Fyr ingeniørfirmaet Carl Bro som rådgiver og brug 2,4 millioner kroner til et nyt rensningsforsøg.
Sådan lyder opfordringen til politikerne fra teknik- og miljøforvaltningen i Gladsaxe kommune.
Siden marts måned i år har oprensningsprojektet af slammet i Bagsværd sø været sat i stå, fordi den rensningsmetode, eksperterne var nået frem til, efterlader for meget forurening i det vand, der ledes tilbage til søen.
Dermed kunne projektet ikke opnå de nødvendige miljøgodkendelser, dertil var restkoncentrationen af olie- og akrylamidforbindelser for høj.
Carl Bro er ikke siden kommet med nye ideer det er der til gengæld andre, der har, nemlig folk med forstand på fiskeopdræt.
De har tilhvisket den kommunale forvaltning, at den type renseanlæg, der bruges ved dyrkning og opdræt af planter og dyr i vand, sandsynligvis også er brugbar overfor slammet i søen.
Inden det helt store apparat dog bliver sat ind, så skal der køre et forsøg for at sikre, at metoden nu også er anvendelig.
Det forsøg anslås som nævnt at ville koste i omegnen af de 2,5 million kroner.
Hvis der er politisk vilje, og tiltro, til projektet, så kan forsøgsperioden være afsluttet sidst i november.
Derpå kan hele proceduren med ansøgninger og EU-udbud så starte forfra.
Det er første gang en sø skal renses så grundigt, som det er planlagt i Gladsaxe. Derfor ligger der ikke nogen patentløsninger klar i skufferne rundt omkring, men rensningsmetode og hvad deraf fulgte skal opfindes helt forfra.
Der er problemer med sagsbehandlingen i socialforvaltningen i Gladsaxe.
Det erkender socialdirektør Jane Torpegaard og giver dermed politikerne ret i deres kritik.
Til gengæld afviser direktøren kritikken fra personalet i, at medarbejderne flygter, og at det er svært at rekruttere nye sagsbehandlere til at arbejde i Gladsaxe:
- Det er et hårdt arbejde, rent menneskeligt. Sammenligner man med andre arbejdspladser eller forvaltningsgrene, så er der en større udskiftning, men den er ikke større i Gladsaxes socialforvaltning end andre kommuners. Og der sker for mange fejl i sagsbehandlingen, der er for mange klager, men det bliver bedre, når medarbejderne har fundet sig til rette på rådhuset og centraliseringen af forvaltningen er gennemført, siger Jane Torpegaard og tilføjer:
- Men det er vigtigt at understrege, at vi har mange, meget dygtige medarbejdere, det er bare ikke dem, man hører om, for det er jo ikke dem, borgerne klager over.
Jane Torpegaard understreger, at der forude venter en stor opgave med at strømline forvaltningen, men at det bliver nemmere, nu hvor de fire lokalkontorer er nedlagt og hele socialforvaltningen atter er samlet på rådhuset. Det vil nemlig med tiden give en mere ensartet behandling af borgerne, vurderer socialdirektøren.
Politiet advarer nu næringsdrivende i Gladsaxe mod falske checks fra Den Danske Bank i Holstebro.
En cirka 40-årig mand har foreløbig snydt to forretninger på Søborg Hovedgade med de stjålne checks.
En radio/tv-forretning har måttet vinke farvel til 3.200 kroner, mens en fotoforretning har fået en check på 3.500 tilbage i hovedet fra banken.
Den cirka 40-årige mand har formentlig huseret med et større bundt stjålne checks i flere omkringliggende politikredse. Han beskrives som 170-180 centimeter høj, spinkel og med kort mørkt hår.
Der er ikke risiko for særlig forurening under Børnehaven Elledalen.
Det vurderer den kommunale miljøafdeling.
Børnehaven er nærmeste nabo til Ellekilde-grunden, hvor der i foråret blev konstateret alvorlig forurening, da byggeriet af et nyt botilbud skulle sættes i gang.
Og formanden for Gladsaxes børne- og undervisningsudvalg bad derfor kommunens
miljøfolk vurdere risikoen for, at forureningen havde spredt sig til børnehaven.
"Der ser ikke ud som om, at den forurening vi har konstateret, er ovre i den del af matriklen, som vender over mod børnehaven, de største koncentrationer er faktisk fundet modsat. Så vi vurderer ikke, at forureningen har spredt sig", siger miljøchef Carsten Sølyst.
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)
Et forslag om at benytte Bagsværd Svømmehal uden for normal åbningstid bliver i aften genstand for debat i byrådssalen på Gladsaxe rådhus.
Forslaget kommer nemlig fra muslimske kvinder, som ønsker, at svømmehallen udvider åbningstiden, fordi muslimske kvinder ikke må vise sig i badetøj, hvis der er mænd tilstede.
Brugerbestyrelsen på stedet besluttede tidligere på måneden at imødekomme ønsket om at holde åbent for kvinder én time én gang om ugen.
Men dén beslutning vil Dansk Folkeparti nu have byrådet til at ophæve, bl.a. fordi partiet er imod, at der af religiøse eller kulturelle årsager indføres særordninger for etniske minoriteter, ligesom Dansk Folkeparti mener, det vil være direkte diskriminerende at udelukke mænd fra at bruge svømmehallen i et vist tidsrum.
Radio Gladsaxe transmitterer direkte fra byrådsmødet fra klokken 18 og vi genudsender transmissionen i morgen formiddag klokken 9.30. Til overflod er det også muligt at lytte til debatten på radioens hjemmeside www.radiogladsaxe.dk fra torsdag formiddag.
I næste måned starter den nye sæson i Gladsaxe Idrætsforenings gymnastikafdeling, og i år har foreningen et nyt tilbud til de 1- til 3-årige - og deres fædre.
"Det er forbudt for moderen. Det er som regel altid mødrene, der kommer med børnene, men nu skal vi have fat i fædrene", fortæller Mette Pedersen fra Gladsaxe Idrætsforening.
Det nye far/barn hold starter den 15. september.
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)