Tirsdag den 25. Juni


Aktivering skal ændres

To ud af tre kontanthjælpsmodtagere i Gladsaxe kan efter aktivering ikke forsørge sig selv.
Det viser en evaluering, som arbejdsmarkedsafdelingen i kommunen har udformet.
Om det er et tilfredsstillende tal er svært at svare på, mener chefen for arbejdsmarkedsafdelingen Erik Schrøder.
"Det er tilfredsstillende, at hver tredje kommer i arbejde, men tallene rejser et andet spørgsmål for mig, nemlig om det er de rette, der kommer i aktivering. Vi skal lave tilbuddene om, så vi får fat i de allersvageste", siger Erik Schrøder.
Evalueringen er en halvvejsstatus, og nu skal forvaltningen udarbejde konkret mål for, hvordan aktiveringen kan gøres bedre.
Ud over at målrette aktiveringen mere mod de ressourcesvageste grupper, for eksempel misbrugere, så skal indsatsen rent fysisk begrænses til to værksteder i stedet for som nu, hvor kommunen har tre.
Desuden skal kontanthjælpsmodtagerne undervejs i projektet træne mere i at søge job, og så skal projekterne i højere grad skræddersyes arbejdsmarkedets behov.
Statistikken viser, at ud af de 163 mennesker, der den sidste halvdel af 2001ophørte aktiveringen, forlod 54 af dem et projekt, fordi de fandt arbejde, mens 47 andre kom i en anden form for aktivering og 36 blev sygemeldt.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Flere pladser til de ældre

Der er for få plejehjemspladser i Gladsaxe kommune. Og samtidig vælger flere ældre en plads i en anden kommune end antallet af ældre andre steder fra, som vælger Gladsaxe at tilbringe sit otium i. Og hvis der ikke er balance imellem, hvor mange pladser kommunen kan sælge og hvor mange, den må købe sig til hos andre kommuner, så er der underskud i kassen.
Derfor vil socialforvaltningen bruge 10 millioner kroner ekstra de kommende fire år for at få regnskabet til at passe.
Det vil primært ske ved at købe pladser andre steder.
De penge kan tages fra de midler, der var afsat til driften af et nyt køkken på omsorgscenteret Rosenlund. Bygningen af det køkken er nemlig forsinket og står tidligst klart i 2005, derved sparer kommunen pengene til at drive det indtil da.

Populært affalds-kursus

Overvældende interesse for et nyt kursus for viceværter og affaldsansvarlige i håndtering af farligt affald.
"Vi har allerede holdt tre kurser midt i juni og der har været ca. 50 personer. Og det er egentlig kommet lidt bag på os, at der har været så mange, som har stået i kø og ventet på det. Og vi har allerede et kursus til efteråret, hvor flere mennesker står på venteliste", siger Kathrine Stefansen fra affalds- og genanvendelseskontoret.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Skilte til Novo

Begge navne i Novofamilien, Novo Nordisk og Novozymes, får nu lov til bogstaveligt talt at skilte med deres eksistens i erhvervskvarteret i Bagsværd.
Der kommer mange besøgende i både bil og lastbil til de to virksomheder, der derfor længe har ønsket vejskilte opsat med begge firmanavne.
Den kommunale tekniske forvaltning sagde ellers nej til det ekstra vejskilt, fordi der ikke var nogen oplagte trafikale grunde til det, men da begge Novo-firmaer har fastholdt ønsket om skiltning, så har politikerne bøjet sig.
Men så er det også slut, siger samme politikere.
Så hvis andre virksomheder i erhvervsområdet skulle få samme ide, ja så er det bare for sent – mulighederne for yderligere skiltning er nemlig nu udtømte.

Lån en kunstner med hjem

Chagall, Gaugin eller måske en Kurt Trampedach.
Hvem ville ikke gerne have lidt kunst hængende hjemme over kaminen?
De, der vil, behøver slet ikke at betale for det, de kan nemlig låne kunstplakater på Gladsaxe Hovedbibliotek.
Det har man kunne længe, men nu sætter biblioteket fokus på den type udlån ved i hele juli måned at udstille plakater.
Det er nemlig et godt supplement til bibliotekets øvrige tilbud, mener bibliotekar Hanne Lund Hansen, der er ansvarlig for plakatudlån.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin