Torsdag den 26. September 2002


Pris til spejderleder

Hun er en ildsjæl på 33 år, og alle var enige om, at det var hende, der skulle modtage Gladsaxes ungdomslederpris i år.
Rita Irgens Mikkelsen har været spejderleder for FDF i Gladsaxe siden 1989, og i går aftes modtog hun ungdomslederprisen, der består af 5.000 kroner og en plakette, og fik desuden en masse rosende ord med på vejen fra borgmester Karin Søjberg Holst.
Borgmesteren sagde blandt andet, at glæden og energien stråler ud af den unge kredsleder, der om nogen forstår at sætte skub i diskussionen.
Selv sagde Rita Irgens Mikkelsen at hun jo bare gør det, fordi hun kan lide det:
 
"Jeg er da lidt overrasket over at modtage prisen, men nu har jeg haft et par dage til at vænne mig til det. Jeg har ikke tænkt mig at læne mig tilbage og få børn og passe min familie, for jeg synes, at en sådan pris forpligter. Så jeg vil fortsat arbejde på at forbedre forholdene i Gladsaxe, sagde Rita Irgens Mikkelsen i går på Gladsaxe Rådhus, hvor hun blev kåret som årets ungdomsleder.
Det skete ved det årlige møde med foreningslivet, hvor temaet i går var integration i foreningerne.
160 mennesker var mødt op for at diskutere, hvordan foreningerne kan hjælpe med til at integrere nydanskere, og det blev en livlig debat. Det var Folkeoplysningsudvalget, der stod bag invitationen, og i Nyhedsmagasinet i morgen fortæller formanden for udvalget, Peter Nielsen fra Socialdemokratiet, hvad der kom ud af den ivrige diskussion.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

AB-løsning inden januar

Inden 1. januar kommer der til at ligge en konkret sag om ABs storstilede planer for sportscenterområdet i Gladsaxe på politikernes bord i økonomiudvalget.
Så meget er sikkert efter det første møde i denne uge i den arbejdsgruppe bestående af folk fra AB og embedsmænd fra kommunen, der er blevet nedsat for at granske planerne.
 
"Vi skal fremlægge de mulige løsninger for politikerne, løsninger, der både tager højde for det lokalplanmæssige fx om, hvordan man kan placere et hotel lige ved siden af en skole, det trafikale skal kigges efter, og så skal de finansielle muligheder nærstuderes og lægges frem", siger arbejdsgruppens formand, kommunaldirektør Marius Ibsen.
Gruppen skal også se på, hvordan det sikres, at kommunen, og dermed foreningerne, stadig kan benytte faciliteterne efter et eventuelt salg.

Grønt Aktivitetshus lagt på is

Planerne om et grønt aktivitetshus på Søborg Torv blev lagt på is, da der i sidste uge blev indgået budgetforlig i Gladsaxe.
Aktivitetshus-planerne er nu "stillet i bero, mens der overvejes en alternativ placering af huset. De overvejelser skal være afsluttet senest ved udgangen af 2005", hedder det i budgetaftalen.
 
Til det siger medlem af miljøgruppen Lokal Agenda 21, Dorthe Valentin: "Jeg synes måske nok det er en meget lang tidsfrist. Man kunne godt tænke lidt på, om det her var en syltekrukke, der så først kunne få hul i bunden i 2005. Hvis de havde udskudt det til 2003, så var det vel forståeligt men 2005 – det er godt nok lang tid", mener Dorthe Valentin fra Lokal Agenda 21.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Boligafdeling med egen kompostmaskine

Beboerne i Torvegården i Mørkhøj har nu fået eget komposteringsanlæg.
Selvom forsøget med affaldssortering i Gladsaxe sluttede for snart et halvt år siden, så fortsætter
Torvegården med at sortere skraldet i to. I sidste måned fik de en komposteringsmaskine – endda den første af sin art herhjemme, der også kan tage kød og madrester og omdanne det til den fineste kompost.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasiney torsdag)

Arbejdsgruppe diskuterer designmanual

Hvor høj må en flagstang være, før den generer i nærmiljøet, hvordan skal et reklameskilt ved en kiosk se ud, hvis det skal pryde gadebilledet, og hvordan opnår man i det hele taget et "skønnere bymiljø"?
Det har Trafik- og teknikudvalget i Gladsaxe diskuteret hen over den forgangne sommer. Politikerne er ikke blevet helt enige, men er dog så langt, at de nu nedsætter en arbejdsgruppe, der skal evaluere den eksisterende designmanual om et pænere bymiljø.
 
Gruppen skal blandt andet konkretisere, hvor stor vægt, man skal tillægge denne manual: Skal den være bindende eller blot vejledende?
 
Arbejdsgruppen kommer til at bestå af repræsentanter fra erhvervslivet, teknik- og miljøforvaltningen og den kommunale byplanafdeling, og den går i gang med at evaluere til januar næste år.

Hjælp til julekomite

For mindst 125 familier og 250 enlige i Gladsaxe er julen ikke nødvendigvis den sødeste tid.
For mens de fleste sidder og mæsker sig og deler gaver ud til højre og venstre, så kan det for de nævnte knibe med at få råd til en flæskesteg og få humøret til at slå til.
Komiteen for juleindsamling i Gladsaxe har gennem masser af år ydet en lille trøst i form af gavepakker med mad og drikke og personlige julehilsner.
Bidragene er kommet ind via Lions Club, fra private firmaer, enkeltpersoner og kommune.
Komiteen har også søgt kommunal støtte i år, og på det seneste møde bevilgede socialudvalget 30.000 kroner til formålet.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet