Matas-butikken på det lille torv i Bagsværd er den hårdest ramte butik efter branden natten til søndag i kælderen under højhuset.
Både bank, radioforretning og supermarked åbnede i går, selvom det ikke var på helt normal vis. Superbrugsen har måttet kassere alle frostvarer og ferskvarer som frugt og grønt, kød og pålæg og har haft travlt med at genetablere ødelagte køle- og frostrum og få hylderne fyldt op.
Men så hurtigt kommer det ikke til at gå for Matas-butikken, hvis indehaver, Grete Andersen, her fortæller om branden og dens følger: "Jeg blev kontaktet kl. 02.05, fordi der måske var brand i butikken. Men vi kunne ikke komme ind, fordi elkablerne var brændt over, så vi ikke kunne få vores jernrullegardiner kørt op. Vi skulle have en elektriker ind helt fra Gørløse for at løse opgaven. Der er ikke brændt noget i butikken, men alt er ødelagt af sod. Jeg regner ikke med at åbne igen før om 14 dage".
Grete Andersen har oveni branden måttet lide den tort, at butikken blev udsat for indbrud natten til i går. Her har tyve hurtigt luret, at der ikke var den normale sikring og alarmtilslutning i butikken og har dermed haft lettere adgang.
For Grete Andersen er forsikringsspørgsmålet langt fra afsluttet, og hun ved derfor ikke, hvor meget hun kommer til at miste som følge af branden.
Et rutinetjek af en mand på en københavnsk gade en sen nattetime ledte i denne uge til anholdelse af en længe eftersøgt dokumentfalskner.
Manden, der er 32 år, har længe drevet gæk med specielt tankstationer i Gladsaxe, hvor han har handlet varer via stjålne dankort.
Politiet fik via overvågningskameraer for et lille års tid siden kendskab til den 32-åriges identitet, men siden har han ved i hvert fald 20 lejligheder i Gladsaxe benyttet stjålne kort.
Manden har overfor politiet erkendt forholdene – det var også lidt svært at krybe udenom, når nu der lå adskillige videobånd med ham på fra gerningsstederne – men er efter endt afhøring igen løsladt.
De 15 til 16-årige er i høj kurs, når der i aften er informationsmøde på TEC, Teknisk Erhvervsskole Center på Tobaksvej i Søborg.
Arrangementet henvender sig især til de unge, der i øjeblikket går i 9. – 10. klasse og skal i gang med en uddannelse efter sommerferien, fortæller studievejleder Benny Vilandt.
"Al erfaring peger på, at jo før man kommer i gang, jo bedre. Derudover vil vi godt have fat i de unge, for at orientere om de nye spændende muligheder der er på erhvervsskolerne. For det er tit fordomme, der er med til at afgøre et uddannelsesvalg, og dem vil vi godt ruske lidt op i", siger Benny Vilandt.
Der er informationsmøde på skolen på Tobaksvej i aften klokken 19.
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)
Teknik- og miljøforvaltningen i Gladsaxe kommune er flyttet til ny adresse på Rosenkæret i Søborg, og det betyder, at kunderne i butikken ikke mere skal køre til rådhuset, men til forvaltningens eget sted på en sidevej til Gladsaxevej.
Men selv om alle Gladsaxeborgere på et eller andet niveau har med teknik- og miljøforvaltningen at gøre, så er der særlige grupper, der nu skal være opmærksomme på adresseflytningen, siger teknisk direktør Jørgen Sterner: "I det daglige er det specielt husejere, der har brug for os. De skal se tegninger, høre om, hvordan de kommer af med affaldet ved ombygninger osv. Eller er det mest advokater og entreprenører, der kommer her".
Jørgen Sterner er gæst i dagens udgave af programmet "Den varme stol". Her vil han nærmere præsentere den forvaltning, han sidder som øverste chef for.
Et nyt, og måske sidste, kapitel i føljetonen om Gladsaxe Kommunes Nytårskoncert bliver skrevet i aften i byrådssalen på Gladsaxe rådhus.
Det er den konservative Lars Abel, der på aftenens byrådsmøde vil bede om en redegørelse for baggrunden for valget af komikeren Anne Marie Helger som konferencier ved nytårskoncerten.
"Da jeg oplevede nytårskoncerten, da oplevede jeg også en masse frustrerede mennesker, som var meget kede af af komme og få en politisk plattenslagerforestilling frem for en hyggelig nytårskoncert. Det var helt tydeligt reaktionen blandt publikum, og derfor synes jeg, det er rimeligt, at få en redegørelse for, hvad det er, der er foregået. Det var forkert tid og forkert sted. Jeg har ikke noget imod den slags aktiviteter, det kan jo være meget interessant, men det skal bare ikke være for skatteydernes penge og så mener jeg, det er lidt malplaceret at lægge det sammen med en nytårskoncert, som har så rige traditioner i vores kommune", siger Lars Abel, som på byrådsmødet vil bede Gladsaxes borgmester garantere, at det, han kalder "den særdeles pinlige oplevelse ved den traditionelle nytårskoncert" ikke vil gentage sig.
På sit møde i aften skal byrådet også behandle et forslag til lokalplan for Hagens Fjedre, der muliggør opførelsen af 20 nye seniorboliger, en anlægsbevilling til etablering af en læseskole i Mørkhøj og sagen om de såkaldte skoleaftaler.
Radio Gladsaxe transmitterer direkte fra byrådsmødet fra klokken 18, og genudsender traditionen tro mødet torsdag formiddag klokken 9.30.
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)