Der er brug for en mere professionel uddannelsesvejledning i Gladsaxe.
Derfor er Gladsaxe på vej til at indgå et samarbejde med fire andre kommuner om at samle vejledningen af de unge ét sted, i et fælles vejledningscentercenter, fortæller børne- og kulturdirektør, Svend Erik Haase:
"Vi regner med, at vi får en bedre skole- og ungdomsvejledning, end vi har i dag. Vi har faktisk en meget velfungerende vejledning, men udviklingen på området gør, at vi er nødt til at professionalisere, dvs. have medarbejdere, som på fuld tid kan hellige sig opgaven om at vejlede de unge", siger Svend Erik Haase.
Gladsaxe Børnefilmklub har mistet ca. 300 medlemmer i denne sæson:
"Vi var nødt til at lægge første spilledag allerede i slutningen af september, og normalt så har vi altid første spilledag i oktober. Men det kiksede lidt i år, så vi var nødt til at starte tidligere. Og det var lidt ærgerligt, for vi har virkelig kunnet mærke en reaktion fra forældrene, efter vi har haft første spilledag, de ringer og siger "åh, vi er kommet for sent" osv. Så det er lidt ærgerligt, men næste år, så ændrer vi det igen", siger Liselotte Nielsen fra Gladsaxe Børnefilmklub, som netop har modtaget et ekstra tilskud fra folkeoplysningsudvalget, så klubben kan gennemføre sine aktiviteter resten af sæsonen.
Søborgmagle kirke går nu nye, digitale veje for at skabe opmærksomhed om kirkens
arrangementer. Som noget nyt tilbyder Søborgmagle kirke nemlig nyhedsbreve via e-mail.
Sognepræst Frank Fischer fortæller:
"Vi har erfaring for, at folk læser kirkebladet og tænker "det vil vi egentlig gerne med til", men de får det måske ikke lige skrevet i kalenderen. Men når man så får sådan en påmindelse nogle dage før, så har man bedre overblik over sin kalender".
Hvis man ønsker at modtage elektronisk information om arrangementerne i Søborgmagle
kirke, så skal man bare sende en email til kirken på
fvf@km.dk.Og nu vi er ved kirkens elektroniske aktiviteter, så leder Søborgmagle kirke i øjeblikket med lys og lygte efter en edb-kyndig person, som, på frivillig basis, vil hjælpe med at gøre
kirkens hjemmeside på internettet mere spændende.
De har været i Dehli, Bombay og Madras – og nu er turen kommet til Bagsværd.
Fire danske- og fire indiske kunstnere mødtes for et år siden i Indien, og det resulterede i
udstillingen "Moods".
Den internationale kunstnergruppe tæller bl.a. skulptøren Marianne Fossgreen.
"Indisk kunst ser man jo ikke så meget til og her får man så kombinationen af dansk og indisk kunst", siger Marianne Fossgreen.
Den rejsende udstilling kan opleves på Thorasminde i Bagsværd til og med den 7. december.