Mindst to skoler i Gladsaxe overtræder stadig loven og har offentliggjort klassebilleder af børnene på skolernes hjemmesider.
Det er ellers ifølge persondataloven ikke tilladt uden tilladelse fra de medvirkende eller fra forældremyndighedens indehaver for børn under 15 år.
Fra Gladsaxe Kommunes side ses der med alvor på sagen, siger fuldmægtig og sagkyndig i datatilsynssager Gerd Rasmussen: "Vi har i går sendt breve ud til alle skoler og opfordret dem til at gennemgå internethjemmesiderne for billeder og sikre, at der er givet samtykkeerklæringer, hvis der optræder klassebilleder eller portrætter".
En 14-årig dreng stod i går ansigt til ansigt med sin voksne gerningsmand i retten i Gladsaxe.
Den 14-årige er den 30. juni i år med sin mor til et arrangement i Høje Gladsaxe-centret i anledning af finalen i fodbold-VM. Kampen bliver vist på stormskærm, men i stedet for at se fodbold, vil drengen hellere spille computerspil. Så han får en halvtredser af sin mor og går ned i computercaféen i samme center.
Her bliver han kontaktet af en 21-årig mand, som beder ham om at gå med udenfor. Udenfor trækker manden en foldekniv frem og siger "Jeg skal have din telefon. Du har stjålet min fætters telefon" mens han peger med kniven mod drengens mave. Den 14-årige kender hverken noget til nogen mobiltelefon eller nogen fætter, men den 21-årige giver ham fem minutter til at skaffe telefonen, ellers stikker han ham, truer han, mens han flytter kniven op til drengens hals.
Den 14-årig styrter dybt rystet og grædende tilbage til sin mor hvor han stammende fortæller, hvad der er sket, og moren stormer ud og får fat i den 21-årige, som bliver anholdt umiddelbart efter.
I går mødtes den 14-årige og den 21-årige så igen i retten. Da den 14-årige tog plads i vidneskranken havde han sin mor ved sin side, og en enig domsmandsret fandt drengens vidneudsagn så troværdigt at den, sammenlagt med anklagerens bevisførelse, valgte at kende den 21-årige skyldig. Selve strafudmålingen tager retten stilling til, når der er lavet en personundersøgelse af manden.
Den 21-årige blev ved samme lejlighed også kendt skyldig i forsøg på indbrud på Novo Nordisk i juni måned. Han erklærede sig uskyldig i begge forhold.
Rumlerierne fra utilfredse privatskoler i Gladsaxe om afskaffelsen af et 3.000 kroner stort årligt tilskud til skolefritidsordningerne har ikke gjort stort indtryk på parterne bag dette års politiske budgetforlig.
Repræsentanter fra skolerne har forsøgt at presse på for at få tilskuddet tilbage, der ellers kan indebære, at den månedlige SFO-takst stiger med 250 kroner til et samlet beløb på over 1.000 kroner.
Men på økonomiudvalgsmødet i går blev der ikke rykket på så meget som et komma, førend 2. behandlingen på byrådsmødet på næste onsdag.
På samme møde, altså i byrådet, skal budgettet vedtages i sin endelige form, hvad det også bliver med så solidt et politisk flertal bag.
Forligspartierne er Socialdemokraterne, Venstre, Konservative og CD, som til sammen udgør 18 ud af det 25 medlemmer store byråd.
Så der er endda plads til lidt socialdemokratisk slinger i valsen i form af en John Brown Brabant Althoff-Andersen, der formentlig stemmer imod budgetforslaget.
Miljøet er sat på dagsordenen i Gladsaxe i denne uge, hvor der er miljøuge.
Det sker med en række aktiviteter og arrangementer, der skal sætte fokus på det grønne. Men hvorfor skal miljøet have sin helt egen uge, og hvad skal den bruges til. Den radikale formand for miljøudvalget, Lis Smidsholm, siger:
- Det er en god lejlighed til at sætte fokus på miljøet. Det er alt det, der omgiver os, og det skal vi alle lære at passe bedre på.
Hvordan kan man gøre folkeskolerne mere rummelige og specialundervisningen mere målrettet?
Det spekuleres der en del på, også i Gladsaxe, og derfor er flere topfolk indenfor området en lille smuttur i Sverige for at blive klogere, fortæller børne- og kulturdirektør, Svend Erik Haase, der selv er med på studieturen:
- Vi skal høre, hvilke erfaringer de svenske eksperter har gjort sig og forhåbentligt blive inspireret til at blive bedre til at målrette specialundervisningen mere for dem der har mest behov, og gøre den mere rummelig, så der er plads til de elever, der ikke har altoverskyggende problemer, men som dog skal have lidt hjælp, siger børne- og kulturdirektøren.
Han har i Sverige følgeskab af blandt andre Gladsaxe kommunes skolechef, formanden for børne- og undervisningsudvalget og flere skoleledere.
Hvad gør man, når synet bliver svagere og benene ikke længere kan bære – og man alligevel gerne vil benytte sig af bibliotekernes mange tilbud?
Så kontakter man bare sit lokale bibliotek, der i Gladsaxe har flere muligheder for at hjælpe ældre eller handikappede, som ikke selv kan tage på biblioteket, fortæller Birgitte Stummann.
Hun er koordinator for det opsøgende biblioteksarbejde i Gladsaxe og siger:
- Der er mange borgere, som ikke kan komme på biblioteket. Og vi vil da gerne være med til at hæve livskvaliteten for dem ved at de kan benytte sig af de forskellige tilbud for handikappede og ældre. Så de stadig kan læse bøger eller lytte til musik, eller hvad de har lyst til. Så de kan se, at der er andet, de kan foretage sig end at se fjernsyn.
Det opsøgende biblioteksarbejde fokuserer især på tre tilbud; en lydavis, en indlæsningstjeneste og ikke mindst ordningen "Biblioteket kommer".
Sidstnævnte er en service, man kan tilmelde sig for at få en fast bibliotekar på besøg i hjemmet, for på den måde at låne eksempelvis bøger, selv om man ikke kan komme på biblioteket selv.