Fredag den 15. Marts


Værebro løser selv problemerne

Kriminalitet, konflikter og sociale problemer bliver stort set afværget i Værebro Park bebyggelsen, til trods for at området på papiret kunne ligne et belastet miljø.
Årsagen er enkel: Værebro Rådgivning, hvor tre en halv mand arbejder og er tilstede, for at hjælpe beboerne med næsten alle slags problemer, det være sig omkring boligen, personlige kvaler eller sociale problemer. Og ikke at glemme det kriminalpræventive arbejde.
 
Selv om lederen af rådgivningen, Kirsten Wedel, helst vil nedtone sin egen betydning i den sammenhæng, så er hun ikke i tvivl om, at meget havde set anderledes ud, hvis ikke hun og det øvrige personale havde været der:
"Jeg kunne sagtens frygte, at der var problemer, der ville udvikle sig, hvis ikke vi var her til at gribe hurtigt ind. Kriminalitet og konflikter eksisterer stort set ikke her. Og det koncept vi har, kunne sagtens overføres til andre kvarterer", siger Kirsten Wedel.
 
Rådgivningen betales af Værebro Park og Gladsaxe kommune i fællesskab. Den har eksisteret i 20 år, men til trods for de opløftende resultater, er det den eneste af sin art i kommunen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Konservative vil have hurtig opfølgning på sprogskolefravær

Det store fravær på sprogskolen skal have flere konsekvenser.
Det mener Henrik Sørensen, medlem af socialudvalget i Gladsaxe for de konservative.
Godt 300 gladsaxeborgere er i dag tilmeldt et kursus i dansk for indvandrere på Ballerup sprogcenter. Stedet tegner sig for én af landets højeste fraværsprocenter på 25,4 procent.
Målet er et fravær på højst 15 procent.
 
Problemet blev diskuteret på socialudvalgets møde tidligere på ugen, og her blev der lagt op til en mere konsekvent indsats overfor fraværet.
"Der er sendt et signal, og på min foranledning får socialudvalget sagen som en orienteringssag i september. Så må vi se, hvor meget fraværet er faldet, og om man også går ind og siger til folk, der ikke møder, at man trækker dem i bistand eller hvis det er selvforsøgere, så melder man dem ud af skolen. Det kan ikke være rigtigt, at vi skal betale til nogen, der ikke kommer til undervisningen", mener Henrik Sørensen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Miljøuge i Gladsaxe

Der bliver masser af grønne aktiviteter, når det til september er officiel miljøuge i Gladsaxe.
"Formålet er, at vi får aktiveret en masse mennesker til at tænke lidt på miljø, specielt i denne uge. Det vil vi gøre, ved at satse på forskellige aktiviteter både på skole- og institutionsområdet men også aktiviteter, der retter sig mere bredt mod borgerne. Vi har bl.a. planer om muligvis at lave et miljøorienteringsløb, det kunne også være et genbrugsmodeshow, et økologisk marked osv", siger
miljøchef, Carsten Sølyst.
 
Det endelige program for ugen er ikke færdigt endnu - lige nu er kommunen f.eks. i gang med at tage kontakt til forskellige virksomheder for at høre, om de vil deltage i projektet.
Men, det ligger fast, at miljøugen finder sted i uge 40. Den starter lørdag den 28. september og kører ind til den efterfølgende lørdag.

Vellykket integration skal være bedre

De bosniske flygtninge, der kom til Gladsaxe for seks år siden, er godt på vej til at blive integrerede og selvforsørgende.
Dengang ankom 58 voksne og 27 børn, fordelt på 34 familier, til kommunen, og i dag er status, at 32 voksne er helt uden for offentlig støtte, mens 12 modtager en eller anden form for midlertidig overførselsindkomst, mens 8 er så traumatiserede, at de modtager pension og formentligt ikke kan varetage et almindeligt arbejde.
 
I procenter svarer det til, at 62 procent af de bosniske flygtninge i dag er selvforsørgende.
Kommunens målsætning var en procent på 75, derfor foreslår forvaltningen nu en endnu mere målrettet indsats for at få flere bosniere ind på det lokale arbejdsmarked.

Kor fylder 60 år

60 år er ingen alder, der kan stadig være masser af musik i en fødselar, der runder det hjørne.
Det vil Søborg Motetkor bevise, når det søndag og mandag med koncerter fejrer, at det er 60 år siden, der første gang lød musik fra dette ensemble.
 
Men bare fordi man er lettere alderstegen, kan man stadig godt have noget at byde på, mener alt-sanger og mangeårig medlem af koret, Anne Andersen, der fortæller, koret stadig har mange ambitioner om at spille god, klassisk musik.
 
Søborg Motetkor giver koncert søndag på Frederiksberg og mandag klokken 20 i Søborg Kirke på Søborg Hovedgade.
Ved begge koncerter opfører koret Bachs Johannes passionen, hvor motetten får hjælp fra musikere fra det Kongelige Kapel og Radiosymfoniorkesteret, og til lejligheden medvirker også gæstesangere fra Sankt Petri Kirken. Billetprisen er 80 kroner.


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin