Torsdag den 31. Oktober 2002


Stadig kontakt mellem AB og kommune

En sammenlægning af fodboldklubberne ABs og Farums professionelle afdelinger behøver ikke at betyde, at ABs planer om at overtage dele af Gladsaxe sportscenter bliver fuldstændig skrinlagt.
Det kom frem på et fællesmøde i går på Gladsaxe rådhus med borgmester Karin Søjberg Holst og AB A/S’ bestyrelsesformand Mogens Flagstad i spidsen.
 
AB arbejder simultant på dels en overbygningsaftale med Farum og dels gigantiske planer for at udvikle sportscenterområdet med hotel, motionscenter og flere andre initiativer indenfor underholdningsbranchen.
Men hvis AB fremover spiller i Farum, så er der ikke den store logik at investere i en udvikling af sportscenterområdet.
Den manglende logik har skabt usikkerhed og utilfredshed blandt fans, politikere og menigmand, for hvad skal de egentlig regne med?
Skal den yderst kortfattede pressemeddelelse fra gårsdagens møde tolkes mellem linierne, så er det imidlertid ikke længere Gladsaxe, men fans og borgere i Farum, der står til at miste et superligahold til at spille på de nyligt renoverede stadioner.
Som der står; "AB A/S prioriterer fortsat arbejdet med udviklingen af Gladsaxe sportscenter højt – en udvikling, som AB A/S ser som en parallel mulighed for at styrke selskabets forretningsgrundlag".
 
På mandag er der igen møde i den gruppe af kommunale embedsfolk og folk fra AB, der undersøger
sportscentermulighederne.
På tirsdag vil politikerne i økonomiudvalget formentlig give udtryk for, hvilken grad af velvilje eller det modsatte AB A/S kan regne med fra kommunal side fremover.

Skolebyrådsmøde uden debat

Fremmødet var stort men diskussionslysten meget lille, da der i går blev holdt skolebyrådsdag i Gladsaxe.
Fem 9. klasser var inviteret indenfor i byrådssalen på rådhuset, og med i skoletasken havde de
en række forslag til forbedringer på Gladsaxes skoler. Forslagene blev først præsenteret fra byrådets talerstol af eleverne selv og bagefter gik klasserne i grupper for at diskutere, behandle og forhandle.
Men da eleverne vendte tilbage til byrådssalen til debat og efterfølgende afstemning, ja så var der ikke meget diskussionslyst at spore hos de unge.
Mødeleder borgmester Karin Søjberg Holst forsøgte ellers op til flere gange at få eleverne til at deltage mere aktivt i mødet, men uden held. Der var afsat halvanden time til at behandle klassernes forslag, men hele seancen tog bare 27 minutter.
 
"Det har været en både spændende og udfordrende oplevelse, men det er lidt kedeligt, at de andre som var med ikke rigtigt har tjek på tingene. De andre klassers forslag har været meget korte på nær et, og det har været lidt ærgeligt, for så har man ikke noget at spille med", sagde Kiki Hansen fra Søborg skole.
 
Ida Krogh, medlem af byrådet for SF, fulgte mødet fra tilskuerrækkerne: "Det har været inspirerende på mange måder at få forelagt de her ting. Høje Gladsaxe og Søborg skole de scorede i mine øjne mht. at kunne formidle et stof og kunne argumentere. Men jeg manglede noget mere deltagelse fra de øvrige og det ærgrer mig lidt, for så bliver diskussionen jo nærmest helt væk. Så jeg håber, de får øvet sig lidt mere i klasserne på at lægge et stof frem og sidst men ikke mindst på at argumentere for deres meninger", siger Ida Krogh.
Kiki Hansen fra Søborg skole sagde efter mødet:
 
Klasserne lagde ud med fire forslag, men det ene blev droppet igen, fordi den lignede et andet forslag for meget, mens de der var tilbage alle sammen blev vedtaget.
De tre forslag handlede om bedre og billigere mad på skolerne, bedre møbler og nye bøger og flere penge til indvendig renovering af skolerne.
Og de tre forslag bliver nu sendt videre til behandling i Børne- og Undervisningsudvalget.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

40 dage for vold mod teenager

En meget velklædt, stor og tætbygget ung mand blev i går idømt 40 dages ubetinget fængsel for at have banket en teenagedrengs hoved ind i forruden på sin bil.
Episoden fandt sted en sen augustaften foran internetcaféen på Bagsværd Hovedgade 116.
Manden var i højt humør og derfor spurgte han en gruppe drenge, som stod og snakkede på fortorvet i nærheden af hans bil, om de skulle slås for sjov. To af drengene var med på spøgen og sprang på ham for sjov, men manden slog alt for hårdt, og situationen udviklede sig derefter hurtigt. Den ene af drengene søgte tilflugt på internetcaféen og i sin forvirring lod den anklagede sig provokere af en anden dreng som han greb og smed op på køleren af sin bil med så stor en kraft, at forruden på bilen blev smadret.
 
Efter først at have hørt den anklagedes forklaring i retten og dernæst de fire drenges forklaringer, tegnede der sig et samlet billede af en spøg som fik et meget uheldigt udfald, fordi den anklagede var beruset.
I sin procedure fremhævede anklageren, at selvom lovstridige handlinger begået i en rus ofte tager sig ud som uagtsomme, så betragtes de som fortsætlige, fordi man selv har valgt at sløre sin dømmekraft.
Manden ankede med det samme dommen på 40 dages ubetinget fængsel og sagen ender nu i Østre Landsret.

Bænke skal ikke laves af arbejdsløse

Borgerne skal sidde godt på Søborg Torv, men ikke på guld.
Med det argument undlod Dansk Folkepartis Kristian Niebuhr at stemme, da Gladsaxe kommunes trafik- og teknikudvalg valgte at bevilge små 60.000 kroner til seks bænke og ditto papirkurve på det nyrenoverede torv.
"Jeg stillede alternative forslag, fordi jeg synes det var for dyrt. Derfor så jeg gerne, at man indhentede andre tilbud, eventuelt få primærprojektet til at lave bænkene, de har før lavet læskure og bænke. Og når nu vi har et kommunalt beskæftigelsesprojekt kan vi lige så godt bruge det og så få mere for pengene", mener Kristian Niebuhr.
Men ud over skraldelistens ene stemme, stod han alene med sit forslag, som blev nedstemt af udvalget med henvisning til, at tidligere erfaringer har vist, at projektet er for ustabilt i sine leveringer.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Voksenelever plaget af trafikstøj

Det kan være svært at blive undervist, når koncentrationsevnen er lille.
Og på SVIKA - Københavns Amts specialundervisningscenter for voksne – som ligger på Gammelmosevej i Gladsaxe, har eleverne endnu sværere ved at koncentrere sig. De bor nemlig blot en seks –syv meter fra Motorringvej 3 og eleverne, der primært er udviklingshæmmede og psykiske syge, har i forvejen problemer med koncentrationen, fortæller forstander Eva Prien.
 
"Det er en vedvarende støj, som generer så meget, at vi ikke kan have vinduerne åbne. Og i forvejen har mange af vores elever svært ved at koncentrere sig, så det kan gå ud over undervisningen", siger forstander Eva Prien, som fortæller, at paradoksalt nok kan den kommende udvidelse af ringvejen bringe mindre støj til skolen, fordi undervisningsstedet i den forbindelse er lovet en støjafskærmning.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet