Torsdag den 7. August 2003


Børnehave nærmeste nabo til forurenet grund

Jorden under børnehaven Elledalen skal nu undersøges nærmere.
Børnehaven er nemlig nærmeste nabo til det kommende botilbud Ellekilde – et byggeri, der blev standset, før det nåede at gå i gang, fordi der blev konstateret alvorlig forurening på grunden.
 
"Jeg har bedt forvaltningen om en redegørelse og en vurdering af, om ikke vi med det samme skal tage nogle prøver af jorden på dagsintitutionen. Forurening følger jo ikke nødvendigvis skelpælene", siger den socialdemokratiske formand for børne- og undervisningsudvalget, Trine Græse.
 
I foråret blev der taget prøver af jorden på 10 udvalgte daginstitutioner i Gladsaxe, men børnehaven Elledalen var ikke med i den undersøgelse.
Miljøchef Carsten Sølyst siger om risikoen for en forurening på stedet: "I øjeblikket er der ved at blive gjort klar til, at der kan blive bygget på Elledalen, og det betyder, at der skal fjernes noget forurenet jord. Men der er ikke noget der indikerer, at der også skulle være forurenet på institutionen ved siden af. Men vi skal igang med at lave en prioriteret liste over de institutioner, der skal undersøges for forurening næste gang, og i den anledning vil vi selvfølgelig drøfte, om Elledalen skal undersøges og evt. på et tidligere tidspunkt", siger miljøchefen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Genhuses på Østerbro efter brand i Bagsværd

De 40 ældre personer, hvis lejligheder i Bagsværd brændte for et par uger siden, skal i dag til informationsmøde med Gladsaxe kommune om fremtiden.
Planen på længere sigt lyder naturligvis på, at de skal flytte hjem i de genopbyggede lejligheder, men frem til da er der problematik omkring forsikringer og genhusning.
 
Det bygningsmæssige kommer kommunens forsikringsselskab til at tage sig, da kommunen har lejet sig ind hos ejerne. Genhusningen er en sag for beboernes egne forsikringsselskaber, ligesom indbo og øvrige følgevirkninger efter branden.
 
Enkelte af de 40 ramte personer er flyttet ind hos familie, nogle få andre i forholdsvis ringe fysisk tilstand har fået plejehjemsplads, mens resten det næste halve års tid bliver genhuset i helt nye hotellignende lokaler i Tåsingegade på Østerbro.
Det ventes at der kommer til at gå mindst et halvt år med at få rettet op på skaderne efter branden.

Hærværksfolk kan fejre toårs jubilæum

I mere end to år har hærværksfolk sørget for, at bilister har kunnet drøne uhindret igennem busslusen på Krogshøjvej i Bagsværd.
Ikke så snart først bommen og siden stelen, der skal forhindre andre trafikanter end busser i at passere, er kommet retur fra reparation, så bliver de igen ødelagt.
 
Men nu må der findes en holdbar løsning, mener SFeren Ole Rasmussen, medlem af Gladsaxe byråd: "Efter industriferiens slutning, så drøner bilerne igen op og ned af vejen. Jeg har før foreslået, at der bliver lavet en grav, så kun busserne kan komme igennem, men det har man ikke villet være med til. Man er bange for, at en motorcyklist vil slå sig ihjel ved at køre ned i graven, men det gør de jo kun en gang. Så skal de andre nok hurtigt lære det. Vi har også snakket om at videofilme ulovlighederne, og sende bøder til lovbryderne, men det har der heller ikke kunnet skabes stemning for. Men noget må der altså gøres".
 
Reparationerne af bom og stele har efterhånden lænset kommunekassen for mange hundrede tusinde kroner, hvilket sammen med det rent trafiksikkerhedsmæssige hasardspil nødvendiggør en permanent og hærværkssikret løsning.

Bilejer i retten efter trusler mod bilinspektør

En utilfreds kunde hos Statens Bilinspektion i Søborg skal i dag møde frem i retten i Gladsaxe, tiltalt for trusler om vold mod tjenestemand i funktion.
Bilejeren blev så fortørnet over ikke at få godkendt sin bil på grund af noget film på bagruden, at han truede bilinspektøren med at ville træde på hans hoved og brække tre ribben, hvis ikke afgørelsen blev omgjort.
Det blev den ikke, og i stedet må den truende mand mindst imødese en bøde for sin opførsel, der i allerværste tilfælde ifølge straffelovens §119 kan give op til seks års fængsel.

Populær babymusik

Om tre uger starter ca. 25 purunge musikanter på Gladsaxe Musikskole.
Eleverne er i alderen fra 3 til 12 måneder, og sammen med deres forældre går de til babymusik én time, én gang om ugen.
Og interessen for den noget anderledes musikundervisning har været stødt stigende, siden den kommunale musikskole introducerede tilbuddet for ca. fem år siden, fortæller leder på stedet, Axel Lasthein-Madsen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet