Onsdag den 13. August 2003


Indvandrere vil ikke i praktik

Virksomheder i Gladsaxe står nærmest i kø for at modtage indvandrere under den særlige indvandrer-praktik-ordning.
Kommunens kampagne for at få indvandrerne ud på arbejdsmarkedet og dermed i det danske samfund har resulteret i, at 25 lokale virksomheder står klar med i alt 35 praktikaftaler.
Nu mangler der kun indvandrere.
 
Fremmødet ved informationsmøderne har været til at overskue, det er nemlig kun omkring halvdelen af de inviterede, der er mødt op, og indtil videre har kun 13 af i alt 159 mennesker i målgruppen indgået en aftale med en virksomhed.
 
Virksomhedskonsulent Niels Bahn, der er leder for kampagnen, lægger ikke skjul på, at det bliver svært at fastholde virksomhedernes vilje, hvis indvandrerne ikke snart viser interesse for aftalerne:
"Det har vist stor ildhu, men det er da klart, at tager indvandrerne ikke imod tilbuddet, gider de ikke blive ved. Så når vi henvender os til målgruppen og inviterer dem til informationsmøde skal det nok fremgå tydeligere af brevet, at møder de ikke op, så får det økonomiske konsekvenser via deres kontanthjælp", siger Niels Bahn.
Han er ved at lægge sidste hånd på en strategi, der skal afhjælpe indvandrernes manglende interesse for den ulønnede praktik, som skal følges sideløbende med undervisning på sprogskolen og som skal kvalificere praktikanten til et job senere.

Offentlig cafedrift løber ikke rundt

Kommunalt drevne cafeer på sportsanlæg og i svømmehaller er dårlige forretninger.
Det må Gladsaxe kommune sande efter at have strakt våben i økonomisk sammenhæng først i sportscentret, siden i cafeen ved hovedbiblioteket og senest nu også cafeen i den nye svømmehal i Bagsværd.
 
På blot tre måneder er der oparbejdet et driftsunderskud på 108.000 kroner, og kommunen har siden juli lejet den 30 kvadratmeter store cafe ud for en plovmand om måneden.
 
Fra november forsøges der med en ny udlejningskontrakt, der kan give lidt flere kroner i kassen. Huslejen kommer til at ligge på 350 kroner pr. kvadratmeter, inklusive forbrug af el, vand og varme.

Ungdomsboliger ved Stengård Station

I flere år har et over 3000 kvadratmeter stort parkeringsareal bag Stengård Station stået ubenyttet hen. Det har ellers ikke skortet på henvendelser fra interessenter, som gerne vil have lov til at bygge på stedet.
 
Peter Brooker, formand for Gladsaxes trafik- og teknikudvalg, siger om anvendelsmulighederne for det eftertragtede areal:
"Man kan jo tænke sig mange forskellige ting, ungdomsboliger, seniorboliger, villaer osv. Men jeg tror nok min preference umiddelbart går i retning af et forholdsvist stort antal ungdomsboliger. Dels har jeg en fornemmelse af, at vi mangler ret mange ungdomsboliger, dels synes jeg beliggenheden lige ved en station er mere i unge menneskers natur", siger Peter Brooker.
 
Og på sit møde i denne uge besluttede Gladsaxes økonomiudvalg at sætte arealet til salg, med henblik på at opføre ungdomsboliger bag Stengård station.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Japanske venner på fransk visit

I næste måned får Gladsaxe fint besøg fra Japan og venskabsbyen Taito - det 17. og nyeste skud på stammen i rækken af venskabsbyer.
De japanske venners besøg minder dog lidt om en fransk visit, for gæsterne ankommer torsdag aften og rejser igen allerede lørdag aften.
 
Foruden det officielle venskabsbymøde på rådhuset skal japanerne bl.a. forbi omsorgscentret Møllegården og Bagsværd Svømmehal, ligesom der bliver tid til en tur med Baadfarten.
Endelig skal vennerne besøge Æblelunden i rådhushaven, hvor de skal se det japanske kirsebærtræ, som blev plantet i 2002, da venskabsforbindelsen mellem Taito og Gladsaxe blev indgået.

Gladsaxedagen: Beredte spejdere

Nedtællingen til Gladsaxedagen er i fuld gang.
På lørdag vil rådhushaven og hele det omkringliggende område være forvandlet til en festplads med boder og underholdning fra tre scener.
Og lige nu er alle spejderne og FDF´erne i Gladsaxe i fuld gang med at lægge sidste hånd på deres bidrag til festen.
 
"Vi har jo været med før, og det har været en stor succes. For det første har vi det skægt, når vi er der. Og så kommer der også nogen bagefter, sidste år fik vi seks nye spejdere pga. det", fortæller
Jesper Hanberg fra spejderkorpset i Søborg.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Turfolder om Smør- og Fedtmosen

Nu har Københavns amt udgivet en vandretursfolder om den vestligste del af Gladsaxe, nemlig Smør- og Fedtmosen.
Folderen er den 13. i rækken af 20 nye turfoldere, som er amtets bidrag til Sundhedsstyrelsens motionskampagne "Rør dig 30 minutter – om dagen".
Turen rundt i moseområdet, der har været fredet siden 1943, er egnet for kørestolsbrugere, og bringer turfolket på en tre kilometer lang tur forbi Boghvedeholm, Tipperup Å og en masse vandhuller og søer i mosen.
Folderen med stednavneforklaringer og rute oversigt kan fås på biblioteker og rådhuset.


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet