård Station og de anvendelsmuligheder der er for pladsen.
Der er i dag 10 offentlige legepladser i Gladsaxe kommune.

Redegørelse om Søndergård Skole

Sagen om den omstridte Søndergård Skole i Bagsværd er ikke afsluttet med, at inspektør Lena Hylager blev afskediget sidste efterår.
Nu får alle medlemmer af børne- og undervisningsudvalget nemlig en redegørelse, der dels indeholder en liste på 36 kritikpunkter, som den daværende inspektør havde at udsætte på forholdene på skolen, dels får udvalgsmedlemmerne en kommentar med fra forvaltningen til de enkelte punkter.
 
Det var lang tids utilfredshed blandt lærere og forældre over inspektørens ledelsesstil, der til sidst fik det daværende byråd i Gladsaxe til at fyre inspektøren.
Nu, mens stillingen stadig er ledig og kommunen forventer at begynde jobsamtaler i starten af april, kommer skolen altså endnu en gang op til politisk debat.
 
Det er Dansk Folkepartis Kristian Niebuhr, der har bedt om redegørelsen, fordi han som nyt byrådsmedlem gerne vil vide, hvordan der er fulgt op på sagen, og om lærerne på Søndergård Skole er blevet pålagt instrukser i kølvandet på urolighederne.


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin