Torsdag den 28. November 2002


Ny svømmehal lukkes i juli

Den nye svømmehal i Bagsværd lukker, førend den overhovedet er kommet i gang - i hvert fald i juli måned.
Det er nemlig kommet tilsyneladende kommet bag på bygherren, Gladsaxe kommune, at det er en svømmehal med flere bassiner i flere niveauer, man har fået lavet, og ikke en hal med kun ét bassin.
Havde der kun været det ene bassin, så ville det have været nok med en livredder eller opsynsmand.
Men da der nu altså er tale om flere bassiner, så skal der være to opsynsmænd.
Men det har bygherren ikke lige taget højde for i budgettet, hvor der simpelthen mangler penge til medarbejder nummer to.
I stedet for må svømmehallen lukke i en af årets varmeste måneder, nemlig juli, ellers vil regnskabet ikke komme til at gå op.
 
Men den planlagte lukning kommer ikke til at ske med det radikale byrådsmedlem Lis Smidsholms gode vilje. Hun sidder desuden med i både hallens brugerbestyrelse og i kultur-, fritids- og idrætsudvalget: "Jeg har hele tiden stemt for denne svømmehal med den naturlige tanke, at den skulle holde åbent og ikke lukket".
Bliver den månedlange lukning fastholdt, så vil budgetforligets parter skulle gå ind og ændre på det vedtagne budget, hvor udgifterne til Bagsværd svømmehal er opgjort under den forudsætning, at der er samme åbningstid som i Gladsaxe svømmehal.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Spærring på vej

I halvandet år har hærværksfolk triumferet overfor politikere og vejafdeling i Gladsaxe kommune.
Igennem en lang periode blev busbommen på Krogshøjvej i Bagsværd gang efter gang nedlagt formentlig af utilfredse bilister, der ville igennem, hvor kun busser ellers må køre.
Vejafdelingen bekostede via kommunekassen lige så trofast opsætning af nye bomme, men til sidst, det var i juli måned 2001, blev det for meget med den evige genopsætning, og siden har bilisterne kunnet fræse igennem kun afbrudt af lejlighedsvise politikontroller.
Men i næste uge begynder arbejdet med en ny type spærring, en såkaldt elektronisk stele.
Det er en stålstang, der, kontrolleret fra busserne, kan komme op fra og ned i vejen.
Vejafdelingen forventer, at busdriften vil kunne foregå uhindret i de små fjorten dage, det tager at udføre arbejdet.

Færre trafikuheld

Resultaterne fra Gladsaxes projekt med hastighedsnedsættelse begynder nu formentlig at vise sig. I gennemsnit har der de sidste tre år været 24 dræbte og tilskadekomne pr. år på kommunevejene. Til sammenligning var der i 1999 48.
Dermed er Gladsaxe nu en af de kommuner i amtet, som har færrest trafikuheld.
Og tager man private veje og amtsveje med, ligger Gladsaxe Kommune lige under gennemsnittet for hele amtet.
Tallene for Københavns amt er i øvrigt de laveste i de sidste 50 år.
 
Trafikministeriet har udgivet pjecen "Tal om trafiksikkerhed", og den kan ses på trafikministeriets hjemmeside www.trm.dk.
 
(praktikant på Radio Gladsaxe Tina Nedahl)

Fårvirret vædder

Efterlysning: Det drejer sig om ejeren af en vædder, der bærer nummeret 143.
Dyret standsede tidlig onsdag morgen trafikken på Hillerødmotorvejen, hvor det nær var blevet ramt af en overrasket bilist.
Vædderen fortsatte imidlertid uskadt og ufortrødent sin vandring på vejen i retning mod Ballerup, hvor den blev samlet op af Falck. Ifølge vagthavende hos Gladsaxe politi virkede vædderen noget får-virret.
Onsdag formiddag blev vædder nummer 143 kørt til en børneinstitution på Klausdalsbrovej, hvor den nu står i en fold og bare venter på sin ejermand.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet