Fredag den 24. Maj


Sensationel dom til bombemænd

Dommen over de to unge mænd, der i januar sidste år forårsagede en kæmpe eksplosion under Høje Gladsaxe butikscenter er blevet markant skærpet af Østre Landsret.

Den takserede i onsdags brandbombningen med henholdsvis to år og to et halvt års ubetinget fængsel til de to gerningsmænd, stik imod Gladsaxe byret, der gav dem en overraskende mild dom i form af betingede straffe og samfundstjeneste.

Det var da også anklagermyndigheden, der havde anket dommen for en skærpelse:

- Det er en så alvorlig og omfattende brandstiftelse med så betydelige skader til følge, at det klart falder uden for det område, hvor man kan give betingede domme og samfundstjeneste, siger assessor ved statsadvokaten for Sjælland, Dorthe Vejsig, til Radio Gladsaxe.

Ved et lykketræf mistede ingen livet ved eksplosionen, men der skete omfattende skader på butikscenteret, da benzindampe fra en molotovcocktail og et benzingennemvædet tæppe satte i brand og eksploderede. Betonmure i kælderen væltede og otte forretninger blev raseret.

Derfor kan de to gerningsmænd ud over tiden bag tremmer også forvente et betragteligt erstatningskrav. Byretten har sat det til 3.3 millioner kroner, men det har de to unge mænd anket. Den anke er delvis udsat til at blive afgjort ved civilretten på et senere tidspunkt.


AOF Gladsaxe uberørt af hovedstadslukning

Selv om AOF i hovedstaden er gået konkurs, så er der ingen grund til frygt for, at det samme skal ske for aftenskolen med navnefællesskabet i Gladsaxe. For konkursen kommer ikke til at påvirke siger konsulent hos AOF i Gladsaxe Lene Burup: "Der er tale om to selvstændige selskaber, som blot deler navn. Vi har her i Gladsaxe en sund økonomi, og der er ingen grind til nervøsitet over, om holdene nu kører eller ej – det gør de".

AOF i hovedstaden måtte lukke på grund af økonomiske problemer blandt andet efter lukning af en daghøjskole først på året.


To nye firmaer på vej til Gladsaxe

Gladsaxe Biotekpark. Det bliver et navn, der snart vil være at finde i lokaltelefonbogen over Gladsaxe kommune.

To nye virksomheder ser nemlig snart dagens lys på Vandtårnsvej i Søborg. Det er Egalet og CMCBiotech, der har udset sig Gladsaxe til at drive deres virksomhed fra. De to firmaer er uafhængige af hinanden, men da begge arbejder indenfor det bioteknologiske område har det været nærliggende at kalde området for en biotekpark.

Det er arealet ved det tidligere Wernerfeldt væveri, der nu får nye beboere. Det bliver i form af en bygning med glasfacade i to og tre etager.

Egalet producerer piller og udvikler ny teknologi indenfor området, men det er primært firmaets administration og udvikling, der kommer til at residere på Vandtårnsvej, da selve produktionen foregår i udlandet.

CMCBiotech er en udbryder af Novo-familien og gør sig i bioteknologisk, hovedsagligt bistår CMCBiotech andre virksomheder i deres forskning.


Gladsaxe vinder guld til Danmark

Det var en sand medaljehøst, som tre bordtennisspillere fra Gladsaxe i tirsdag vendte hjem med.

De tre psykisk udviklingshæmmede, der var de eneste repræsentanter fra Danmark til Special Olympics, kom hjem med en guld, en sølv og to bronzemedaljer i kufferten.

Alle fire medaljer blev høstet i den bedste af i alt fem grupper i en turnering, hvor 22 lande deltog med i alt 232 bordtennisspillere.

Guldet blev vundet af Jørgen Hansen og Finn Christensen i double, og sidstnævnte vandt ligeledes sølv i single i aldersgruppen for over de 30 år. Og så vandt Henrik Lorentzen og Jørgen Hansen bronze i hver deres aldersgruppe.

Formand for Gladsaxe Handikap Idrætsforenings bordtennisafdeling og tillige holdleder, Tonny Lorentsen, er selvsagt stolt over de flotte resultater, spillerne opnåede i Luxembourg. Og han håber, resultatet samtidig kan være en løftestang:

- Det kan forhåbentligt skabe mere opmærksomhed om handikapidræt generelt og for psykisk udviklingshæmmede især. Det er jo dejlige mennesker, der har masser af energi og ressourcer, så det er synd, at det er en lidt overset gruppe i hverdagen. For de tre spillere håber jeg, at resultatet bliver, at de kan få mere specialtræning, siger Tonny Lorentsen.

Han undrer sig samtidig over, at Danmark med tre spillere var den mindste delegation og håber, at medaljerne kan få Dansk Handikap Idræts Forbund til at sætte mere fokus på idræt for psykisk udviklingshæmmede.