Onsdag den 20. Marts


Ny vognmand

Næsten alle skraldemændene hos Christianslyst står den første april uden arbejde.

To eller tre af dem har fået arbejde i det nye renovationsfirma, HCS, som fra 1. april overtager renovationen i Gladsaxe, mens resten er henvist til jobhuset.

Og det til trods for, at skraldemændenes tillidsmand Ole Rasmussen mener, at det var et klokkeklart løfte fra den socialdemokratiske borgmester Ole Andersen, at kommunen ville hjælpe med at finde nyt arbejde til de omkring 40 skraldemænd, enten i HCS eller i kommunens egne rækker.

Tillidsmanden er i mellemtiden blevet valgt ind i byrådet på grund af den folkelige opbakning, som skraldemændene har nydt, og mener, at jobgaranti til skraldemændene var en forudsætning for, at Skraldelisten overhovedet indgik konstitueringsaftale med De Radikale, SF, Enhedslisten og altså Socialdemokratiet:

- Vi står næsten alle sammen uden arbejde fra april, og borgmesteren bryder klart en aftale, for grunden til vi overhovedet gik med I konstitueringen var, at vi blev lovet arbejde. Der er 14, der har søgt arbejde i det nye firma, men ud over de to, der har fået arbejde, er der ingen, der overhovedet har hørt fra ham, siger Ole Rasmussen.

Seniorchef i HCS, Hans Frederiksen, lover, at alle nok skal få svar på deres ansøgninger, men ved i øvrigt ikke, hvorfor det lige er, at så få af skraldemændene fra Christianslyst er blevet ansat i HCS:

- Det er rigtigt nok, vi har modtaget ansøgninger fra dem, men når vi søgte folk med lokalt kendskab var det mere rent geografisk, at vi gerne ville have folk, der kan finde rundt.

Hans Frederiksen tror og håber, at efter en opstart på tre måneder vil borgerne i Gladsaxe have vænnet sig til at have nye skraldemænd til at tage skraldet.


Millioner til vedligeholdelse og renovering af Gladsaxes plejehjem.

I aften skal byrådet godkende en anlægsbevilling på 8,3 millioner kroner til bygningsvedligeholdelse på omsorgsområdet.

På plejehjemmet Egegården skal de blandt andet have udskiftet et utæt glastag og udbedret løse og ødelagte fliser på stedet. Og i Bagsværd på omsorgscentret Møllegården skal de defekte toiletter udskiftes ligesom en række punkterede termoruder trænger til at blive erstattet. På Kildegården går vedligeholdelseskronerne bl.a. til nye opvaskemaskiner og andre hårde hvidevarer og udskiftning af vinduer, mens de på Bakkegården bl.a skal have renoveret et utæt gulv i centralkøkkenet.

Kommunens ejendomsafdeling registrerer løbende bygningernes tilstand, ligesom der hvert år bliver lavet byggesyn på plejehjemmene. De oplysninger bliver ført ind i EDB-programmet CareTaker, så vedligeholdelsen af bygningerne foregår systematisk og efter prioritet.

Udover anlægsbevilling til bygningsvedligeholdelse, så skal byrådet på sit møde i aften diskutere nye perspektiver for enhedsplejen ud fra den evaluering der blev offentliggjort i sidste måned.

På dagsordenen er også anlægsbevillinger til IT i folkeskolen og projekt Digital Kommune.

Og så er fjernvarmesagen for første gang til offentlig debat.

Vi sender direkte fra byrådsmødet i aften fra klokken 18 og mødet genudsendes i morgen torsdag fra klokken 9.30.


Flere børn på bibliotekerne

Gennemsnitsalderen på Gladsaxebibliotekernes lånere er faldet markant det seneste år.

En tredjedel af bibliotekernes udlån i dag er nemlig til børn, fortæller bibliotekschef Charlotte Plenge.

"Jeg er overbevist om, at det skyldes, at vi igennem de sidste år har købt de materialer, der interesserer børnene, DVD, videoer, musik og playstation. Det er alt sammen materialer, der er en del af børnenes dagligdag. Så sker der det, at biblioteket er jo også et hyggeligt sted at være, så de sætter sig sammen omkring vores computere, de løser opgaver sammen og spiller sammen osv. Og samtidig er de også begyndt at spørge efter trykte materialer. Så de bruger faktisk de nye medier og de trykte medier side om side", siger Charlotte Plenge.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Lastbiler på afveje

Alle ved, hvor Novo Nordisk ligger, men hvor er det nu lige, at det nye familiemedlem, Novozymes, er placeret?

Det er der tilsyneladende så mange, der spørger sig selv, at Novozymes har anmodet Gladsaxe kommune om at få opsat vejskilte med firmannavnet på strategiske steder i lighed med moderfirmaet Novo.

I første omgang har enzymgiganten fået et administrativt afslag, for hvad kunne det ikke føre med sig, hvis alle firmaer i området ville have vejskilte sat op.

Men efter endnu en henvendelse fra Novozymes har det politiske udvalg, trafik- og teknikudvalget, besluttet, at forvaltningen skal kontakte firmaet og revurdere afslaget.

Biltrafikken i området går i stor grad til Novo Nordisk, mens lastbiltrafikken primært kører til Novozymes.