Onsdag den 23. Oktober 2002


Stort frafald på ambitiøst praktikprojekt

"En investering i fremtiden" og "en ny måde at rekruttere kvalificerede medarbejdere på".
Sådan lød det, da et målrettet praktikforløb for kontanthjælpsmodtagere, revalidenter og flygtninge- indvandrere i Gladsaxe blev lanceret for bare et halvt år siden. I dag må kommunen erkende, at der ikke er fulgt ordentligt op på praktikanterne og at forventningerne til projektet har været for høje.
 
I april startede de første otte deltagere på forløbet. Indenfor et år skulle de rustes til at starte på social- og sundhedsuddannelsen, og hvis de gennemførte dén, ja så var de garanteret job som hjemmehjælpere i Gladsaxe Kommune bagefter. Men siden da er deltagerne faldet fra én efter én, og i dag er der kun en enkelt tilbage.
Derfor har kommunen nu strammet op på projektet, der for eftertiden vil være præget af en tæt opfølgning, fortæller leder af Jobhuset, Allan Brylle.
 
"Folk de holdt op og der var ikke rigtig nogen, der fik taget fat i dem igen. I dag sætter vi én person til at være ansvarlig for forløbet. Og så handler det også om at arbejdspladserne, hvor vores deltagere kommer, de har de rigtige forventninger. At man f.eks. ikke har alt for høje forventninger om, at deres dansk er næsten perfekt. Deltagerne kommer med en anden etnisk baggrund og de kommer uden forudsætninger, og det er jo netop dét, projektet går ud på – at give dem de forudsætninger der skal til, for at blive optaget på uddannelsen", siger Allan Brylle.
 
Kommunen skal nu i gang med at finde nye og egnede praktikanter til det "reviderede" praktikforløb, der forventes at gå i luften omkring januar.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Tricktyv eftersøges

Kriminalpolitiet i Gladsaxe eftersøger nu en 20-årig kvinde efter flere tricktyverier tidligere på måneden mod især ældre gangbesværede kvinder.
Kvinderne blev afluret, når de brugte dankort i supermarkeder.
Uden for butikkerne afledte en medgerningsmand de ældres opmærksomhed, mens den 20-årige listede pungene op af de ældres tasker.
Så gik det ellers i fuld fart til nærmeste dankortautomat, hvor de ældres konti blev forsøgt lænset.
Det lykkedes i ét enkelt tilfælde, mens gerningsmændene måtte nøjes med det kontante indhold i pungene i de øvrige.
Som nævnt er den 20-årige nu efterlyst i flere politikredse i hovedstadsområdet, men de seneste oplysninger går på, at hun er flygtet til Sverige.

Ingen navne til Gladsaxes stier

Stierne i Gladsaxe må se i øjnene, at de må henslæbe deres liv uden navn.
Det står fast efter en politisk beslutning i trafik- og teknikudvalget forleden, hvor alle medlemmer var enige om, at besværet ved at navngive omkring 75 stier i kommunen overstiger fordelene ved døbe stierne. Udvalgsformand, Peter Brooker fra SF siger:
"Der er 75 navnløse stier i Gladsaxe, og alle i udvalget har ment, at det ville vi ikke gå i gang med. Vi fik en henvendelse fra en person, som havde oplevet, at ved et uheld havde hjælpen været lang tid om at nå frem og derfor ville vedkommende gerne have skilte på stierne. Men det er ikke vores opfattelse, at hjælpen var nået hurtigere frem af den grund. Og det er altså den eneste henvendelse, vi har fået omkring det, så andre har ikke oplevet det som et problem", siger Peter Brooker, formand for trafik- og teknikudvalget.
 
Han mener ikke mener, at hjælpen ved en konkret ulykke kunne været kommet hurtigere frem, hvis stierne havde haft navne.
Dermed går han imod Gladsaxe politi, der i går bekræftede overfor Nyhedsmagasinet, at der har været tilfælde, hvor politiet har haft svært ved at finde vej, fordi anmelderen ikke har kunnet forklare nøjagtigt hvor i Høje Gladsaxe vedkommende befandt sig, og derfor er kommet senere til stedet.

Tre indbrudstyve fanget

Tre indbrudstyve blev natten til i går kort efter klokken et taget på fersk gerning under et indbrud hos Novo Nordisks afdeling på Gladsaxevej.
De tre, som sad til afhøring på politigården i Gladsaxe det meste af tirsdagen, er uden fast bopæl, men i hvert fald den ene er af politiet kendt for lignende kriminel aktivitet tidligere.
To af de tre, der i øvrigt er i starten af 20erne, har erkendt indbruddet.

Søborg-borger stævner København

Den tidligere formand for Københavns Ungdomscentre, KUC, Poul-Erik Oppelstrup fra Søborg kræver nu erstatning for uretmæssig fyring.
Søborg-borgeren blev i år 2000 formelt fyret fra sin stilling som afdelingsleder i Københavns kommune på grund af sin involvering i en dubiøs kommunal møbelhandel.
Til Ekstra Bladet siger den tidligere formand, at hans fyring var politisk begrundet og derfor stævner han Københavns kommune for 400.000 kroner.
 
Han kom i mediernes søgelys, da det viste sig, at han som afdelingsleder var med til at købe 1000 stole i sin svigersøns virksomhed, og desuden som formand brugte KUC´s kreditkort på en højst utraditionel måde. Men Poul-Erik Oppelstrup er blevet renset for alle mistanker, og derfor vil han have sit job tilbage. Men det har han ikke fået tilbudt, så nu stævner han altså sin tidligere arbejdsgiver.


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet