Tirsdag den 3. September 2002


Lejemål til lokalkontor opsagt

Et stort politisk flertal i Gladsaxe har givet principiel tilslutning til at lukke lokalkontorerne og samle hele socialforvaltningen under ét tag, rådhusets.
De økonomiske konsekvenser af centraliseringen indgår i budgetforhandlingerne, der er ved at toppe med morgendagens byrådsmøde, hvor samtlige partier første gang forholder sig til borgmester Karin Søjberg Holsts budgetforslag.
 
Men selv om økonomien altså først skal til at forhandles på plads nu, så er lejemålet for lokalkontoret i Høje Gladsaxe ifølge planen allerede blevet sagt op.
Og det er ikke fair, mener det socialdemokratiske byrådsmedlem John Althoff-Andersen: "Sagen har ikke været forelagt alle byrådsmedlemmer, og principielt bør den være færdigbehandlet, inden lejemålene opsiges. Hvis nu der ikke kan blive enighed omkring økonomien, så står socialforvaltningen jo pludselig uden lokaler".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Ny sundhedsklinik for pensionister

Med masser af frugt, sunde drikke og en enkelt sød fristelse i form af kransekage åbnede omsorgscentret Kildegården i Søborg i går sin sundhedsklinik for pensionister.
 
"Det er et tilbud til pensionister, primært i Søborg om, at når de alligevel er her et par gange om ugen, så kan de lige så godt få skiftet deres forbindinger eller doceret deres medicin frem for at sidde derhjemme og vente. Og så kan de få gode råd til kosten, hvis de for eksempel selv tror, der er noget galt med den. De kan i det hele taget få gode råd, der kan styrke hverdagen", siger Inge-Lise Stenum fra omsorgscentret Kildegåden.
 
Sundhedsklinikken holder åbent hver dag fra mandag til fredag fra klokken 11 til 13. Den første time er afsat til behandling fra hjemmesygeplejersker, mens den anden primært er til rådgivning om ernæring, smerter og forebyggelse. Her er det økonomaer, ergoterapeuter og hjemmesygeplejersker, der giver de gode råd.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Hvem skal betale for dyrt regnvand

Fodboldklubben AB kommer formentlig ikke selv til at skulle betale for afledningen af overfladevand fra banerne på Skovdiget i Bagsværd.
Regn- og smeltevand fra de vestligst beliggende baner har efter sigende ved flere lejligheder oversvømmet haverne hos naboerne.
Det skal et projekt med en spunsvæg og et forbedret drænsystem til i alt halvanden million kroner råde bod på.
Men hvem skal betale gildet?
Sagen har én gang været drøftet politisk i økonomiudvalget, skal det igen i dag, og på forhånd tegner der sig et flertal for, at pengene hives op af kommunekassen.
 
Den juridiske afdeling i Gladsaxe kommune har set nærmere på aftalerne mellem kommune og fodboldklub og ser ingen juridiske problemer i, at kommunen betaler.
Af driftsaftalen fremgår det godt nok, at AB har ansvaret for vedligeholdelse, reparation og oprensning af drænledninger, men juristerne finder ikke, at det nye projekt falder inden for dét ansvarsområde.
Sagen bliver senere behandlet i byrådet.

Foreninger undersøgt

Foreninger, der får tilskud til oplysningsarbejde i Gladsaxe, er blevet gået godt efter i sømmene af kommunen.
Og embedsmændene kan konkludere, at de oplysende foreninger holder sig til lovens bogstav.
Da Folketinget i 2000 vedtog en ny folkeoplysningslov, blev kravene til oplysningsforeningerne samtidig strammet for at undgå konkurrenceforvridende virksomhed over for private firmaer.
Derfor har Gladsaxe kommune undersøgt samtlige lokale foreninger og har fundet, at alle foreningerne opfylder lovens krav og dermed er berettigede til tilskud.

Sindslidende fejrer jubilæum

10 år med yngre sindslidende, det er, hvad Vadstruphus i Bagsværd fejrer i dag med åbne døre til et hus, der ellers normalt er lukket for uvedkommende.
Vadstruphus er både bofællesskab for seks beboere og værested for 14 flere med sindslidelser.
 
At det er vigtigt at have et værested for den gruppe mennesker, er leder Lise Madsen ikke i tvivl om:
"Netop de mennesker har brug for et sted, hvor de kan få kontakt med andre, og samtidig trække sig, når de ikke har lyst til at være sammen med andre. Det oplever mange som underligt, men her ved vi, hvad det handler om, derfor kan de trygt henvende sig her", siger hun og tilføjer: "Vi har normalt ikke åbne døre her, for vi vil nødigt være en zoologisk have. Men i dagens anledning vil vi give venner, familie, naboer, samarbejdspartnere og andre mulighed for at se huset", fortæller Lise Madsen.
Hun understreger, at det er husets beboere og brugere, der har ønsket at holde åbent hus i dag. Selv har de fejret fødselsdagen i fredags.
 
Vadstruphus holder åbent hus i dag fra klokken 14-17 og i morgen, onsdag, er leder Lise Madsen gæst i udsendelsen Den varme stol klokken 07.30.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Nervøs debutant til forpremiere i Gladsaxe Bio

I går aftes var der snigpremiere i Gladsaxe Bio på den nye Susanne Bier-film „Elsker dig for evigt".
Og omkring 400 spændte publikummer havde benyttet sig af chancen for at se filmen før resten af Danmark. Mest spændt var den unge Stine Bjerregaard fra Søborg, der får sin debut på det store lærred i "Elsker dig for evigt", hvor hun spiller rollen som Paprika Steens og Mads Mikkelsens teenagedatter.
"Det bliver rigtig spændende, jeg har helt kriller i maven. Det er første gang, jeg ser mig selv i en biograffilm" sagde Stine Bjerregaard, der havde hele sin familie med i Gladsaxe Bio.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet