Tirsdag den 18. Februar 2003


Pengetransport udsat for røveri

Røveri mod pengetransport ved Super Brugsen på Søborg Hovedgade natten til tirsdag.
Chaufføren blev overfaldet af tre mænd med pistol. Røverne bad ham forholde sig roligt og lukke op ind til bilen, hvorefter de forsvandt med dagens omsætning fra brugsen.
 
Et vidne så tre mænd køre væk fra stedet i en hvid taxa. Vidnet nåede også at få fat i registreringsnummeret på vognen, og ca. tre timer senere, klokken 4 i nat, blev tre mænd standset i samme hvide taxa på Åboulevarden i København, og de er nu anholdt, sigtet for nattens røveri.

Kamp om haveaffald

1.600 kolonihaveejere i Gladsaxe må nu se i øjnene, at de kommer til at gå langt for at komme af med deres storskrald og haveaffald.
For selv om haveejerne tidligere har været vant til at få afhentet skraldet ved havelågen, så indeholder kontrakten med den nuværende entreprenør på området ikke den mulighed.
Arbejdstilsynet har nemlig forbudt HCS, som entreprenøren hedder, at hente skrald på den måde, som firmaet ellers var startet på, da det overtog indsamlingen.
 
Skraldemændene havde de 15 til 40 kilo tunge sække og bundter haveaffald i hænderne mindst to gange – og den holder ikke, siger tilsynet.
Så enten skal der indkøbes en ny lille lastbil med komprimator, der kan køre på de små havegange, eller også skal der andre tekniske løsninger til.
 
Uanset hvad, så kommer det til at koste ekstra penge på renovationskontoen, hvis altså ikke haveejerne selv skal gå hen med affaldet på centrale opsamlingssteder. Og det er den sidste løsning, som der nu bliver lagt op til fra den tekniske forvaltnings side.
Det betyder gåture med affald på op til 350 meter for flere beboelser, og det vækker ikke den store begejstring hos haveejerne, der har korresponderet flittigt med kommunen for at undgå netop den løsning.
Men hvis ikke affaldet bliver bragt hen til centrale pladser, hvor lastvognene kan komme til, så bliver der slet ikke hentet noget affald, lyder det foreløbige svar fra kommunen.
Det politiske miljøudvalg skal behandle sagen senere i denne uge.

Overfaldet ved busstoppested

Kriminalpolitiet søger vidner til et overfald på en 42-årig mand, der lørdag aften stod og ventede på en bus ved stoppestedet ved Aldershvilevej og Bagsværdvej.
Den 42-årige blev pludselig overfaldet af tre 18-20-årige mørklødede mænd, der kastede sig over ham. Han værgede for sig, og et mindre slagsmål udviklede sig, indtil de tre gerningsmænd med et stak af.
Den fortumlede og forslåede 42-årige opdagede, at han under tumulten var blevet frarøvet sin pung og mobiltelefon.
Vidner til overfaldet, der skete kl. 20.40 lørdag aften, bedes henvende sig til Gladsaxe politi på 39 69 14 48.

Konservative advarer imod yderligere fortætning

Gladsaxe er på vej mod Hong Kong lignende tilstande.
Det mener i hvert fald den konservative byrådsgruppe, som nu har henvendt sig borgmester Karin Søjberg Holst for at få hende til at stoppe "den tiltagende fortætningstrang, som de konservative mener, præger mange af de byplansager, som lægges frem i disse år".
Et aktuelt eksempel er den 6.500 kvadratmeter store græsplæne ved Høje Søborg II, som en ny, endnu ikke vedtaget, lokalplan vil forandre til 25 seniorboliger og et fælleshus.
Et flertal af beboerne i Høje Søborg II bebyggelsen har allerede sagt ja til at afstå plænen til boligformål. Men før boligerne kommer til at erstatte græsplænen, så skal der godkendes en ny lokalplan.
 
Sagen skal behandles i dag i økonomiudvalget, men den konservative gruppeformand Lars Abel mener, at der er tale om så afgørende et indgreb i kommuneplanen, at det er en sag for byrådet.
"Da vi vedtog kommuneplan 2001, afviste et klart flertal yderligere fortætning, og nu vil man lige pludselig inddrage et af de sidste store grønne områder i Søborg uden om kommuneplanen. Det kan
ikke være rigtigt. Derfor skal sagen afgøres i byrådet", mener Lars Abel.
 
Det er Gladsaxe Almennyttige Boligselskab, der, på baggrund af en gruppe beboeres ønske, har stillet forslaget om seniorbofællesskabet i Søborg.
Forslaget indebærer opførelse af syv toværelses boliger, 13 treværelses boliger og fem fireværelses boliger – der til kommer et fælleshus på et par hundrede kvadratmeter.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Slikne indbrudstyve

To 17-årige og en 19-årig mand fra Gladsaxe blev fredag aften observeret slæbende på tre store tunge sorte poser af en af politiets patruljevogne.
De tre ungersvende blev stoppet, og i poserne fandt betjentene slik i lange baner, helt op til 30 kilo i hver pose.
Slikket havde de tre stjålet ved et indbrud i Cafe Dukkehuset på Kellersvej, som er en delvis brugerstyret cafe for blandt andet amtets udviklingshæmmede.
 
Cafeen ligger inde på det store bo- og behandlingsområde, så de tre indbrudstyve har lusket godt rundt, før end de har fundet frem til cafeen, der også sælger øl og cigaretter.
Sidstnævnte ting er dog, sammen med pengekassen, låst inde et separat sted, så alt hvad tyvene slap af sted med, var altså hele beholdningen af slik.
 
Det er sjette gang, at cafeen er udsat for indbrud, siden den åbnede for et halvt års tid siden.
"Det er ikke specielt morsomt, hverken for de fem udviklingshæmmede, vi har i skånejob, eller os selv, at komme til en indbrudsramt cafe igen og igen. Men det er da dejligt, at gerningsmændene denne gang er blevet taget", siger en af de ansatte pædagoger til Nyhedsmagasinet.

Rejsehold til læger

Nu skal de praktiserende læger i Københavns Amt have nogen at tale med.
Det mener amtets sundheds- og forebyggelsesudvalg, der til marts vil ansætte fem deltidskonsulenter , som skal gå i dialog med læge-kolleger om deres medicinudskrivning og hjælpe med at sikre borgerne, at deres læge ikke udskriver forkert eller for dyr medicin.
Det vil årligt koste omkring en million kroner, men ud over servicen er det et amtsligt håb, at man på længere sigt kan reducere medicinudgifterne, der er steget markant fra 2001 til 2002.
 
Formand for de praktiserende læger i Københavns Amt, Frede Heilberg, siger: "De praktiserende læger synes, det er en god ide, for selvfølgelig vil vi gerne være med til at sikre, at vore patienter får den rette medicin, og hellere det, end det "medicinpoliti", der har været nævnt, som noget, der skulle overvåge læger", siger Frede Heilberg.
 
De fem konsulenter skal alle selv være læger og arbejde en dag om ugen med samtalerne, fire af dem skal fungere som en form for rejsehold, der rejser rundt for at tale med de praktiserende læger om deres receptudskrivninger.
Og den sidste skal blive "hjemme" og danne sig et overblik over, hvilken medicin, der foretrækkes ved forskellige behandlinger.

Sikker afmålt is

1.000 kvadratmeter is på Bagsværd sø er blevet frigivet til sikker skøjtning, mens der ikke på resten af søen er givet sikkerhedsgodkendelse.
Det sikrede område er blevet målt igennem og viser en godkendt tykkelse på 13-14 centimeter.
Omkring området er der sat et rødt-hvidt plasticbånd op, så ingen burde være i tvivl om, hvor det er sikkert at sætte mederne.
Hele søen bliver ikke frigivet, sådan som det vat tilfældet tidligere på året. For selvom der på det tidspunkt blev målt is på 18 centimeter, så røg der alligevel en skiløber igennem.
De 1.000 kvadratmeter godkendt is, som i øvrigt tjekkes hver dag af Gladsaxe kommune, ligger ved Bagsværdvej lige omring planteskolen.

Hybridrod

TDC er i gang med en større omlægning af hybridkabelnettet i hovedstadsområdet – man fristes næsten til at spørge, hvornår de ikke er – men omlægningen betyder desværre også, at der kan forekomme uregelmæssigheder i modtageforholdene.
Det har blandt andre denne radiostations lyttere måttet finde sig i nu gennem flere uger, og ifølge TDC selv, så vil der også den kommende tid være tale om enkelte tidsbegrænsede udfald.
Vi beklager det besvær, det måtte medføre for lytterne og henviser i øvrigt til 100,9 på FM-båndet, hvor radioens signal er til at opfange.
Nyhedsmagasinet kan desuden høres på internethjemmesiden www.radiogladsaxe.dk.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet