Torsdag den 10. April 2003


Ny boligdebat i byrådet

Fremtiden for det gamle erhvervskvarter ved Tinghøjvej i Buddinge var til debat, da Gladsaxe byråd i går aftes skulle tage stilling til et forslag om at omdanne kvarteret til et attraktivt byområde med etageboliger, kulturelle institutioner og kontor- og serviceerhverv.
Faktisk var der hele to forslag at tage stilling til: et alternativ 1 og alternativ 2, med en bebyggelsesprocent på henholdsvis maksimalt 75 og 90 procent.
Den relativt høje bebyggelsesprocent skyldes, at det ifølge kommunen ikke er attraktivt for en bygherre at bygge med f.eks. 50 procent, sådan som det konservative folkeparti og dansk folkeparti har foreslået.
 
"Alle er jo sådan set enige om, at der skal bygges i området, spørgsmålet er bare, hvad det er, der skal bygges. Nu har man lavet to forslag, men vi har et tredje forslag – et "alternativ C"", sagde den konservative Henrik Sørensen.
 
De konservative ville gerne have sit alternativ med, når forslagene om kort tid skal i offentlig høring. Det gik ud på, at der primært opføres lav bebyggelse i området med en bebyggelsesprocent på maksimalt 50. Det ønske fik opbakning fra sf, enhedslisten og dansk folkeparti, men blev alligevel stemt ned af et flertal af byrådet, heriblandt den radikale Lis Smidsholm.
 
"Her gælder det om at tage stilling fra sag til sag. Man kan godt gå ind for fortætning ét sted, men overhovedet ikke et andet sted. Og sådan tror jeg, det vil være fremover, når der skal bygges, at man hver gang må tage stilling. Når jeg umiddelbart kan indstille mig på en bebyggelsesprocent på 75 eller 90, så er det fordi, at jo højere man bygger, jo mere grønt bliver der plads til", sagde Lis Smidsholm.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

SF vil have skattelettelser

SF i Gladsaxe beder nu forvaltningen om hjælp til at udregne skattelettelser for det kommunale budget for 2004.
Det sker til trods for, at partiet ved sidste års forhandlinger var hårdnakket modstander af den mindre skattelettelse, som forliget førte med sig. Et forlig, som SF i øvrigt ikke var med i.
 
Medlem af byrådet for SF, Peter Brooker siger: "Vi er ikke principielt imod skattelettelser, men vi er imod, hvis det går ud over serviceniveauet eller gode ønsker om forbedringer, som for eksempel en cykelsti på Vandtårnsvej, som vi foreslog sidste år. Vi vil gerne have sat skatten ned på arbejde og hæve skatten på fast ejendom, og gerne så det kommer borgere med lave indkomster til gode".
 
SF vil gerne reducere udskrivningsprocenten til 19,9 procent og hæve grundskylden med fem promille, men vil i første omgang have de sociale konsekvenser belyst.
Derfor beder partiet embedsmændene om at foretage forskellige udregninger, der kan vise, hvor meget en eventuel skattelettelse vil kunne mærkes for borgere med forskellige boligforhold og indkomster, og planen er at bruge beregningerne i de kommende budgetforhandlinger, der så småt er ved at gå i gang i Gladsaxe.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Ekstra møde om 7,2 mio. til svømmehal

Den mere end syv millioner kroner dyre renovering af Gladsaxe svømmehal, der lå i støbeskeen hos idrætspolitikerne på tirsdagens udvalgsmøde, er blevet udsat til et særligt møde om kun denne sag sidst på måneden.
Der er nemlig oprindeligt kun afsat små tre millioner til istandsættelsen, og de ekstra millioner har fået panderynkerne frem hos politikerne, der står for at skulle skrue hele næste års kommunale budget sammen.
 
På sportsområdet spøger jo også problematikken om skøjtehal eller ej. Hvis Gladsaxe stadig skal kunne tilbyde borgerne indendørs is året rundt, så kræver det en tocifret millioninvestering.
 
Det ekstraordinære møde om istandsættelsen af svømmehallen er den 29. april.

Brug for skøjtehal

Der er behov for en skøjtehal i Gladsaxe, men ishockeyspillerne og kunstskøjteløberne må nok indstille sig på, at skøjtehallen fremover ikke kan rumme så mange tilskuere, vurderer formanden for idrætsforeningerne i Gladsaxe, Ole Lindskov.
 
"Der er 500 medlemmer hos kunstskøjteløberne og Gladsaxe Ishockey, så der er både behov og mulighed, og desuden har det hidtil været en tanke fra kommunens side, at også andre borgere skulle have mulighed for at benytte isen, således at der er åbent i aftentimerne. Og det er nok i den retning, det går; at der fortsat vil være en skøjtehal i kommunen, men ikke med plads til lige så mange tilskuere. Og så må man jo tage en snak med de to sportsforeninger om, hvilke konsekvenser det får for dem, at hallen mere får karakter af træningsbaner og hvad man kan gøre i den forbindelse", siger altså formanden for FiG, Ole Lindskov.
 
En kommunalt nedsat arbejdsgruppe kigger i øjeblikket nærmere på, hvad Gladsaxe skal stille op med den nedslidte skøjtehal, og der er umiddelbart er tre muligheder; enten at fortsætte med at renovere Gladsaxe Skøjtehal som planlagt, at bygge en hel ny hal, men formentligt med færre eller slet ingen tilskuerpladser, eller helt gå væk fra tanken om at have en skøjtehal i kommunen.

Prisstigning på musikskole

Det bliver dyrere at være elev på Gladsaxe Musikskole fra næste sæson. Specielt de helt små, nemlig dem, der går til babymusik, skal plage far og mor for et ekstra beløb.
I år slipper de med 115 kroner om måneden, men fra sæsonen 2003/2004 bliver månedsafgiften 190 kroner.
 
Den gennemsnitlige stigning ligger for de øvrige hold på en 20 til 30 kroner om måneden.
Det er skolens egen bestyrelse, der har foreslået stigningerne, der simpelthen er begrundet med de faktiske udgifter.
 
Musikskolen modtager knap fem millioner kroner i tilskud om året fra Gladsaxe kommune og underviser godt og vel 1.300 elever.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet