Mandag den 14. Januar


Viceværtkursus i farligt affald

Viceværterne i Gladsaxes etageejendomme skal nu sendes på kursus i håndtering af farligt affald.
Og dét, selvom farligt affald slet ikke er en opgave for viceværten. I realiteten er det beboerne selv, der skal skaffe sig af med affaldet, enten ved at aflevere det til miljøbilen eller på genbrugsstationen på Turbinevej. Men sådan foregår det bare ikke i praksis, siger miljømedarbejder i Torvegården, Brian Sørensen. "En del af det farlige affald havner på vores containerplads, og så føler vi, at vi må tage affære. Vi piller det fra, når vi ser, der er noget, og vi har en aflåst container, vi kommer det ned i", fortæller Brian Sørensen.
 
Forslaget om at sende viceværter på kursus i håndtering af farligt affald kommer fra teknik- og miljøforvaltningen, og er bare ét af flere kommende initiativer, der skal være med til at optimere de nuværende indsamlingsordninger for farligt affald.
 
F.eks. fungerer ordningen med miljøbilen langt fra optimalt, der bliver simpelthen samlet alt for lidt affald ind. Derfor vil der også komme mere information til borgerne om, hvad det er for nogle produkter, der tilhører kategorien farligt affald.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Uheldsramt skole i Bagsværd

Værebro skole i Bagsværd har i sandhed været hårdt plaget af ulykker den seneste måneds tid.
Først blev hovedkloakledningen revet over under bygningen af den ny svømmehal, så fækalier og andet godt fra små og store mennesker stod op i stride strømme.
Det medførte en endog meget naturlig duft, for ikke at sige stank, i kvarteret, og betød samtidig, at toiletterne ikke kunne benyttes på skolen.
 
Men der stoppede ulykkerne ikke.
Juleaften var skolebetjenten på tilsyn på skolen, hvor han kunne konstatere brud på hovedvandledningen, så der i varmekælderen stod vand op i to meters højde.
Dermed havde vandet sat det computerstyrede varmeanlæg på skolen ud af drift, så en varmeplade på taget til varmtluftcirkulationen senere gik i stykker.
Vandet fra den fossede ned i det underliggende klasselokale, og derfra spedte vandet sig ad gangene til de
andre klasselokaler og til den store kantine.
 
For at undgå svampeskader skal gipsvæggene og den bagvedliggende isolation udskiftes i en 40 centimeters højde.
Den foreløbige skadesopgørelse nærmer sig den halve million i kronebeløb.
Børnene, der havde lokale i det værst medtagne lokale, modtager indtil videre undervisning i skolekøkkenet.

Flere børn søger folkeskoler i Gladsaxe

Et af de tilbagevendende årlige dramaer er ved at blive udspillet på folkeskolerne og i det politiske system i Gladsaxe i øjeblikket. Det handler om klassedannelserne i næste skoleår.
Næsten 650 nye håbefulde skolebørn står klar til at erobre skoleborde og –bænke, når sommerferien til august er slut.
Det er flere børn end embedsfolkene i skoleforvaltningen havde regnet med, så sandsynligvis skal der oprettes 30 og ikke kun 27 nye klasser.
57 familier har endnu ikke svaret på spørgsmål om deres børns kommende skolegang, og vil blot 12 af de 57 starte i en folkeskole, så udløser det dannelse af endnu en børnehaveklasse.
 
Skoleforvaltningen har ikke beregnet, hvor meget de ekstra klasser kommer til at koste, men har til gengæld foreslået nedlæggelse af fire klasser.
Det drejer sig om to nuværende 8. klasser på Gladsaxe skole, der skal blive til én 9. klasse, og to 6. klasser på Værebro skole, der er foreslået omdannet til én 7. klasse efter sommerferien.
Derudover skal fire børnehaveklasser på Høje Gladsaxe skole omdannes til tre 1. klasser, og på Søndergård skole kommer der to 1. klasser ud af de øjeblikkelige tre børnehaveklasser.
 
Forslagene er på vej til politisk behandling og diskuteres første gang i morgen i børne- og undervisningsudvalget.

Hanne Andersen sagde farvel til Folketinget

Et bugnende gavebord, masser af mennesker, taler, sange og prominente gæster var rammerne i fredags, da Socialdemokratiet i Gladsaxe holdt reception for Hanne Andersen.
Hun har nemlig valgt at takke af efter 17 år i Folketinget for Socialdemokratiet, og mange benyttede i fredags lejligheden til at takke hende for hendes mangeårige arbejde. Deriblandt tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin