Onsdag den 30. Oktober 2002


Upopulær skorstensfejer

Den skorstensfejer, der i de sidste år har fejet skorstene for Gladsaxe kommune, kan nu se sin stilling opslået som ledig i sit fagblad.
Forvaltningen har nemlig henledt politikernes opmærksomhed på antallet af klager, især sidste år. Her henvendte 50-60 utilfredse borgere sig til kommunen, og det er ifølge embedsmændene alt for meget.
Men Ole Rasmussen fra Skraldelisten har udbedt sig dokumentation over klagerne, der efter hans viden er stærkt overdrevne. Det drejer sig om langt færre i år, mener han.
 
"Så vidt jeg ved, handler det kun om ni klager i år, og det er ikke særligt mange. Jeg forstår ikke, hvorfor skorstensfejeren nu skal ud, derfor har jeg bedt om en oversigt over klagerne. Og er der virkelig så mange klager, ja så må vi enten tage en samtale med ham eller finde en anden, det er da klart nok. Hvis han ikke gør sit arbejde, skal vi selvfølgelig finde en anden, men det er nu ikke min opfattelse, at det er det, der er galt", siger Ole Rasmussen.
 
Forvaltningen understreger, at økonomiske overvejelser ikke spiller ind, og at det udelukkende er mængden af klager, der har fået byggesagsafdelingen til at indrykke en stillingsannonce. Klagerne går primært på skorstensfejerens person snarere end hans arbejde.
Ansøgningsfristen udløber nu på fredag og ifølge forvaltningen er der rigtigt mange, der har udvist interesse for jobbet, og den nuværende skorstensfejer kan søge sin stilling på lige fod med andre interesserede. Hans treårige kontrakt udløber ved årsskiftet.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Nye instrukser for håndtering af medicin på plejehjem

De skriftlige retningslinier for håndtering af medicin på Gladsaxes plejehjem er ikke gode nok. Derfor skal vejledningerne til plejepersonalet nu skrives om.
Det sker efter embedslægens seneste uanmeldte besøg på omsorgscentrene. Besøg, som afslørede medicinsjusk på to af kommunens plejehjem.
Det ene sted blev der fundet pilleglas uden navn på i medicinskabet og på et andet plejehjem stod der doseringsæsker med medicin frit fremme i den fælles opholdsstue - på trods af, at medicinen altid skal være under opsyn eller bag lås og slå.
Forholdene blev bragt i orden med det samme, oplyser Gladsaxes omsorgschef Ole Maymann,
men nu er forvaltningen gået i gang med at revidere instrukserne for håndtering af medicin, som vil blive sendt til gennemsyn hos embedslægen før de kommer ud til plejehjemmene.

Forældet naboklage

Vil du klage over din nabo, så skynd dig lidt.
Det kunne være konklusionen på en klage over en hævet altan på Lykkesborg Allé i Søborg.
Her har naboen klaget til kommunen over, at den tilbyggede og hævede altan kun er en meter og 25 meter fra skellet mellem de to ejendomme.
 
Problemet for klageren er blot, at sådan har situationen været de sidste otte år, hvor den daværende ejer fik dispensation til at bygge altanen tættere på skellet, end den to en halv meter, det ellers er tilladt.
Nu spørger naboerne hinanden, hvor grænsen går, men forvaltning og politikere mener, at naboen til altanen burde have klaget noget før, for ved at tie så længe, betragtes det som en form for stiltiende accept, og derfor har kommunen nu godkendt dispensationen, så naboen må nok til at indstille sig på at leve med altanen.

Ældre roser kommunen

Der er roser både til Gladsaxe kommune og staten for politikken på ældreområdet og den kommende ældrepakke.
De positive ord kommer fra formanden for Gladsaxes ældreråd, Knud Ole Jensen.
"Det virker som om, at systemet nu bliver mindre stift, og så kan de ældre frit vælge mellem kommunal og privat hjemmehjælp. Desuden har Gladsaxe afsat en masse penge til i de kommende år at bruge flere penge på ældreområdet, ikke mindst set i lyset af, at der kommer flere ældre, også her i kommunen", siger Knud Ole Jensen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

200 ledige raslebøsser

Dansk Flygtningehjælp mangler stadig masser af indsamlere i Gladsaxe forud for den store landsindsamling på næste søndag.
Mens en anden humanitær hjælpeorganisation, Røde Kors, ligefrem havde for mange indsamlere, da de samlede ind i Gladsaxe tidligere på måneden, ja så er situationen lige nu en noget anden i flygtningehjælpen, fortæller indsamlingskoordinator i Gladsaxe, Inge Hindberg. "Vi har 86 indsamlere og vi skal bruge i alt 285, så der er jo et stykke vej. Og da der er 15 mio. flygtninge i verden, så der er nok der har brug for hjælp. Og det er vigtigt, at vi får mange indsamlere, for hver indsamler får i gennemsnit 1000 kroner i bøssen og dé 1000 kroner rækker faktisk meget langt".
 
Dansk Flygtningehjælp samler ind i Gladsaxe og resten af landet søndag den 10. november, og hvis man har lyst, så er der altså stadig masser af "ledige" raslebøsser. Og man kan melde sig som indsamler hos Dansk Flygtningehjælp på telefon 38 38 38 50 eller hos Inge Hindberg på 39 67 47 97.
Indsamlersituationen var i øvrigt heller ikke for god sidste år, hvor flygtningehjælpen på selve dagen kun var nået op på halvt så mange indsamlere som der var brug for.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Fri adgang til AB-kamp

De har prøvet med dansepiger, med poporkestre, hotte soulsangere, med diskjockey’er, med biludstillinger, med smågaver, ja, sågar med fodbold, men det er altså temmelig svært at lokke Gladsaxeborgeren ind til fodboldkamp på ABs hjemmebane på Gladsaxe stadion.
Det kan måske være erkendelsen bag, at der til kampen mod Viborg på søndag er gratis adgang.
Det koster ellers normalt 100 kroner at komme ind, men 11 sponsorer er ifølge oplysninger fra ABs administration gået sammen og har købt kampen.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet