Onsdag den 8. januar 2003


Undersøgelse af serviceniveau på rådhuset

Efterlønsmodtagere og pensionister, der føler sig dårligt behandlet af Gladsaxe kommune, kan måske se frem til en bedre behandling på rådhuset.
Inden jul rejste Kristeligt Folkeparti kritik af sagsbehandlingen, som ifølge partiet blandt andet indebærer, at kontanthjælp udbetales med op til tre ugers forsinkelse, og at førtidspensionister kan gå grædende hjem fra et kommunalt kontor på grund af en dårlig behandling.
Det er både uværdigt og uacceptabelt, mener de kristelige, der derfor henvendte sig til borgmesteren for at få hende til at tage affære.
 
Borgmester Karin Søjberg Holst fra Socialdemokratiet skriver i et brev til Kristeligt Folkeparti, at personalet i en af de berørte afdelinger allerede har haft en debat om kravene til en god borgerbetjening, og at det "heldigvis kun er en lille gruppe af førtidspensionister, som har den opfattelse, at de ikke bliver tiltalt på en ordentligt måde" .
De forsinkede udbetalinger forklarer borgmesteren med, at der i nogle tilfælde mangler dokumentation, der tager lang tid at fremskaffe og som derfor forsinker udbetalingen.
 
De kristelige finder borgmesterens svar både "positivt og imødekommende".
Forvaltningen er i øvrigt selv i gang med at undersøge serviceniveauet over for borgerne.
Det første udkast til undersøgelsen foreligger nu, og når sidste embedsmandshånd er lagt på den, skal den drøftes politisk.

Frifundet for trusler mod ekskone

En midaldrende pakistansk mand blev i går ved retten i Gladsaxe frifundet for trusler mod sin fraskilte kone.
Konen havde midt i august anmeldt ham for i en telefonsamtale at have fremsat dødstrusler mod hende og hendes familie i Pakistan.
 
Uenigheden udspillede sig i forbindelse med hans samvær med deres børn, hvor han oplevede, at hun saboterede samværet.
 
Dele af retsmødet blev tolket fra Urdu til dansk. Derved blev det klart, at det, han havde sagt i telefonen, højst kunne opfattes som trusler om tæsk.
Forsvareren gjorde nu retten opmærksom på, at trusler om simpel vold ikke er omfattet af straffelovens paragraf 266, som der var rejst tiltale efter.
Derfor frifandt domsmandsretten den tiltalte.
Dog opfordrede dommeren ham i sin belæring til at dæmpe sig ned overfor ekskonen.

Forvaltning af fjernvarmeforsyningen fejler ikke noget

Der er ikke noget at komme efter når det gælder kommunens forvaltning af Gladsaxe Fjernvarmeforsyning.
Det mener et stort flertal af både økomiudvalget og miljøudvalget, som i går var samlet til ekstraordinært fællesmøde for at vedtage et udkast til svar til Tilsynsrådet på en klage over kommunens administration af fjernvarmeforsyningen.
Klageren er det socialdemokratiske byrådsmedlem John Althoff-Andersen, som har bedt den amtslige klageinstans kigge nærmere på bl.a. måden fjernvarmetarifferne bliver udregnet på, ligesom han har klaget over manglende sagsindsigt.
 
I et udkast til en udtalelse til Tilsynsrådet står der, at der ikke foreligger materiale i fjernvarmesagen, som John Althoff-Andersen ikke har haft adgang til, og at der ikke er noget at udsætte på Gladsaxe Fjernvarmeforsynings regnskaber.
 
Samtlige medlemmer af økonomiudvalget og miljøudvalget stemte for udtalelsen, med undtagelse af John Althoff-Andersen, som stemte imod.
Svaret mangler endnu at blive godkendt af byrådet, før det sendes afsted til Tilsynsrådet.

Kommune: Nej tak til rundkørsel

Et af de mest sete steder i Gladsaxe, nemlig midterøen i Buddinge rundkørsel, forbliver i amtslig regi. Det besluttede et enigt økonomiudvalg i Gladsaxe i går.
Københavns amt har ellers tilbudt kommunen at overtage det grønne areal midt i rundkørslen, ligesom amtet har villet give 30.000 kroner til hjælp til en gigantisk kommunal flagstang midt i området.
Men amtet kommer til at beholde deres rundkørsel, tillige med den gartneriske drift og øvrige vedligeholdelse.
 
Bestræbelserne for at skabe noget kunstnerisk på midterøen har ellers været ganske store, og idérigdommen ligeså.
Der har oven i købet været nedsat en fælles arbejdsgruppe mellem amt og kommune, der blandt andet barslede med ideen til en flagstang.
Nu forbliver midten af rundkørslen altså som den er, uden de helt store forstyrrende kunstværker til at forstyrre trafikanterne.


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet